Jump to content
Oficijalni partneri

Rukomet


JohnnyWalker
 Share

Tko je po vama najbolji rukometaš ??  

5 members have voted

  1. 1. Tko je po vama najbolji rukometaš ??

    • Filip Jicha
      0
    • Mikkel Hansen
      3
    • Gudjon Valur Sigurdsson
      0
    • Igor Vori
      1
    • Kim Andersson
      0
    • Nikola Karabatić
      0
    • Ivano Balić
      1


Recommended Posts


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Čeh Filip Jicha najbolji rukometaš svijeta, Igor Vori peti s osam posto glasova

 

vori_bronca_ma_ars_511584S1.jpg

 

Čitatelji rukometnog portala Handball-Planet.com glasovanjem su odabrali 30-godišnjeg češkog reprezentativca iz njemačkog Kiela Filipa Jichu za najboljeg igrača svijeta ove godine…

 

U anketi je glasovalo gotovo 13.000 rukometnih fanova. Filip Jicha, lijevi bek Kiela od 2007. godine, dobio je 32.6% glasova. Na drugom mjestu je Danac Mikkel Hansen sa 19,3% glasova, a treći je Islanđanin Gudjon Valur Sigurdsson sa 17,7% glasova.

 

Igor Vori, pivot HSV-a, smjestio se na peto mjesto s 8% glasova. Ispred njega je Kim Andersson sa 16,1%.

 

Kielov islandski trener Alfred Gislason odabran je za najboljeg svjetskog trenera (60,1%) ispred danskog izbornika Ulrika Wilbeka (27,6%) i dugogodišnjeg izbornika francuske reprezentacije Claudea Oneste sa 12,3% glasova.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Lazarov: "Igra se najjača Liga prvaka od njenog osnutka, to je odlično za sam rukomet"

 

0000000000396765_420_280_cut.jpg

 

Makedonac na radu u Španjolskoj je jedan od ključnih igrača momčadi aktualnog europskog i španjolskog viceprvaka koja, iako u dosadašnjem dijelu sezone ne izgleda najbolje, može itekako iznenaditi. U razgovoru za Sportnet ovaj je desni vanjski osim na svoju momčad pogled bacio i na reprezentaciju, CO Zagreb, ali i rukometnu Europu.

 

Na Kirila Lazarova ne treba trošiti mnogo riječi. Na svom je putu od RK Ovče Pole pa sve do Ciudad Reala, odnosno, današnjeg Atletico de Madrida, popularno zvani Kiro uistinu osvojio mnogo te je pritom imao priliku pokazati sve što je naučio i pokupio od svojih suigrača, trenera i veličina s kojima je imao priliku surađivati.

 

Kao prvi rukometaš s titulom najboljeg strijelca europske i svjetske smotre Lazarov je također igrač koji je mnoge tijekom svoje karijere natjerao na divljenje zbog odličnog odraza, skidanja paučine s gornjeg lijevog kuta mreže suparničkog vratara, visokog postotka realizacije, siline šuta i naprosto veličine ljudine koja korača rukometnim terenom neke od brojnih dvorana. Upravo stoga ovaj je desni vanjski rukometaš našao svoje mjesto pod suncem u Madridu, pod trenerskom palicom sjajnog Talanta Dujšebajeva te je pred sam kraj prvog dijela sezone kazao ponešto o učinku i budućnosti njegove ekipe, kao i mnogo čemu drugome.

 

Pogled na Atletico de Madrid

 

Nakon naslova viceprvaka Španjolske u prošloj sezoni, momčad Atletico de Madrida u novu je rukometnu godinu krenula odlično, slavljem na Svjetskom klupskom prvenstvu u Kataru, da bi tada uslijedio poraz od njenog najvećeg rivala Barcelone u Superkupu te nekoliko ne pretjerano uvjerljivih predstava kako na španjolskim tako i na europskom terenima.

 

"Krenuli smo neočekivano dobro osvojivši Super Globe u Kataru čime smo postali svjetski klupski prvaci. Međutim, zavaralo nas je to malo i pomislili smo na trenutak da smo s velikim promjenama već tada bolji nego ikada prije. Iako to tada nitko od nas nije rekao, realnost je da je upravo to prolazilo našim glavama", otkrio je za početak desni vanjski rukometaš momčadi iz Madrida.

 

U posljednjem je kolu ekipa Atletica bez četvorice svojih ključnih igrača pružila odličnu igru na europskom gostovanju kod Kiela, no remi u Zaragozi u sklopu domaćeg prvenstva i pad na drugo mjesto ljestvice nije bio nimalo ohrabrujući pred dolazak Barcelone u Vistalegre: "Nakon toga smo napravili niz propusta i slabih predstava, pogotovo u Ligi prvaka, dok je gotovo svaka utakmica u Ligi Asobal bila pravo mučenje te smo protiv svakog protivnika teško dolazili do bodova. Za Ligu prvaka još nije kasno i bit će prilike za popravak, u to sam uvjeren, a i mi već polako dolazimo k sebi stoga vjerujem u ekipu koju imamo."

 

Šterbik out, Balić i Gojun in

 

Pred sam početak nove sezone Atletico je svojim pomalo nenadanim odlaskom podosta oslabio vratar Arpad Šterbik, a Lazarov komentira: "Arpad je ekipu napustio u posljednji tren, trebao je, naime, doći na okupljanje za put u Katar, no nije se pojavio već je rekao da je sve dogovorio s Barcelonom. Obrana je navikla na njega, a čak i kada ona nije bila dobra, izgledala je dobro, zato što je on znao sakupiti sve lopte. Osim toga, dva tjedna nakon njega izgubili smo i Hombradosa te smo ekipu praktički ostavili bez duše. Upravo stoga nije ni čudno da smo toliko puta kiksali do sada, iako na to nismo bili navikli u prošlosti."

 

Međutim, u redove momčadi iz Madrida u ljeto 2012. stigli su hrvatski virtuoz Ivano Balić, kao i standardi obrambeni stup svake ekipe Jakov Gojun, obojica bivši Zagrebaši, za koje Lazarov smatra kako su povukli prave poteze: "Ivano je iskusan igrač koji će nam jako dobro doći, dok je Gojun napravio pravi potez dolaskom u Atletico te sam siguran da će za godinu dana biti 30 posto bolji nego što je sada, a do sada stvarno nije bio nimalo loš."

 

Vizionar iza crte, a ispred klupe

 

Važna karika u cijeloj priči oko sada bivšeg Ciudad Reala zapravo nije samo odlična ekipa, momčadski duh ili, pak, sjajna podrška publike. Ona prava karika je čovjek koji je svoje fantastične i inovativne ideje preslikao na momčad koju je imao pred sobom, bez obzira na to koliko je jakih i poznatih ili onih manje sjajnih imena bilo pred njime. Talant Dujšebajev upravo je stoga zaradio titulu jednog od najboljih trenera današnjice.

 

"Talant Dujšebajev je uistinu vrhunski trener. Međutim, i njega je pomalo iznenadila situacija s ekipom ove sezone, mislio je da će cijelo uigravanje ići mnogo brže, no sad je svjestan da će za to trebati više vremena jer treba sklopiti mozaik sa sedam, osam novih igrača" , kazao je Makedonac o svom treneru za kojeg tvrdi da svaki puta u momčad unese nešto novo zbog čega zna da ova ekipa izgleda sve bolje.

 

"Od našeg se trenera svakodnevno može naučiti nešto novo, posvećen je rukometu uistinu 24 sata dnevno, uvijek ima novih ideja, a mi vjerujemo u njega te ga respektiramo. Iako je on relativno nov čovjek u ovome poslu, već je mnogo toga učinio te ga očekuje velika trenerska karijera i u budućnosti."

 

Džomba kao stari lisac

 

Kiro Lazarov u svojoj je karijeri zaigrao s uistinom sjajnim rukometnim imenima i veličinama stoga nije ni čudno što mu je teško izdvojiti nekoga od njih kao onog najvećeg ili najdražeg, no za jednog se posebnog prisjetio anegdote: "Džomba je prava legenda. Imali smo iste puteve, Zagreb, Veszprem, Ciudad Real, a u dva od ta tri kluba smo i igrali zajedno. No, uvijek se žalio i plakao da lopta ne dolazi dovoljno do njega. Na trenutke sam pomislio da je stvarno tako da bi na kraju shvatio da je to radio sa svim desnim vanjskima s kojima je igrao. Stari je to lisac."

 

Taktika i znanje vs. run and gun

 

Financijske poteškoće su ovoga ljeta zadesile brojne klubove u Europi pa tako i one u Španjolskoj, pa ne čudi kako su neke momčadi radije zaigrale u nižoj ligi ili prepustile svoja europska mjesta nekim drugim i bolje stojećim ekipama. Međutim, sjajno nije bilo ni u rukometnoj Bundesligi koja je ipak uspjela zadržati višu razinu te ispuniti svoje dvorane.

 

Svoje viđenje cijele situacije stoga je ponudio i sam Lazarov koji je pojasnio i koja je po njemu glavna razlika između dvije najbolje rukometne lige svijeta: "Asobal je kvalitetom malo pao zbog financijskih problema u državi, no tvrdim da se u Španjolskoj još uvijek igra najtaktičkiji i najpametniji rukomet, za razliku od Njemačke gdje se igra run and gun. Dvorane su tamo pune zato što Nijemci marketinški dobro poslože stvari te im je država u mnogo boljem financijskom stanju."

 

"Nadam se da će se stanje u samom Asobalu popraviti nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj u siječnju te da će se on vratiti na svoje stare staze", nadodao je potom član španjolskog viceprvaka.

 

"Igra se najjača Liga prvaka od njenog osnutka"

 

Aktualni europski viceprvaci u novoj sezoni Lige prvaka ne izgledaju sjajno, no u nimalo lakoj skupini koja ih je dočekala ove godine smjestili su se na treću poziciju s tri ostvarene pobjede te četiri poraza s kojima gledaju u leđa Veszpremu i Kielu te na taj način dočekuju proljetni dio sezone: "Pomirili smo se s time da ćemo završiti treći u našoj skupini u Ligi prvaka, no ako se želi do vrha treba proći i preko onih najboljih. Polako se stoga već spremamo za odlučujuće dvoboje osmine finala, no najvažnije je da smo zdravi i da vjerujemo u ono što radimo."

 

Sjajni Čehovski Medvjedi i HSV Hamburg, kao i Barcelona, pokazali su se odličnima u dosadašnjem dijelu europskog natjecanja, no sva svjetla pozornice ipak su ukrale ekipe Veszprema i Kielcea koje su se pokazale kao klasa za sebe: "Ove se godine, po mom mišljenju, igra najjača Liga prvaka od njenog osnutka. Imamo mnogo ekipa koje pretendiraju, kako kvalitetom tako i budžetom, na Final Four. To je izuzetno dobro za naš sport", prokomentirao je Lazarov, iako nije želio otkriti koga on vidi među najboljom četvrtkom u Kölnu.

Zagrebova je budućnost u rukama mladih snaga

 

Pomlađena ekipa Croatia osiguranja Zagreb nije ostala nezamijećena ove sezone ni u Europi ni u Regionalnoj ligi, a upravo rad s mladim igračima ono je što bivši Zagrebaš Lazarov smatra izuzetno kvalitetnom i dobrom stvari u hrvatskom rukometu: "Zagreb je, s obzirom na svoju financijsku situaciju, napravio pravi korak naprijed. Hrvatska i RK Zagreb oduvijek su bili institucije za kovanje mladih igrača, stoga po mom mišljenju u Europi ne postoji bolji klub od Zagreba za mlade rukometaše."

 

SEHA liga donijela je mnogo dobroga ekipi CO Zagreba, a kako i sam Makedonac priznaje, veći broj jačih i važnijih utakmica ključan je za napredak: "Siguran sam da će Regionalna liga mnogo koristiti mladim igračima. Da je u naše vrijeme igrana SEHA liga i mi bismo bili mnogo kvalitetniji. Nedostajale su nam tada jake utakmice te smo znali mjesecima čekati da nam dođe utakmica Lige prvaka, i onda naletjeti na Ciudad Real ili Kiel. Koliko god da si kvalitetan nedostatak jakih utakmica uvijek se odrazi na samom rezultatu i ciljevima."

 

0000000000385034_300_0_withoutgrow.jpg

"Volim Zagreb i uvijek ću ga voljeti te sam mu izuzetno zahvalan budući da je to klub u kojem sam napravio možda i najbitnije međunarodne korake u svojoj karijeri."

 

Tamo gdje vječno sunce sja, tamo je Makedonija

 

Makedonija je na reprezentativnom planu u posljednjih nekoliko godina napravila velike pomake. Naime, nakon što je dugi niz godina, još od 1998., nije bilo na velikim natjecanjima, pojavila se na Svjetskom prvenstvu u Hrvatskoj da bi potom početkom ove godine na Euru u Srbiji osvojila odlično peto mjesto. Jedan od nositelja makedonske reprezentacije te njen najbolji strijelac upravo je Kiro Lazarov koji se ne sumnja u kvalitetu i iskustvo svoje nacionalne vrste.

 

"Najvažnije nam je održati kontinuitet velikih natjecanja, samo tako ovaj sport u našoj zemlji može ostati na visokoj razini. Imali smo post od deset dugih godina bez velikih natjecanja, no sada imamo kvalitetnu i iskusnu reprezentaciju s kojom ćemo ići korak po korak."

 

Nove makedonske podvige svi će zaljubljenici u rukomet moći gledati i u siječnju gdje će Lazarov i društvo pokušati ostvariti što bolji rezultat: "Ukoliko nam se ukaže prilika za nešto viši plasman, imamo dovoljno iskustva da je ugrabimo. Prije svega trebamo biti zdravi i dobro pripremljeni jer je ipak Svjetsko prvenstvo najveća smotra našega sporta."

 

Kako to uvijek biva na reprezentativnom planu, ni pitanje hrvatskog sastava nije se moglo zaobići. Lazarovu se posebice svidjela igra Hrvatske na Olimpijskim igrama u Londonu te je najavio što sve ona može na svjetskoj smotri u Španjolskoj, koja već dobrano kuca na vrata: "Jako mi se svidjela igra Hrvatske u Londonu te je stvarno šteta zbog utakmice s Francuzima. Tamo ne pobjeđuje onaj koji je bolji već onaj koji ima manje respekta prema protivniku. Ukoliko Hrvatska ponovi igru s Olimpijskih igara polufinale joj je zagarantirano, dok će se za stepenicu više ipak trebati posložiti neke kockice", zaključio je Makedonac na radu u Španjolskoj.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Goluža: "Vjerujem u ove momke, u nastavku sezone CO Zagreb će biti još bolji"

 

0000000000408685_420_280_cut.jpg

 

Rukometaši Croatia osiguranja Zagreb otišli su na zimsku stanku pobjedom protiv Izviđača u 12. kolu SEHA lige. Trener Slavko Goluža istaknuo je kako je zadovoljan učinkom mlade momčadi u dosadašnjem dijelu, no traži od starijih igrača da u nastavku preuzmu veću odgovornost.

 

CO Zagreb je jesenski dio sezone završio na prvom mjestu regionalne lige. U 12. kolu u Kutiji šibica gostovao je Izviđač Mi grupa iz Ljubuškog koji je glavni grad Hrvatske napustio poražen s 25:23. Prvi dio sezone prokomentirao je trener Slavko Goluža koji je istaknuo zadovoljstvo postignutim.

 

"Mi smo zajedno tek tri mjeseca i stoga nije bilo za očekivati čuda već na samom startu. Mislim da smo dobro odigrali prvi dio sezone, ali to mora u nastavku biti bolje od ovoga što smo do sada pokazivali. Nisam zadovoljan učinkom starijih igrača, odnosno tražit ću od njih da još više povuku, da preuzmu više odgovornosti", rekao je za službenu web stranicu kluba.

 

"Sada imamo dva mjeseca za odmor i pripreme i onda nam slijedi nastavak sezone u kojemu moramo pokazati da smo pobjednička momčad. Vjerujem u ove momke i siguran sam kako će u nastavku sezone Zagreb biti još bolja momčad", zaključio je hrvatski izbornik.

 

Tonči Valčić je zajedno s Lukom Stepančićem bio najbolji u redovima zagrebačkih bijelih s četiri postignuta gola: "Odigrali smo dobro 50-ak minuta, ali potom smo pali u samoj završnici. Ovom pobjedom i prvim mjestom na ljestvici SEHA lige mogu biti zadovoljan, ali mislim da imamo dosta prostora za napredak i za ispravljanje nekih nedostataka. Ne smijemo mlađim momcima stavljati preveliki teret na leđa", složio se s trenerom Valčić.

 

Još je jednu odličnu utakmicu odigrao vratar Ivan Stevanović koji je skupio 15 obrana: "Branio sam zadnjih šest utakmica SEHA lige barem po jedno poluvrijeme. Zadovoljan sam svojim učinkom, ali i onime što sam pokazivao ranije. Dakako, uvijek to može bolje i ja ću dati sve od sebe da u nastavku sezone branim još uvjerljivije. Cilj mi je biti najbolji sa Zagrebom i nadam se da ću uskoro dobiti priliku braniti i u Ligi prvaka", zaključio je.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Atletico de Madrid 22:25 Barcelona Intersport

 

Šterbik presudio svojim donedavnim suigračima i ostavio Atletico bez pobjede za kraj polusezone

 

0000000000432925_420_280_cut.jpg

 

Rukometaši španjolskog i europskog viceprvaka Atletico de Madrida u svom Vistalegreu, u sklopu 13. kola Lige Asobal te sjajnog španjolskog derbija, nisu uspjeli osigurati toliko željenu pobjedu te su dopustili svom najvećem suparniku Barceloni da se slavljem s tri pogotka razlike odvoji na značajna tri boda prednost u domaćem prvenstvu.

 

Momčad Atletico de Madrida u sklopu 13. je kola Lige Asobal u svom velebnom Vistalegreu ugostila aktualnog španjolskog prvaka, ujedno i svog najvećeg rivala, Barcelonu. Nakon što su na samom otvaranju sezone svoju titulu u Superkupu morali prepustiti momcima Xavija Pascuala te su prije svega tjedan dana izgubili bod na gostovanju kod Aragona, a samim time i vodeću poziciju u prvenstvu, rukometaši Talanta Dujšebajeva pobjedu nad katalonskim divom žarko su željeli kako bi se vratili na sam španjolski rukometni vrh.

 

Međutim, i tu se mnogo toga pitalo samu Barcu koja je bolje ušla u susret da bi potom domaćin sustigao svog suparnika te držao susret u neizvjesnosti sve do uvodnih minuta nastavka. Gosti tada pokazuju klasu i koncentraciju više, na pravom je mjestu i vratar Arpad Šterbik i Barca stječe potom nedostižnu prednost. Iako pri ulasku u samu završnicu Atletico hvata priključak, do one posljednje minute nikako ne uspijeva poravnati rezultat ili, pak, preuzeti vodstvo što iskusna katalonska ekipa na koncu kažnjava slavljem s tri pogotka razlike.

 

Prvi napad u susretu pripao je gostima koje topnik prvog međusobnog dvoboja ovih momčadi u novoj sezoni, Sjarhej Rutenka, odvoji na laganih 1:0. Na drugoj strani odmah uzvraća Nikolaj Markussen nakon čega kreće veliki dvoboj vratara, Magnusa Dahla te bivšeg Atleticova člana Arpada Šterbika, koji do osme minute uporno kroje rezultat te ga drže na 3:3.

 

Ukazuje se tada Cedric Sorhaindo koji odvodi svoju ekipu na 4:3, hrvatski reprezentativac Jakov Gojun iz kontre potom pokušava poravnati rezultat, a iako ne biva uspješan, ponajbolji kružni napadač današnjice Julen Aguinagalde ispravlja njegovu pogrešku, dok Xavier Barachet dovodi Atletico do njegova prvog vodstva 5:4 u 11. minuti ogleda. Uslijedila je tada igra pogodak za pogodak u kojoj Šterbik uz pomoć Raula Entrerriosa drži Barcu u susretu da bi je Angel Montoro u samoj završnici prvoga dijela vratio na +1 (10:9).

 

A najbolji su...

 

Najefikasniji u redovima pobjednika bio je Raul Entrerrios s osam postignutih pogodaka, dok je njih šest dodao Sjarhej Rutenka. Odličan je među Barcinim vratnicama bio bivši Madriđanin Arpad Šterbik s ukupno 17 sakupljenih obrana, je na drugoj strani Magnus Dahl obranio 10 lopti, a Adnan Šabanović tek tri. Najbolji kod Atletico de Madrida bili su Nikolaj Markussen i Jonas Källman s po pet golova, Kiro Lazarov je dodao njih tri, dok se Hrvati Ivano Balić i Jakov Gojun nisu upisali u listu strijelaca.

 

Pokušavao je tada Dujšebajev posložiti svoje momke u napadu, no obrana Barcelona tada se pokazuje izuzetno čvrstom te jednostavno tjera svog suparnika na pogreške. Jedan od najboljih trenera svijeta ostaje tada na terenu bez hrvatskog maestra Ivana Balića koji odlazi na dvije minute na predah te stoga na klupu šalje i vratara Dahla kako bi uz pomoć Roberta Parronda vratio Atleticov zaostatak. Pri 11:11 Barca biva stisnuta u napadu, publika se budi i nosi svoje igrače da bi se među vratnicama ponovno ukazao Šterbik i spriječio naume momčadi iz Madrida. Joan Canellas tada radi grešku u napadu, dok Angel Montoro na drugoj strani biva uspješan te se na odmor ide s minimalnom prednošću gostujuće momčadi (12:11).

 

Prvi napad u nastavku poveo je hrvatski virtuoz Ivano Balić, no razoran šut njegova suigrača Markussena nanovo zaustavlja sjajan Šterbik kojeg nekoliko trenutaka kasnije probija bivši Zagrebaš Kiril Lazarov s linije sedam metara (12:12). Iako se činilo kako će tada stvari za domaće rukometaše krenuti na bolje, dogodilo se upravo suprotno, naime, Entrerrios se pokazuje izuzetno raspoloženim te uz pomoć Jespera Noddesboa i Rutenke odvodi Barcu na potom nedostižnih 17:12.

 

Igrači bivšeg Ciudad Reala tada se bude, neuspješne napade ostavljaju iza sebe, među vratnice im stiže Adnan Šabanović, dok Aguinagalde, Parrondo i Barachet vraćaju nadu domaćinu i njegovoj publici (15:17). Iako tada Entrerrios ponovno pokazuje svoje namjere, domaći se rukometaši ne predaju se nešto više od desetak minuta prije kraja u potpunosti vraćaju u susret (18:19).

 

Međutim, lov na aktualne španjolske prvake u nastavku nije bio suviše uspješan, kao ni Atleticovi napadi koji su rijetko bili okončani pogocima stoga gostujući rukometaši grade svoju prednost te u posljednjih pet minuta preko Rutenke i kapetana Victora Tomasa mirno postavljaju konačnih 25:22.

 

Momčad Barcelone tako se nakon 13 odigranih susreta sada već dobrano odvojila od svog prvog pratitelja Atletico de Madrida te na samome vrhu drži svojih 26 bodova, dok je današnji domaćin ostao na njih 23 te sada ima velikih i značajnih tri boda zaostatka koja bi mogla uvelike presuditi o samom pobjedniku nove sezone Lige Asobal.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

Posle Srbina, HSV angažovao i Danca

 

00088563.jpg

 

Posle potvrde transfera Bojana Đorđića, Hamburg je angažovao još jedno pojačanje. Henrik Toft Hansen će poput Đorđića stići na kraju sezone u redove Bundesligaša. Bivši bek Silkeborga je potpisao trogodišnju saradnju sa timom iz najveće nemačke luke.

 

Hansen je doveden kao zamena za Igora Vorija koji napušta klub na kraju sezone, zbog smanjenja budžeta za plate u Hamburgu.

 

Startiji brat Hansena - Rene igra za Kil.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

Hrvati digli ruke od Balića?

 

Na spisku rukometaša Hrvatske za predstojeće prvenstvo u Španiji nema iskusnog Ivana Balića, jednog od najboljih igrača sveta.

balic-600-20121212013120.jpg

 

Nakon skoro 11 godina u nacionalnom dresu i čak osam medalja, Svetsko prvenstvo u Španiji će biti prvo veliko takmičenje na kome će Hrvatska nastupiti bez jednog od svojih najboljih igrača Ivana Balića.

 

Iako se spekuliše da je glavni razlog izostavljanja jednog od najboljih rukometaša sveta sukob sa selektorom, sam Goluža svoju odluku pravda tvrdnjom da je hteo da odmori neke od iskusnih igrača na 'nevažnom takmičenju'.

 

„Ovo prvenstvo ne odlučuje o plasmanima za naredna, moramo da odmorimo neke igrače koji su imali mnogo obaveza u proteklom periodu.“, rekao je selektor Hrvatske tamošnjim medijima.

 

Ipak, prema drugim informacijama, u pitanju su nesuglasice sa Golužom koje traju još od Evropskog prvenstva u Srbiji, od kada se Balić nije ni javljao nikome u rukometnom savezu Hrvatske.

 

Inače, Svetsko prvenstvo u Španiji se igra u januaru naredne godine.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Milković: "Balić više ne može pomoći reprezentaciji, priliku treba dati mlađima"

 

0000000000414087_420_280_cut.jpg

 

Nepozivanje Ivana Balića u rukometnu reprezentaciju Hrvatske izazvalo je različite reakcije u sportskoj javnosti, a među onima koji se slažu sa Slavkom Golužom je bivši izbornik Josip Milković.

 

Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sve je bliže, te je hrvatski rukometni izbornik Slavko Goluža objavio širi popis reprezentativaca na koje računa. Na toj listi nije se našlo mjesta za Ivana Balića, vođu generacije koja je bila svjetski prvak 2003., te olimpijski 2004. godine.

 

"Gledao sam Balića na posljednja dva velika natjecanja i vidio da ne može više igrati na visokoj razini, čak ni kada je u formi. S 33 godine Ivano više ne može pomoći reprezentaciji. Treba priliku dati mlađim dečkima", rekao je za Večernji list bivši izbornik Josip Milković.

 

Trener koji je rukometaše vodio prije dolaska Line Červara smatra kako je trenutni član Atletico Madrida sam odlučio da neće otići na Svjetsko prvenstvo.

 

"On je igrač koji voli sam odlučivati o svemu. Vjerujem da je sam odlučio da se neće javiti izborniku. On je igrač kojem se vjerojatno više i ne da tako puno trenirati. A danas se trenira dva puta dnevno, i to žestoko", kazao je.

 

Milković je mišljenja da se vrhunski rukomet može igrati i u Balićevim godinama, a primjer je našao u reprezentaciji koja je najuspješnija u zadnjim godinama. "Da se razumijemo, nije on prestar za igranje, ali mu se jednostavno ne da. Uostalom, pogledajte koliko godina imaju Francuzi, a još uvijek igraju i osvajaju medalje", zaključio je.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Bičanić: 'Protiv Francuske pišemo povijesti', Rutenka: 'Bolji ste od Tricolora'

 

rukomet_Hrvatska_549162S1.jpg

 

Francuska? Svi se nešto pribojavaju, ali bitno je samo da smo mi pravi. Vrhunski igramo i stvarno se nikog ne bojimo - rekao je novopečeni tata Marino Marića

 

Ovako kako izgledate mirne duše možete očekivati Francusku. Sve je ostalo u glavi igrača. Nismo očekivali da će biti ovako, nadali smo se, ali nada je trajala jako kratko. Svaka čast - rekao je nakon briljantne partije Hrvatske Sergej Rutenka , prva bjeloruska zvijezda.

 

Goluža je prije obraćanja novinarima odredio sastanak u svlačionici. I tek nakon njega su izašli s izjavama. Dakle, prvo izbornik:

 

- Ne bih pričao puno o utakmici. Ostvarili smo ono što smo željeli, to je najbitnije. Žao mi je što je Jakov imao problema sa želucem noć ranije, pa je Drago morao više zapeti, ali Drago je zvijer. I vidjelo se da nije baš tako lako nositi dres, da se treba potruditi, ali mogu reći da sam zadovolajn sa svim. Sutra ćemo razmišljati o Francuzima.

 

Lovro Šprem poznatiji kao srednji vanjski, odlično raspoložen.

 

- Žao mi je što je rezultat bio knap, pa smo morali pokazati i taj adut sa mnom na sredini napada. Šalim se, bilo je OK, sretan sam da smo dobili priliku i imam dobar osjećaj pred Francusku.

 

Damir Bičanić je poletio u nekoliko navrata, što je jako važno.

 

- Malo sam protiv Egipćana dobio previše batina, pa su me stisnula leđa. Dobivam injekcije, nije baš lako, ali nastojim pružiti maksimum. Protiv plićih obrana će biti i bolje. Francuzi? Pišemo povijest.

 

Marino Marić je postao tata, odigrao je kako priliči pravom ocu.

 

- Je, rodila se mala Viktorija, jako sam sretan. Slavit ćemo kada sve prođe. Obrana je bila dobra, dao sam sve od sebe, ako sam i griješio nisam htio. Francuska? Svi se nešto pribojavaju, ali bitno je samo da smo mi pravi. Vrhunski igramo i nikog se ne bojimo.

 

I dobro, sada ide Francuska, pa bumo vid'li.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

KAUBOJI U ČETVRTFINALU Hrvatska poslala upozorenje Karabatiću i društvu!

 

Bicanic_549137S1.jpg

 

Hrvatska je četvrtfinalu SP u Španjolskoj i u srijedu u 21.30 igrat će za polufinale protiv Francuske. Prvi puta u povijesti na SP otkad igramo osmine finala nije bilo nikakvih problema. Dapače, bilo je - savršeno. Čista pobjeda i puno optimizma za sudar sa svjetskim prvacima.

 

Osmina finala protiv Bjelorusije nije izgledala tako opasno na papiru. Bjelorusi su došli do prolaza sa tri poraza, ali eto imali su isti priliku kao i mi koji smo do međusobnog susreta ostvarili pet pobjeda. Makar je Jurij Ševcov rekao da su plasmanom u osminu finala ostvarili cilj povratka na veliku scenu, morali smo biti jako oprezni. Poruke su nam ove sezone već poslali iz Minska i Bresta.

 

No, bila je to Hrvatska koja je doslovno raznijela Bjelorusiju. Sjajno je počelo i nije bilo opuštanja. Lijepo za gledati, obrana je razbila sve bjeloruske nade, pa je Rutenka 'nezamjenjivi' odlučio ne umarati se više nakon samo 20 minuta, dati priliku mladima, jer vidio je čovjek da tu nema što tražiti.

 

A mi vidjeli fantastične poteze, sjajnu blok obranu, cepelin Čupića i Duvnjaka, Ninčevićev lob, fantstičan skok šut i gol u rašlje Stepančića. I odličnu atmosferu u timu koji se uz sjajnu igru sjajno i zabavljao. Pa je Čupić u jednom trenutku oko 25 minute skočio s klupe i vikao Musi da puca s pola igrališta u kontri.

 

Sva sreća nije ga poslušao Musa. A onda je Marić zabio svoj prvi gol i proslavio to 'ljuljanjem'. Čovjek je taj dan postao tata - čestitamo! Bio je onakav kakav bismo željeli da bude uvijek. Odličan u obrani, napaljen da se dokaže, a u napadu je kao i uvijek - odličan. To je bilo to i makar Bjelorusija nije bila protivnik koji postavlja kriterije, vidjelo se u našoj igri puno dobroga, puno sigurnosti. Ne treba zaboraviti da je ta Bjelorusija imala samo -1 protiv Slovenije koja je u četvrtfinalu. A mi smo nakon 30 minuta imali 21:9! Dakle, nije to baš. Ništa nas nije moglo smesti, čak je izgledao tako da je u 35. minuti cijela prva postava bila na klupi. Pa je u 48. minuti Šprem svečano postao i srednji vanjski, jer Ninčeviću su trebale minute. Ma, za sve je bilo vremena. I ostalo je 9 razlike.

 

 

HRVATSKA: Alilović, Ivić; Vuković 2, Čupić 4, Vori, Horvat 1, Duvnjak 3, Bičanić 4, Gojun, Kopljar, Musa 1, Marić 2, Šprem 3, Stepančić 6, Mandalinić 2, Ninčević 5

 

BJELORUSIJA: Kotlinski, Čarapenka; S. Rutenka 4, Citov 1, Bruka 1, Puhovski 2, Babičev 3, Kazhanevski 4, Šilovič 4, Kamišik 1, Knjazev, D. Rutenka 4, Nikulenkov, Njažura, Čistabajev, Baranov

 

ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minute, Bjelorusija 4 minute

 

SEDMERCI: Hrvatska 1 (1), Bjelorusija 3 (2)

 

SUCI: Cacador i Nicolau (oba Portugal)

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Goluža sve zna o Dancima: 'Cijelu noć nisam spavao, u glavi sam složio utakmicu!'

 

Slavko_Golu_a_549911S1.jpg

 

Ne želim se s njima zamarati želim da razmišljamo samo o sebi, da odigramo najbolje što možemo, da damo sve od sebe! - rekao je izbornik jutro uoči utakmice

 

Nije to bilo sve tako jednostavno!', rekao je Slavko Goluža gostujući jutros kod Saše Lozara u 'Doručku na Totalnom FM – u'.

 

Iako su Kauboji neobičnom lakoćom stigli do polufinala Svjetskog rukometnog prvenstva Goluža tvrdi kako su formu tempirali upravo za današnju utakmicu s Danskom tako da još nismo gledali njihovu najbolju igru. 'Dečki su nabrijani. Ja im samo govorim: 'Morate ući hladne glave, nemojte samo izgorit!' Znamo dobro koliko oni to žele. Prema tome, velikog srca ulazimo, ali isto tako i hladne glave. Ovakve se utakmice igraju i dobivaju s glavom!', rekao je izbornik.

 

Goluža je još jednom prokomentirao i famozni SMS generala Gotovine koji je kod reprezentacije proizveo pravi pobjednički zanos: 'To je bio šlag na sve! Strašno smo se dobro pripremili. Veliki je bio motiv i ja sam jednostavno imao tu potrebu da im to kažem, da im tu poruku pročitam, mada nemam inače tu naviku, ali ovaj puta sam osjetio tu potrebu!'

 

Izbornik se osvrnuo i na počast koju mu je odao danski kolega prilikom preuzimanja narade za najboljeg trenera u 2012.. Dao je svima do znanja da je na laskanje potpuno imun te da se ne zanosi lijepim riječima: 'Sve je to lijepo, ali pustite vi ipak je on stari lisac. Ne želim nasjedati na takve stvari. Ipak sam ja dosta dugo u rukometu pa ne želim nasjedati na takve laskave riječi. To su lijepe geste međutim ja njega ipak jako dobro poznajem, malo je bacio pilu naopako ono što se kaže!', rekao je Goluža i dodao: 'Ja znam da će oni biti jako pripremljeni i da nas čekaju. Sigurno da imaju onu utakmicu iz Londona u podsvijesti. Neću reći da pripremaju osvetu. Ne želim se s njima zamarati želim da razmišljamo samo o sebi, da odigramo najbolje što možemo, da damo sve od sebe!'

 

Očito je da izbornika Golužu ne popušta pobjednički duh, a to je i sam potvrdio kada ga je domaćin showa Saša Lozar pitao što mu se mota po glavi uoči ovako važne utakmice. Goluža je priznao kako nije mirno spavao te mu se po glavi čitavo vrijeme vrte razne kombinacije i slaže čitava utakmica. Kada ga je Saša pitao jesmo li pobijedili u imaginarnoj utakmici, trener je odgovorio: 'Ja sam uvijek pobjednik!'.

 

Možda je upravo to tajna njegovog trenerskog uspjeha.

 

Goluža je komentirao i pjesmicu koju je ekipa Doručka otpjevala inspirirana nedaćama koje su snašle Nikolu Karabatića. Pjesmica je skupila 320 likeova i 230 shareova na radijskoj facebook stranici, a zajedno s ostatkom intervjua možete ju poslušati na linku u nastavku.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

'MRZIM RUKOMET!' Najbolji trener godine nakon Londona je zamalo odustao od svega!

 

Wilbek_550036S1.jpg

 

Sjećam se kada sam došao kući nakon Londona, sljedeća dva tjedna jednostavno nisam mogao vidjeti samog sebe - priča Wilbek

 

Vrsni stručnjak, jedan od najboljih na planetu. Prava rukometna ikona. To je također Ulrik Wilbek. Od takvog tipa sigurno ne biste očekivali sljedeću rečenicu: "Mrzim rukomet!"

 

To je Wilbekov citat. Preciznije, SMS poruka upućena prijatelju iz Londona neposredno nakon poraza u olimpijskom četvrtfinalu od Švedske. Ulrik ju je otkrio javnosti u blogu pokrenutom u studenom.

 

I danas, za dnevne novine Jyllands Posten priznaje:

 

- Sjećam se kada sam došao kući nakon Londona, sljedeća dva tjedna jednostavno nisam mogao vidjeti samog sebe, zamisliti se u rukometu. Nisam mogao vidjeti navijače, sav onaj dekor koji utakmicu čini onim što ona jest, spektakl sporta. Jednostavno, nisam mogao pronaći poticaj za daljnji rad.

 

Nakon toga, Ulrik se vraćao, vraćao i napokon vratio. Dobro za rukomet. Rukomet koji on ne mrzi. Ono je ipak izrečeno bilo u afektu, u nekom drugom ozračju.

 

Međutim, danski izbornik ipak ne može zaboraviti -11 iz kolovoza prošle godine u Londonu.

 

- To je bio moj najteži poraz u trenerskoj karijeri. Prije svega zato što to nije bio samo poraz. Mi tada kao da nismo došli u dvoranu.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Mirko Alilović prava hobotnica, Nikola Špelić i Blaženko Lacković ugodno iznenadili

 

0000000000406700_420_280_cut.jpg

 

Nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, hrvatski rukometaši vratili su se obavezama u klubovima, po običaju bez mnogo odmora. Neki su u Španjolskoj zadobili ozljede koje će ih pratiti još tjednima i mjesecima, dok drugi unatoč sezoni koja je, čini se, bez predaha, daju sve od sebe na europskim parketima.

 

Nakon Svjetskog prvenstva u Španjolskoj, hrvatski rukometaši vratili su se obavezama u klubovima, po običaju bez mnogo odmora. Neki su u Španjolskoj zadobili ozljede koje će ih pratiti još tjednima i mjesecima, dok drugi unatoč sezoni koja je, čini se, bez predaha, daju sve od sebe na europskim parketima.

 

Igrač tjedna

 

Mirko Alilović (Veszprém): Mađarski prvak proteklog je tjedna, točnije u subotu, na rasporedu imao samo jednu utakmicu, onu europsku protiv rumunjske Constante. U 31:21 pobjedi domaćina vratar Hrvatske sudjelovao je sa 17 obrana, odradivši punu minutažu. Prvi puta ovacije prepune dvorane Mirko je zaradio u trećoj minuti pri početnih 0:0 kada je skinuo pokušaj Gaminde iz kontre. U periodu od 11. do 14. minute hrvatski je internacionalac nanizao tri obrane čime je svojim suigračima, koji su to ujedno i iskoristili, dao priliku da se odvoje na +3. U 24. minuti pročitao je Alilović i protivnički pokušaj sa sedam metara, a susret je u konačnici završio s visokih 45 posto uspješnosti.

 

Ugodno iznenađenje

 

Nikola Špelić (Maribor Branik): Bivši igrač Croatia osiguranje Zagreba polako, ali sigurno gradi svoju uspješnu rukometnu karijeru. Uskoro će Špelić napuniti 22 godine, a ove sezone u Sloveniji je postao jedan od glavnih igrača svog kluba. Maribor je odličan i u domaćem prvenstvu gdje su s Cimosom poravnati na trećoj poziciji pred skorašnji ulazak u doigravanje, dok u Europi uspješno nastupaju u skupinama Kupa EHF-a. Lijevi vanjski Maribora je proteklog tjedna u prvenstvu svoju ekipu predvodio do važne pobjede kod Izole s osam postignutih pogodaka, dok je u prvom kolu skupine C Kupa EHF na gostovanju kod danskog Holstebroa ponovno bio jedan od najboljih. Šest puta je zatresao suparničku mrežu, uz pogodak u posljednjoj minuti za konačnih 26:26 i osvajanje prvog boda. Špelić je svojim ovosezonskim igrama zaslužio i poziv na reprezentativno okupljanje, odradio je i pripreme za Španjolsku, ali je ipak ostao bez nastupa na nedavno završenom Svjetskom prvenstvu.

 

Blaženko Lacković (HSV Hamburg): Lijepo je vidjeti da Lac ponovno trese mreže. Nakon puno muke s ozljedom prsta koja ga je mučila u završnici jesenskog dijela prvenstva i zbog koje nije mogao značajnije pomoći Hrvatskoj na Svjetskom prvenstvu u Španjolskoj, Lacković se prošlog tjedna vratio u gotovo puni pogon. Nastupio je u kup-utakmici protiv Hannovera u kojoj je njegov HSV izborio nastup na završnom turniru, ali tom je prilikom uglavnom igrao u obrani pa se nije upisao u strijelce. Postizanju pogodaka vratio se u Ligi prvaka, na gostovanju kod Čehovskih Medveda. Iz igre je šutirao 3/5 i sa svoja tri pogotka pomogao momčadi da dođe do jednog boda. Utakmica je završila rezultatom 29:29.

 

Forma u usponu

 

Petar Metličić (Montpellier): Rukometaši Montpelliera prvi ovogodišnji prvenstveni susret odigrali su u srijedu. Na svom su terenu ugostili Fenix iz Toulousea i stigli do +10 pobjede. Drugoplasirana momčad LNH goste je ispratila s čak 41. pogotkom u njihovoj mreži, a odličan je u tom dvoboju bio nekadašnji kapetan Hrvatske Petar Metličić. Osim standardno kvalitetne predstave u obrani Pero je utakmicu arhivirao stopostotnim učinkom (5/5), a nova tri zgoditka dodao je u europskom susretu, na gostovanju kod Ademar Leona na kojem Montpellier ipak nije uspio stići do pozitivnog rezultata.

 

Ivano Balić: (Atletico de Madrid) Na samom otvaranju drugoga dijela sezone u Ligi Asobal momčad iz Madrida nije se najbolje provela te je nakon uzbudljivih 60 minuta igre pretrpjela minimalan poraz od Naturhouse La Rioje da bi se tek nekoliko dana kasnije u novom domaćem ogledu, ovoga puta s Guadalajarom, vratila na pobjedničke staze. Sve je to, pak, bila uvertira u izuzetno važan i zanimljiv europski dvoboj s Celjem u madridskom Vistalegreu u kojem su igrači Talanta Dujšebajeva upisali vrijednu pobjedu s dva pogotka razlike te osigurali svoje mjesto u osmini finala Lige prvaka. Hrvatski je virtuoz imao važnu ulogu u sva tri susreta te je u dva domaća susreta zabio tri pa dva gola da bi slovensku mrežu za kraj proteklog vikenda zatresao četiri puta.

 

Zlatko Horvat (Croatia osiguranje Zagreb): Kapetan Zagrebaša ponovno je ostavio i zadnji atom snage na terenu, u dvoboju Lige prvaka protiv bjeloruskog Dinama. Nije niti to bilo dovoljno za slavlje njegove ekipe. Zabijao je Zlaja iz igre, bio je savršeno siguran sa sedam metara te je ukupno postigao devet pogodaka, gotovo polovicu od 22 ukupno CO Zagreba u subotu.

 

Ivan Ninčević (Füchse Berlin): Prošlog je tjedna sa svojim Lisicama odigrao dva susreta i ukupno postigao osam pogodaka. Füchse je drugi dio bundesligaške sezone otvorio u srijedu pobjedom na gostovanju kod Göppingena rezultatom 34:32, a Ninčević je na toj utakmici postigao dva pogotka, jedan iz igre i jedan iz sedmerca. Četiri dana kasnije Lisice su u Ligi prvaka ugostile veliku Barcelonu i nanijele joj prvi ovosezonski poraz. Utakmica je završila rezultatom 31:30, a najbolji strijelac berlinske momčadi bio je upravo Ninčević sa šest pogodaka.

 

Stipe Mandalinić: (CO Zagreb) Rukometaši CO Zagreba na svom su otvaranju drugoga dijela sezone pred sobom imali veliki europski izazov, naime, u zagrebačku je Arenu stigla momčad Dinamo Minska protiv koje je domaćinu trebala pobjeda za osiguravanje šansi za prolaz dalje u osminu finala najelitnijeg europskog klupskog natjecanja. Zagrebaši na svom terenu nisu pokazali svoju najbolju igru, upisali su šesti uzastopni poraz te su nove europske bodove prepustili svom suparniku iz Bjelorusije. Mladi hrvatski reprezentativac se unatoč tome u dvoboju pokazao vrlo dobrim te je unatoč neugodnom padu u drugome dijelu skupio snage za ostatak susreta u kojem je ukupno šest puta tresao bjelorusku mrežu.

 

Vedran Zrnić (Gummersbach): Tijekom zimske stanke oporavio se od ozljede zbog koje je propustio završnicu završnicu jesenskog dijela Bundeslige. U prvoj utakmici nastavka sezone pokazao je prilično dobru formu zabivši šest golova u remiju 28:28 na gostovanju kod Essena. Na toj je utakmici za svoju momčad izvodio sedmerce i svih pet puta svladao domaće vratare, a još jedan pogodak dodao je iz igre.

 

Ljubo Vukić: (Meškov Brest) Odlično je bjeloruski Meškov Brest krenuo u nastavak sezone u Regionalnoj rukometnoj ligi, naime, u zaostalim susretima prethodnih kola na svom je terenu ugostio dvije vrlo dobre makedonske ekipe koje su se potom kući vraćale poražene i bez novih bodova čime su se Bjelorusi izjednačili s CO Zagrebom na samom vrhu SEHA lige. Metalurg je tako izgubio s dva razlike (28:26), dok je Vardar zaustavljen na minus tri (30:27). Bivši Zagrebaš u prvom je dvoboju bio najbolji strijelac svoje momčadi sa šest postignutih pogodaka da bi potom pet puta tresao mrežu Vardara.

 

Na standardnoj razini

 

Luka Stepančić (Croatia osiguranje Zagreb): Nakon povratka iz reprezentativnog okruženja, brončani sa Svjetskog prvenstva Luka Stepančić trebao je predvoditi Zagrebaše u Ligi prvaka protiv Dinama iz Minska. Iako su bili svjesni o kako se neugodnom suparniku radi, igrači hrvatskog prvaka bili su uvjereni u pozitivan ishod. Na njihovu žalost nisu pokazali svoje kvalitete, suparnik je bio bolji, Stepančić je u tom dvoboju postigao četiri pogotka, ali nije odigrao na onoj razini koja se od njega možda očekivala nakon uspjeha u dresu reprezentacije.

 

Denis Špoljarić (Füchse Berlin): Svojim uobičajenim obrambenim aktivnostima sudjelovao je u prošlotjednim pobjedama berlinskih Lisica. U Bundesligi su u srijedu primile čak 32 pogotka od Göppingena, ali su slavile s 34:32, a još mnogo bolju predstavu pružile su u nedjelju u Ligi prvaka protiv Barcelone. Rezultatom 31:30 Füchse je katalonskom divu nanio prvi poraz ove sezone. Špoljarić se niti na jednoj utakmici nije upisivao u strijelce, no to i nije njegov posao. Svoje je obrambene zadatke odradio dobro i u dvije utakmice nije zaradio nijedno isključenje.

 

Damir Bičanić (Chambéry): Francuski doprvak u ulozi domaćina nije uspio slaviti u prvom ovogodišnjem prvenstvenom kolu. Sastav Marija Cavallija remizirao je s Nantesom i time izgubio treću poziciju. U ovaj 30:30 remi Damir Bičanić ugradio je dva pogotka, a jednako toliko postigao je i u nedjelju na europskom ispitu protiv Bjerringbro-Silkeborga. Francuska momčad slavila je rezultatom 29:26 čime je stigla do prve pobjede u aktualnom izdanju Lige prvaka.

 

Domagoj Duvnjak (HSV Hamburg): U četvrtfinalnoj utakmici DHB-Pokala protiv Hannovera nije blistao. Imao je tri izgubljene lopte, a iz igre je šutirao skromnih 2/6. Njegova je momčad izborila polufinale rezultatom 33:31, a hrvatski je srednji vanjski na višem nivou odigrao susret Lige prvaka protiv Čehovskih Medveda. Na teškom gostovanju u Rusiji bio je drugi strijelac momčadi s pet pogodaka iz osam pokušaja i pomogao HSV-u da osvoji jedan bod.

 

Robert Markotić: (Meškov Brest) Nakon što su u novoj kalendarskoj godini upisali dvije vrijedne domaće pobjede u bjeloruskom prvenstvu vrijeme je bilo da rukometaši Meškova nadoknade zaostatke iz Regionalne lige te ugoste dvije najbolje makedonske momčadi. Međutim, Metalurg i Vardar se nisu dobro proveli u Bjelorusiji te su se kući vratili s porazima, a hrvatski rukometaš u obje je utakmice sudjelovao s pet pogodaka.

 

Željko Musa (Kielce): Kielce je u nastavku sezone odradilo obavezu u domaćem prvenstvu i zabilježilo pobjedu u Kwidzynu. Zahvaljujući tehničkom problemu kojeg je imala Wisla protiv Piotrokowa, i zbog kojeg je bez borbe upisano 0:10 za protivnike, Kielce čeka povratak na prvo mjesto tablice PGNiG lige. Osim toga, Kielce je odradilo i utakmicu Lige prvaka, u kojoj je do izražaja došao problem s kadrom koji je zahvatio Bogdana Wentu, pa je protiv Rusa izvučeno 30:29. Musa je protiv St Peterburga postigao jedan pogodak.

 

Igor Vori (HSV Hamburg): Velike oscilacije u svojoj igri pokazao je prošlog tjedna hrvatski pivot. U kup-utakmici protiv Hannovera zabio je čak devet golova uz samo dva promašaja i bio jedan od junaka u HSV-ovoj pobjedi 33:31 koja mu je osigurala nastup na završnom turniru. Samo tri dana kasnije, na gostovanju kod Čehovskih Medveda u Ligi prvaka, Vori je pokazao sasvim drukčije lice. U remiju rezultatom 29:29 uspio je zabiti tek jedan gol iz pet pokušaja, a zaradio je i jedno isključenje.

 

Marko Kopljar (PSG Handball): Lider LNH i nakon utakmice 14. kola ostao je na stopostotnom učinku. Na gostovanju kod Sélestata Gardentova momčad upisala je 45:29 pobjedu, a jedan od najboljih igrača u početnom periodu susreta bio je upravo hrvatski reprezentativac Marko Kopljar. Desni vanjski PSG-a prvi je načeo protivnički mrežu, ponovno je pogodio već u idućoj akciji, a do 22. minute nakon koje više nije ulazio u igru jer pet se puta upisao u listu strijelaca uz tek dva neuspješna šuta.

 

Forma u padu

 

Marino Marić (Croatia osiguranje Zagreb): Pivot Zagrebaša krenuo je u udarnoj postavi u subotu u sklopu osmog kola Lige prvaka protiv Dinama iz Minska, ali je uskoro mjesto na terenu prepustio mladom Brozoviću. Općenito nije igra hrvatskog prvaka funkcionirala dobro na postavljenu suparničku obranu pa tako nije bilo niti kvalitetnih lopti za kružne napadače.

 

Filip Ivić: (CO Zagreb) Hrvatski rukometni prvak u tjednu iza nas nije imao obaveza u Regionalnoj rukometnoj ligi, tek je odradio prijateljski susret sa zagrebačkom Dubravom te se u potpunosti pripremao za svoj prvi europski nastup ove sezone koji je uvelike ovisio o plasmanu Zagrebaša u osminu finala Lige prvaka. U zagrebačku Arenu stigla je ekipa bjeloruskog Dinama koja se pokazala kao izuzetno neugodan protivnik te je stoga kući odnijela nove europske bodove. U porazu s dva pogotka razlike hrvatski reprezentativni vratar nije se pokazao u najboljem svjetlu, a iako je otvorio susret, sredinom prvoga djela, nakon upisane samo četiri obrane, među vratnicama ga je zamijenio Ivan Stevanović koji je do konca ogleda bio jedan od najvažnijih Zagrebovih igrača.

 

Josip Valčić (Croatia osiguranje Zagreb): Puno se očekivalo od Josipa Valčića u nastavku klupske sezone. Dokapetan CO Zagreba prošao je pripreme s reprezentacijom, ali nije vidio Španjolsku. Za vrijeme SP trenirao je u klubu te je trebao biti jedan od onih igrača koji će u ključnom susretu u Ligi prvaka protiv Dinama iz Minska povući ostatak ekipe. Nije se to dogodilo. Mlađi Valčić je jako dobro i efikasno otvorio utakmicu, ali je u nastavku dvoboja ostao bez konkretnog učinka, uz nekoliko tehničkih pogrešaka. Do kraja je postigao ukupno dva pogotka.

 

Hrvoje Batinović (Croatia osiguranje Zagreb): Batinović je u susretu osmog kola Lige prvaka dobio prednost i veliku priliku ispred Šprema u sastavu CO Zagreba, ali ju nije na najbolji način iskoristio. U igri na postavljenu suparničku obranu ionako nije imao previše prigoda jer nisu do njega dolazile kvalitetne lopte, ali u onih nekoliko navrata u kojima je imao šansu za pogodak nije bio maksimalno učinkovit. Niti njegova igra u obrani nije bila posebno dobra, ali nisu se proslavili niti njegovi suigrači.

 

Klupa, tribina, doktori

 

Drago Vuković (TuS N-Lübbecke): Još uvijek čeka na prvi klupski nastup nakon Svjetskog prvenstva. Njegov klub će utakmicu 20. kola Bundeslige odigrati u srijedu protiv vodećeg Rhein-Neckar Löwena.

 

Manuel Štrlek, Denis Buntić, Ivan Čupić (Kielce): Denis Buntić je krajem siječnja uspio ozlijediti ruku tijekom noćnog izlaska i "zaraditi" poštedu od šest tjedana, Manuel Štrlek je zbog loma kosti šake u utakmici protiv Španjolske morao na operaciju, a Ivan Čupić je nastradao u utakmici protiv Slovenaca na Svjetskom prvenstvu. Trenera Bogdana Wentu od svega toga vjerojatno boli glava.

 

Jakov Gojun: (Atletico de Madrid) Aktualni španjolski i europski viceprvak u svom povratku obavezama u španjolskom prvenstvu ostvario je polovičan uspjeh te je upisao poraz od Naturhouse La Rioje te pobjedu nad Guadalajarom čime je šanse za osvajanje domaće titule praktički sveo na minimum. Međutim, Atletico je dobro nastavio na europskom tlu gdje je u svom Vistalegreu ugostio slovensko Celje, upisao vrijednu +2 pobjedu te se plasirao u osminu finala natjecanja. Sve to je momčad iz Madrida, pak, morala bez svog obrambenog stupa, hrvatskog reprezentativca Gojuna, koji se još oporavlja od operacije mokraćnog kanala.

 

Lovro Šprem (Croatia osiguranje Zagreb): Iznenađujuće je kako Lovro Šprem nije dobio previše prilike u subotu protiv Dinama. Reprezentativno lijevo krilo, brončani iz Španjolske morao je prepustiti mjesto na terenu Batinoviću, koji se nije pokazao kao bolja opcija na toj poziciji.

 

Mate Šunjić (Nexe): Našički rukometni kolektiv je još u pripremnoj fazi. Trener Kasim Kamenica isprobava igrače koje ima na raspolaganju i uvježbava taktičke zamisli za sezonu koja se za Nexe nastavlja 16. veljače, kad slijedi domaći ogled s Lovćenom. Osim SEHA lige, Nexe će odraditi utakmicu u sklopu osmine finala Hrvatskog kupa, a protivnik je Marina Kaštela.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...