Jump to content
Oficijalni partneri

Pro Evolution Soccer 2011-recenzija


VaskeKtz
 Share

Recommended Posts


  • Group:  Members
  • Content Count:  468
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  03/06/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  09/26/1997

Moja kratka recenzija o pes-u 11

 

 

29. Septembra 2010. izasla je nova igra u PES serijalu - Pro Evolution Soccer 2011. Kao sto je bio prelazak sa PES-a 6 na PES 2008, takav je upravo i prelazak sa PES-a 2010 na PES 2011.

 

Total Freedom najavljivan je dugo pre izlaska igre. Konami se dosta potrudio oko slobode u igri. To je i glavna karakteristika i slogan ove igre. Konami je izbacio u avgustu i pre izlaska igre MLO verziju za igrace sa konzolama, da bi igraci primetili neke greske koje mogu da se otklone u tom kratkom vremenskom periodu i da vide kako ce izgledati PES11 full.

 

 

Total Freedom - u ovo spada sloboda u pasovima i ogromna kontrola nad igrom. Igru mozete graditi polako, tokom utakmice kako vi zelite. Mozete da diktirate tempo utakmice. Odlicno je odradjen deo za strategiju i formaciju tima.

formacije-1.jpgformacije-2.jpg

 

 

Jednostavno je rasporedjen deo za strategiju, onda na drugoj slici se vidi da mozete tacno da odredjujete kako cete da igrate od kog do kog minuta . Ostali delovi za odredjivanje formacije i strategije su manje-vise isti kao i iz ranijih delova pes-a .

 

 

 

 

Grafika

 

 

Definitivno najbolja grafika od svih fudbalskih simulacija ikada. Odlicno odradjeni dresovi, stadioni, savrseno odradjene face, preko 3d trave ( vracena iz PES-a 2009 ) , do veoma preglednog menu-a. Postoji cak i motion blur koji jos doprinosi realnosti igrice.

 

pro-evolution-soccer-201.jpgpro-evolution-soccer-201.jpgpro-evolution-soccer-201.jpgpro-evolution-soccer-201.jpgpro-evolution-soccer-201.jpgpro-evolution-soccer-201.jpgpro-evolution-soccer-201.jpg

 

Menu - radjen po uzoru na menu iz PES-a 4. U donjem delu su slicice , a vecinu ekrana zauzima wallpaper Mesija.

pes2011-2011-03-19-17-52.jpg

 

 

 

Gameplay

 

Ne moze da se spomene gameplay u PES-u 2011, bez Total Freedom-a. Gore je vec bilo reci o ovom revolucionarnom potezu KONAMI-a.

 

 

 

 

Sta je novo u ovom izdanju PES-a ?

 

- Odbrana - u ovom PES-u odbrambeni igraci se veoma prirodnije ponasaju. Klizeci startovi su prirodno uradjeni, igraci ne izlecu " k'o muva bez glave " , nego se polako krecu ka nazad i cekaju pravi trenutak kad da uklizaju ili na bilo koji nacin oduzmu loptu.

 

- Stamina - Realnije uradjeno umaranje igraca - igrac se umori bas onako kakva mu je i ocena za staminu. Igraci koji imaju staminu 80+ se slabo umaraju i izgaraju celu utakmicu, a oni sa U-80 staminom ne izdrze ceo mec i moraju da se zamene.

 

-AI CPU-a - Kada kompjuter drzi loptu u odbrani u svom posedu, i tu tom trenutku igrac vrsi presing na CPU-u , komp se odlicno snadje . Uvek nadje i najmanji prostor da prosledi loptu ka golmanu da je izbije, ili kratkim pasovima krece u napad. U veznom redu se isto CPU odlicno snalazi. Kao sto je u prethodnoj recenici spomenuto komp uvek nadje i najmanje mesta da prodje dalje. Oduzimanje lopte od kompa je verno uradjeno i ne deluje kao neki bag, vec deluje kao velika greska kompjutera ( kao u stvarnosti ) .

 

-Nove animacije - U ovom PES-u dodato je 1000 novih animacija u gameplay-u, i dodate su takodje i nove animacije lica sto cini igru do detalja realnom. Ovde spadaju i nove finte i driblinzi.

 

-Power Bar - Kada spomenemo totalnu slobodu u igri, ne mozemo , a da ne spomenemo power bar. Kod suteva i pasova on pomaze da tacno odredimo koliko ce nam biti jak pas ili sut. Skala se pojavljuje ispod igraca.

 

-Pravljenje stadiona - Dodata je mogucnost pravljenja sopstvenih stadiona. Postoji veliki izbor opcija i detaljisanja.

 

-Nova kretanja igraca - Igraci se sada dosta slobodnije krecu. To je verovatno i najbolja tacka u igri. Pogotovo se odlicno krecu igraci koji imaju loptu u posedu. Kada odigravate dupli pas i protivnicki igrac vam malo "cukne" igraca , vas igrac nece stati nego ce nastaviti pravo u izgradnji akcije, tj. tog duplog pasa.

 

-Extra Content- Vracen je PES Shop u igru, pod nazivom Extra Content.

 

Lose strane PES-a

 

Nijedna igrica ne moze biti savrsena, pa nije ni ova. U nekim trenucima kada su igraci na 1 cm od lopte , oni ne reaguju , vec se sklanjaju od nje. Kada igrac vrsi presing nad igracem CPU-a blizu aut linije, u 99% slucajeva komp odma izbija loptu u aut. Kada se izvodi korner ili centrira i kopm izbaci loptu iz kaznenog uglavnom igrac napravi neke akrobatske polu-makazice koje nemaju veze s realnoscu i lopta ode tamo na vrh tribina. Iako je u PES-u 11 odlicno odradjeno kretanje igraca, u vecini slucajeva na najtezem , Top Player nivou ( na kome igra 99% njih ) , lako je proci odbranu kompa , jer jednostavno, igraci kompa nece da seku pasove . Takodje i kad komp napada. Kada se drzi zajedno dugme za lob i pas u prazno kompovi igraci ne reaguju na loptu. Tek se dosete da krenu na loptu kad ona nekolko puta tapne na zemlju. Do tad imam vremena da dodjem do lopte i pokupim je . To je bas lose uradjeno. Onda, jedna od najgorh stvari u ovom PES-u je to da igrac koji krene u sprint , protivnik ga odma stigne, ili npr. uputim dug pas ka igracu , a on trci kao da je trenje izmedju vazduha i igraca 10 puta vece nego u stvarnosti, tj. k'o da ima nesto ispred njega sto ga sprecava da normalno trci. A , onako , to deluje kao da igrac daje sve od sebe, al trci u prazno i jedva se krece. Kada se uputi lopta ka centarforu stoper ga odma stigne , bez obzira na stoperov acceleration i top speed. Posle vecine ofsajda se ne moze videti odnos ekipa u odnosima , nego se prikaze odnos ekipa u faulovima. Zvuk je takodje jedna od losih strana, a pogotovo komentator koji je ja mislim vecini vec dosadio.

 

 

Zakljucak

 

Ako u PES-u 12 srede lose strane PES-a 11, svi cemo se nadati da ce to biti najbolji PES ikada i da ce prestici PES 6.

 

 

GRAFIKA - 9.5

GAMEPLAY - 8

ZVUK - 6.5

IGRIVOST- 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

USKORO CU PRODUZITI OVU RECENZIJU, DETALJNIJE CU OPISATI , MASTER LIGU, BECOME A LEGEND I GRAFIKU, TAKODJE I ONO STA JE NOVO. OVO JE UKRATKO , POSTO SAD NEMAM VREMENA.

 

 

 

 

 

 

STA BI STE VI VOLELI DA SE DODA/POPRAVI U PES-U 2012, A DA NIJE GORE NAVEDENO ???

Edited by VaskeKtz
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  279
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  03/06/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  12/17/1992

Hmm, malo si napisao o losim stranama ovog PES-a a ima ih bas dosta ali sve u svemu dobar rezime, ovaj PES moze da posluzi kao podloga za PES 2012 koji ce nadam se da popravi vecinu bagova koje ovaj PES ima.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...