Jump to content
Oficijalni partneri

BPB 2025/26

markoofduty
 Share

Recommended Posts

• Group:  Members
  • Content Count:  1
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Status:  Offline
  • Device:  iPhone

Poz braćo, da li će se raditi BPB Patch za sezonu 25/26, zanima me i zbog SuperLige i BiH lige?

• Content Count:  15
  • Device:  Windows

Stvarno,mogli bi da izbace pec za ceo svet ako moze da de ubaci i zonska liga.Prosli patch je izasao pre 4 meseca,pitanje ti je skroz na mestu.BPB vidite da ljudi cekaju

• Content Count:  3

Ja mislim da nema ko ni da radi vise....

• Like 1

• Group:  Super Moderators
  • Content Count:  818
  • Achievement Points:  5,678
  • Birthday:  06/21/1992

Evo ovako, da svima bude jasno, bicu direktan. BPB Edit tim je sveden na svega par ljudi. Izrada jedne lige izizskuje dosta vremena, otprilike potrebno je oko jedan do dva meseca da se kompletira sve za jednu ligu u idealnim uslovima a uslovi su trenutno daleko od idealnih (samo Milos radi bazu, dresove radim samo ja, samo Bogi je aktivan od fejsmejkera, ostali su jako slabo aktivni). Kako Konami ne izbacuje apdejt za pes 2021, to znaci da je na nama trojici tehnicki da odradimo kompletno sve lige a vi onda racunajte koliko liga ima u pesu pa pomnozite sa vremenom koje je potrebno da se odradi samo jedna liga. Znaci sa trenutnim brojem ljudi, izrada patcha bi trajala minimum 2 godine, mozda i 3. Kako smo nekada mogli da koristimo druge lige iz Evo-Web patcha, i ta opcija je otisla u istoriju jer je i Evo-Web prestao sa izradom njihovog patcha. Sa druge strane, i kod nas je doslo do odredjene doze zasicenja jer realno niko vise nema nekog entuzijazma za editovanjem igre stare 6 godina. Opet, treba uzeti u obzir da mi ovo radimo u nase slobodno vreme, iz zabave i hobija, i logicno je da kada nesto postane opterecenje tu i zabava prestaje. Niti smo placeni za ovo niti trazimo ikome da plati, radimo ovo zbog zajednice i ljubavi prema pesu i fudbalu. Ako za uzvrat ne mozemo da dobijemo osnovno razumevanje onda nije problem u nama vec u vama koji nas pritiskate i forsirate. Danas je gomila tutoriala dostupna online i samo editovanje je olaksano do krajnjih granica tako da svako moze da nauci sve. Moj savet je da ocekivanja oko novih patcheva i apdejtova svedete na minimum (kao sto je i edit tim sveden na minimum) jer trenutno stanje stvari nam ne omogucava da editujemo na nivou na kojem smo nekada radili kada nas je bilo dvadesetak u timu. Ako zelite da pomognete zajednici, zasucite rukave, naucite nesto oko editovanja i boze zdravlja postanite deo tima. A i vreme je da neke nove generacije preuzmu stafetu, ipak mi svi guramo 30+ pa je sve teze uskladiti editovanje sa zivotnim obavezama, poslom, zenama, decom, finansijama... BPB je zvanicno na aparatima, videcemo koja je krajnja dijagnoza iako su naznake lose.

• Like 4

• Content Count:  10
  • Device:  Android

Bilo bi lepo i predlažem da svako ko želi da igra patch sa našom ligom i ko stvarno voli ovu igru da svoj doprinos i da se skupimo i da vidimo ko sta ume i može da nauči. Mislim da nas ipak ima dovoljno na ovom forumu. Takodje, znam da ste protiv FL 26 Smokepatch baze, ali onda bi mozda moglo da se predje na virtuared ili fanurex (kako se vec zove) i da probamo bar Superligu da uradimo.

• Like 1

21 hours ago, aki97kg said:

Bilo bi lepo i predlažem da svako ko želi da igra patch sa našom ligom i ko stvarno voli ovu igru da svoj doprinos i da se skupimo i da vidimo ko sta ume i može da nauči. Mislim da nas ipak ima dovoljno na ovom forumu. Takodje, znam da ste protiv FL 26 Smokepatch baze, ali onda bi mozda moglo da se predje na virtuared ili fanurex (kako se vec zove) i da probamo bar Superligu da uradimo.

Nije da smo protiv FL baze, problem su enkriptovani fajlovi.

39 minutes ago, sourcekv said:

Nije da smo protiv FL baze, problem su enkriptovani fajlovi.

Je l' postoji neka alternativa?

• Content Count:  3

On 7/9/2025 at 10:48 PM, sourcekv said:

Evo ovako, da svima bude jasno, bicu direktan. BPB Edit tim je sveden na svega par ljudi. Izrada jedne lige izizskuje dosta vremena, otprilike potrebno je oko jedan do dva meseca da se kompletira sve za jednu ligu u idealnim uslovima a uslovi su trenutno daleko od idealnih (samo Milos radi bazu, dresove radim samo ja, samo Bogi je aktivan od fejsmejkera, ostali su jako slabo aktivni). Kako Konami ne izbacuje apdejt za pes 2021, to znaci da je na nama trojici tehnicki da odradimo kompletno sve lige a vi onda racunajte koliko liga ima u pesu pa pomnozite sa vremenom koje je potrebno da se odradi samo jedna liga. Znaci sa trenutnim brojem ljudi, izrada patcha bi trajala minimum 2 godine, mozda i 3. Kako smo nekada mogli da koristimo druge lige iz Evo-Web patcha, i ta opcija je otisla u istoriju jer je i Evo-Web prestao sa izradom njihovog patcha. Sa druge strane, i kod nas je doslo do odredjene doze zasicenja jer realno niko vise nema nekog entuzijazma za editovanjem igre stare 6 godina. Opet, treba uzeti u obzir da mi ovo radimo u nase slobodno vreme, iz zabave i hobija, i logicno je da kada nesto postane opterecenje tu i zabava prestaje. Niti smo placeni za ovo niti trazimo ikome da plati, radimo ovo zbog zajednice i ljubavi prema pesu i fudbalu. Ako za uzvrat ne mozemo da dobijemo osnovno razumevanje onda nije problem u nama vec u vama koji nas pritiskate i forsirate. Danas je gomila tutoriala dostupna online i samo editovanje je olaksano do krajnjih granica tako da svako moze da nauci sve. Moj savet je da ocekivanja oko novih patcheva i apdejtova svedete na minimum (kao sto je i edit tim sveden na minimum) jer trenutno stanje stvari nam ne omogucava da editujemo na nivou na kojem smo nekada radili kada nas je bilo dvadesetak u timu. Ako zelite da pomognete zajednici, zasucite rukave, naucite nesto oko editovanja i boze zdravlja postanite deo tima. A i vreme je da neke nove generacije preuzmu stafetu, ipak mi svi guramo 30+ pa je sve teze uskladiti editovanje sa zivotnim obavezama, poslom, zenama, decom, finansijama... BPB je zvanicno na aparatima, videcemo koja je krajnja dijagnoza iako su naznake lose.

Onda nemoj da se bavite time ako nema ko da radi,a ne da ti govoris ko ce da sasuce rukave ugasi te kanal i neka bude glot pes !!!

Kako milsis nemojte da se bavite?Oni se bave time 10-ak ako ne i vise godina.Toliko pečeva,truda,vremena ulozeno u sve to samo da bi ti ili bilo ko drugi mogao da skine i igra za 10 min.Plus na sve to su to radili besplatno i nikad se nije nista naplaćivalo.Normalno je da čoveka smori nešto što radi 10+ godina.Zapitaj se malo dal bi tebi bilo lepo da imas porodicu,obaveze,posao,i da na to sve moras da editujes igricu staru 6 godina.Jebiga nemogu ljudi vise ili jednostavno ne zele i tjt.Necu ja da pametujem,samo smatram da nije u redu da tako pricas za BPB tim jer ipak oni su ti koji su sve ovo radili,a sad je dosao red na nekog drugog.Pritom,kao sto je i @sourcekvgore naveo ima mnogo tutorijala na internetu i sve je na izvolte,ali tako nije bilo pre 10 godina kada su oni to poceli da rade.Ni ja licno ne bih voleo da ovo bude kraj,al šta je tu je.

• Content Count:  31

Pa SLS Team je otkljucao njihovu bazu i odradio CG SRB i BiH Ligu za 2024/25 sezonu, vidim da imaju dogovor da rade i naredne sezone CG i SRB ligu, tako da uvek mozete naci po neki Patch, sto se tice vasih komentara, nemam komentar na iste, ljudi su ostavili iza sebe milion radova, stadiona i da ne pominjem gde skoro svi koriste od istih, tako da evo ja cu prvi da radim Patch ako zatreba, a nikad nisam trazio e kad ce, e za koliko ce itd itd...

• Content Count:  1

da li bi moglo da se napravi ligaska faza lige sampiona

On 7/13/2025 at 1:36 PM, GAGI_CZVBG said:

Onda nemoj da se bavite time ako nema ko da radi,a ne da ti govoris ko ce da sasuce rukave ugasi te kanal i neka bude glot pes !!!

Aj bar si pismen

On 7/13/2025 at 9:40 PM, Nikola1992 said:

Pa SLS Team je otkljucao njihovu bazu i odradio CG SRB i BiH Ligu za 2024/25 sezonu, vidim da imaju dogovor da rade i naredne sezone CG i SRB ligu, tako da uvek mozete naci po neki Patch, sto se tice vasih komentara, nemam komentar na iste, ljudi su ostavili iza sebe milion radova, stadiona i da ne pominjem gde skoro svi koriste od istih, tako da evo ja cu prvi da radim Patch ako zatreba, a nikad nisam trazio e kad ce, e za koliko ce itd itd...

SLS Tim je dobio fajlove, nije otkljucao. A i SLS Tim je jedna od kreacija zbog koje kvalitetni ljudi odlaze iz sveta edita. Em naplacuju, em je kvalitet ocajan, gresaka mali milion, kompletna izrada odron. Iskreno ne razumem kako neko moze da igra ista sto oni izbace. Da je free pa i nekako da im se progleda kroz prste, da kazes ajde momci se uce jos uvek, ovako samo mogu da osudim.
Sa druge strane, ovo sto kazes za nezahvalnost i slicno, navikli smo. Stara garda igraca cuti i ceka strpljivo jer su svesni koliko je vremena potrebno da se nesto odradi. Jbg, olabavljena su pravila i restrikcije samog foruma pa sad moze svaki neandertalac da se registruje. Ovaj obogaljeni gore sto nas savetuje kako da ugasimo forum, max 13-14 godina, ovaj sto trazi ligaski deo Lige Sampiona 15-16. I sta onda da objasnjavas ti njima kad do juce dupe nisu mogli sami da obrisu.

• Like 2

• Content Count:  45
  • Status:  Online

vidim sad da su koristili moje face iako me nisu ni pitali za dozvolu...

2 hours ago, sourcekv said:

SLS Tim je dobio fajlove, nije otkljucao. A i SLS Tim je jedna od kreacija zbog koje kvalitetni ljudi odlaze iz sveta edita. Em naplacuju, em je kvalitet ocajan, gresaka mali milion, kompletna izrada odron. Iskreno ne razumem kako neko moze da igra ista sto oni izbace. Da je free pa i nekako da im se progleda kroz prste, da kazes ajde momci se uce jos uvek, ovako samo mogu da osudim.
Sa druge strane, ovo sto kazes za nezahvalnost i slicno, navikli smo. Stara garda igraca cuti i ceka strpljivo jer su svesni koliko je vremena potrebno da se nesto odradi. Jbg, olabavljena su pravila i restrikcije samog foruma pa sad moze svaki neandertalac da se registruje. Ovaj obogaljeni gore sto nas savetuje kako da ugasimo forum, max 13-14 godina, ovaj sto trazi ligaski deo Lige Sampiona 15-16. I sta onda da objasnjavas ti njima kad do juce dupe nisu mogli sami da obrisu.

Evo ja sam probao vaš okrnjeni peč i naravno one ranije verzije i njihov i naravno vaš je neuporedivo bolji, profesionalniji (pri cemu moras se reći da je i njihov besplatan). Treba napomenuti da su oni veoma minimalno odradili peč, ali da ljudi jednostavno, kao i ja vole pes i naše domaće lige, pa su pružili podršku peču i uživali. Takođe, treba biti iskren svi bismo voleli da se stari i mi novi članovi udružimo i napravimo profesionalan, a besplatan peč, kao i da se ljudi SLS i Balkanpes-a udruže i pomognemo jedni drugima. Mislim da ne treba praviti konkurenciju, jer svi mi volimo ovu igru i domaće lige.

@b0kili Ovo me je iznenadilo da su uzeli face bez odobrenja, jer je tvoje ime potpisano ispod njihovog peča. Ljudi iz SLS koliko sam video tek uče, tako da se stvarno nadam i verujem da nisu imali lošu nameru, sto ukazuje bas to da su označili tvoje ime, ali je svakako trebalo da ti se jave i traže dozvolu.

• Content Count:  36

Mala ispravka,igrom slucaja sam bio u kontaktu sa deckom koji radi sls patch i malo mu nesto pomagao koliko sam mogao ali nisam imao vremena pa sam odustao jer sam i ja ne 30+ nego 35+ i ima se zivotnih obaveza,pa tako znam neke stvari,decko nije dobio nikakve fajlove nego su se on i jos jedan momak mucili vise od mesec dana da ih otkljucaju,druga stvar laz u vezi naplacivanja,vrlo ozbiljna optuzba koja nema veze sa mozgom jer je patch besplatan,trece njih dvojica,trojica se bakcu oko svega tako da istina nije nekog kvaliteta sto se tice detalja lako je svaki detalj uraditi kad imas 20 ljudi koji rade na pecu,cetvrto face od ovog momka vidim da imaju link za download tako da kad nesto okacis i stavis link za download svi ga mogu koristiti i koliko sam video momci su se u postu zahvalili za face.Ovaj patch je bolji ko voli detalje kao npr ja ali kad se nesto radi ofrlje kao npr zadnji pec koji ima dresove i transfere iz prosle sezone a samo za nasu ligu iz ove onda je mozda nekom i bolje da igra nesto sto je realnije a manje kvalitetno.Ako vec trazimo dlaku u jajetu vec dve godine ne mozete da resite problem pucanja master lige na kraju sezone.Jos jedna stvar clan vaseg edit tima mi je privatno rekao pocetkom maja da je vas glavni administrator nezvanicno najavio update za 7. maj,sad je 17. jul...Niko nije savrsen,tako da nije lepo vredjati tudji rad i trud.Razumem da ima mnogo klinaca koji smaraju ali mnogo puta kada sam pitao nesto a to nije bilo tako cesto dobio sam nadrkane odgovore na koje sam naravno odgovorio istom merom,naravno cast izuzecima,ima stvarno dobrih momaka u ovoj ekipi ali ima nadrkanih debila kao da rade u Nasi a ne na obicnoj igrici.Ima mnogo peceva,modova i ostalih stvari koje se mogu naci na internetu tako da ko zeli moze sam da se snadje i napravi sebi igru kako mu odgovara.Eto samo toliko sam hteo da kazem jer znam stvari iz prve ruke,tako da nije bas u redu siriti neistine.Prvo ocisti svoje dvoriste,pa gledaj u tudje.

Da se nadovezem na ovu pricu.Milos je rekao jos kad je izasao patch ovaj najnovji  da su snimljeni tutorijali za svaki deo edit-a same igre,sad je jul,kada bi izbacili te tutorijale mozda bi iljudi poceli da uce oko edit-a pa bi mozda i neko usao u edit tim i samim tim bi pečevi bili mnogo bolje uradjeni.Necu da osudjujem nikoga i nemam nista protiv BPB-a,samo kazem da bi tako, evo ja prvi poceo da ucim,jer ako cemo iskreno ko ce da uci da edituje igricu sa tutorijalima na spasnkom.Eto toliko od mene.