Jump to content
Oficijalni partneri

Rajvosa '87

Members
  • Posts

    305
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Rajvosa '87

  1. Zvanično: Husejinović do kraja sezone u Sarajevu Nakon što je svoj ugovor produžio defanzivac Ivan Tatomirović, još jedna lijepa vijest za sve navijače FK Sarajevo. Svoj ugovor sa bordo timom produžio je i jedan od najboljih igrača Premijer lige, Said Husejinović koji će na Koševu ostati do kraja sezone. Husejinović je do sada u kvalifikacijama Evropa lige postigao 2 gola te je ubilježio i 3 asistencije, a jedan je od najzaslužnijih za pobjedu njegove ekipe nad bugarskim gigantom, Levskim te prolaz u treće pretkolo Evropa lige
  2. Defanzivac produžio ugovor Tatomirović još tri godine u Sarajevu Defanzivac tima sa Koševa, Ivan Tatomirović produžio je ugovor sa bordo momčadi na još tri godine Dogovor je kako Tatomirović kaže lako postignut pošto je želja za nastavkom saradnje bila obostrana. "To je bilo očekivano. Postoje obostrane želje za suradnju. Lako smo došli do dogovora. Sa čelnicima kluba dogorena je saradnja za naredne tri godine", kazao je Tatomirović dodavši: "Dokazao sam i sebi i klubu da mogu biti od velike pomoći za uspjeh ekipe. Nadam se da ću i dalje igrati ovako i bolje, kako bi napravili još više dobrih rezultata zajedno. Želja mi je da osvojim titulu sa Sarajevom ove sezone". Tatomirović je također istakao kako se ljepo osjeća u Sarajevu. "Moram reći da sam se jako brzo navikao na ovaj grad i osjećam se kao kod kuće. Na meni je samo da radim, kako bi postigao još veće uspjehe".
  3. Stigao na pripreme Gaziantepspora Ibričić se priključio svom novom klubu Kao što smo pisali Senijad Ibričić i njegov sada već bivši klub Lokomotiv iz Moskve, postigli su dogovor sa Gaziantepsporom, a bh. reprezentativac se danas i definitivno priključio svom novom timu. "Jako smo sretni što nam se pridružio, svaki novi transfer je nova nada", kazao je predsjednik Gaziantepspora Omer Čelik, te nastavio: "Uložili smo velike napore u želji da popunimo praznine sa Ibričićem i on sam se najzad pridružio u fudbalskom kampu. Mislim da će nam biti veoma koristan", istakao je Ibričićev novi predsjednik. Bh. reprezentativac će tako karijeru nastaviti u turskoj Superligi, a za njegov transfer, Gaziantepspor je na račun moskovskog Lokomotiva uplatio oko četiri miliona eura.
  4. Evo konvertujete i upload-ujte ako ima nešto boljeg kvaliteta zvuka :
  5. Postignuti dogovori Kotaran i Šodić ostaju u Rudaru Uprava Rudar Prijedora postigla je poslije višednevnih razgovora konačan dogovor sa defanzivcima Nebojšom Šodićem i Goranom Kotaranom, koji će i u narednoj sezoni biti stubovi u odbrani. "Ostankom Kotarana i Šodića odbrana je dobila mnogo. Dobro je što su obojica trenirala i što će Kotaran biti spreman za gostovanje kod Olimpica. Nadam se i da će se Šodić oporaviti od povrede i da će se i on priključiti ekipi", kazao je trener Velimir Stojnić. I Goran Kotaran je bio zadovoljan nakon što je potpisao novi ugovor. "Rudar je moja druga kuća i klub bez kojeg ne mogu. Želim da se sad na pravi način i dobrim igrama odužim upravi i navijačima", reko je Kotaran.
  6. Bandović od danas novi igrač Sarajeva Novi igrač Sarajeva od danas će i zvanično postati vratar Dejan Bandović koji u redove bordo momčadi stiže iz mostarskog Veleža. Kako doznajemo, Bandovićevom klubu, Veležu će na ime obeštećenja pripasti određena suma koja nije poznata, a dogovor je u proteklih par dana postignut na zadovoljstvo svih strana. Mostarci su izašli u susret Sarajevu budući da je Adi Adilović, napustio klub nakon dvomeča sa bugarskim Levskim te je prešao u redove grčke ekipe Panthrakikosa. FK Sarajevo je tim sticajem okolnosti ostao bez iskusnog golmana uoči duela Evropa Lige protiv crnogorske Zete. Podsjetimo, Bandović je tokom svoje karijere pored Veleža nastupao i za Posušje te Široki Brijeg.
  7. Bandović od danas novi igrač Sarajeva Novi igrač Sarajeva od danas će i zvanično postati vratar Dejan Bandović koji u redove bordo momčadi stiže iz mostarskog Veleža. Kako doznajemo, Bandovićevom klubu, Veležu će na ime obeštećenja pripasti određena suma koja nije poznata, a dogovor je u proteklih par dana postignut na zadovoljstvo svih strana. Mostarci su izašli u susret Sarajevu budući da je Adi Adilović, napustio klub nakon dvomeča sa bugarskim Levskim te je prešao u redove grčke ekipe Panthrakikosa. FK Sarajevo je tim sticajem okolnosti ostao bez iskusnog golmana uoči duela Evropa Lige protiv crnogorske Zete. Podsjetimo, Bandović je tokom svoje karijere pored Veleža nastupao i za Posušje te Široki Brijeg.
  8. SVE SPREMNO ZA ZETU Press konferencija pred meč 3. pretkola UEFA EUROPA LEAGUE Bandović brani protiv Zete, Sarajevo želi pobjedu za miran revanš Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović i vezni igrač Ivan Sesar su, na današnjoj izuzetno posjećenoj konferenciji za novinare, rekli da su spremni za utakmicu protiv Zete u okviru 3. pretkola Evropske lige. Istovremeno je stigla informacija da je golman Dejan Bandović prijavljen za ovu utakmicu i stajat će na golu Bordo tima. Trener Jović je rekao kako je Zeta izuzetno kvalitetna ekipa i da je puno kvalitetnija nego što to misli bh. sportska javnost. Travničanin na klupi Sarajeva je rekao da je upoznat sa sutrašnjim protivnikom i da je pregledao četiri evropske utakmice koje je Zeta odigrala ove sezone. "Njihovi rezultati nisu slučajni, imaju izuzetno brze krilne napadače i kreativan vezni red. Ako pogledamo ko nam je mogao biti suparnik, moramo biti zadovoljni žrijebom i preuzimamo ulogu favorita. Atmosfera u ekipi je izuzetna i očekujemo pobjedu koja će nam osigurati miran revanš", rekao je Jović. Pouzdani veznjak Ivan Sesar je rekao da je igračima prijao razgovor sa legendama kluba, održan jučer u prostorijama u Titovoj ulici. Sesar je rekao da su Predrag Pašić, Vahidin Musemić i Fuad Muzorović rekli sadašnjim prvotimcima da im je ovo historijska šansa. "Ne želim da se stvori atmosfera kako igramo protiv amatera, jer je Zeta kvalitetna ekipa. Ako budemo pravi, a nadam se da hoćemo, pobjeda neće doći u pitanje. Navijače nije potrebno pozivati, tribine će sigurno biti pune", rekao je Sesar. Dobra vijest je i registracija Dejana Bandovića za utakmicu protiv Zete. Jović je rekao da ne brine za njega, jer je kvalitetan golman i prethodno je dobro odigrao u evropskim utakmicama. Šef stručnog štaba je dodao da je zadovoljan igrom Radana Šunjevarića i da će sutra najvjerovatnije istrčati istih 11 igrača kao i protiv Levskog. Sesar je dodao da je ovih dana lijepo biti igrač Bordo tima. Istakao je da mu je drago što selektor Safet Sušić prati njegovu i igru Saida Husejinovića. Na pitanje novinara da li se plaši da će nakon evropskih utakmica otići još neki igrači, Jović je rekao da uprava kluba radi sve kako bi zadržala ovu ekipu na okupu i osvojila titulu BiH.
  9. SVE SPREMNO ZA ZETU Press konferencija pred meč 3. pretkola UEFA EUROPA LEAGUE Bandović brani protiv Zete, Sarajevo želi pobjedu za miran revanš Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović i vezni igrač Ivan Sesar su, na današnjoj izuzetno posjećenoj konferenciji za novinare, rekli da su spremni za utakmicu protiv Zete u okviru 3. pretkola Evropske lige. Istovremeno je stigla informacija da je golman Dejan Bandović prijavljen za ovu utakmicu i stajat će na golu Bordo tima. Trener Jović je rekao kako je Zeta izuzetno kvalitetna ekipa i da je puno kvalitetnija nego što to misli bh. sportska javnost. Travničanin na klupi Sarajeva je rekao da je upoznat sa sutrašnjim protivnikom i da je pregledao četiri evropske utakmice koje je Zeta odigrala ove sezone. "Njihovi rezultati nisu slučajni, imaju izuzetno brze krilne napadače i kreativan vezni red. Ako pogledamo ko nam je mogao biti suparnik, moramo biti zadovoljni žrijebom i preuzimamo ulogu favorita. Atmosfera u ekipi je izuzetna i očekujemo pobjedu koja će nam osigurati miran revanš", rekao je Jović. Pouzdani veznjak Ivan Sesar je rekao da je igračima prijao razgovor sa legendama kluba, održan jučer u prostorijama u Titovoj ulici. Sesar je rekao da su Predrag Pašić, Vahidin Musemić i Fuad Muzorović rekli sadašnjim prvotimcima da im je ovo historijska šansa. "Ne želim da se stvori atmosfera kako igramo protiv amatera, jer je Zeta kvalitetna ekipa. Ako budemo pravi, a nadam se da hoćemo, pobjeda neće doći u pitanje. Navijače nije potrebno pozivati, tribine će sigurno biti pune", rekao je Sesar. Dobra vijest je i registracija Dejana Bandovića za utakmicu protiv Zete. Jović je rekao da ne brine za njega, jer je kvalitetan golman i prethodno je dobro odigrao u evropskim utakmicama. Šef stručnog štaba je dodao da je zadovoljan igrom Radana Šunjevarića i da će sutra najvjerovatnije istrčati istih 11 igrača kao i protiv Levskog. Sesar je dodao da je ovih dana lijepo biti igrač Bordo tima. Istakao je da mu je drago što selektor Safet Sušić prati njegovu i igru Saida Husejinovića. Na pitanje novinara da li se plaši da će nakon evropskih utakmica otići još neki igrači, Jović je rekao da uprava kluba radi sve kako bi zadržala ovu ekipu na okupu i osvojila titulu BiH.
  10. Došlo je do izmjene u sastavu Sarajeva. Golman Adilović je napustio klub, a njegova zamjena će biti Dejan Bandović dosadašnji golman Veleža i ujedno jedan od najboljih golmana PLBiH. Tako da umjesto Adilovića napišite/uvrstite : 34. Dejan Bandović GK Biće sigurno još novih imena u skorije vrijeme ... PS: Ako bude još nekih izmjena u sastavu, javi ću, jer kod nas se transferi često realizuju " 5 do 12 " ..
  11. Klubovi postigli dogovor Pandža prelazi u kijevski Arsenal Bosanskohercegovački reprezentativac i fudbaler Mechelena, Boris Pandža, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Arsenalu, ali ne onom londonskom nego kijevskom. Belgijski mediji jutros su objavili da se naš reprezentativac nalazi na korak do prelaska u Arsenal. Klubovi su prema pisanju belgijskih medija postigli dogovor oko visine odštete, pa je Mechelen dao odobrenje Pandži da krene u razgovore sa ukrajinskim klubom. Podsjetimo, Pandža je u redove Mechela stigao prije dvije godine i to iz splitskog Hajduka, a u karijeri je još nastupao za Široki Brijeg.
  12. Sarajevo - Levski 3:1, 26.7.2012. HORDE ZLA : Prvi dio navijanja : [video=youtube;ElmVaDfJAPU] Drugi dio navijanja : [video=youtube;qeTyMNSxjz8] TIFOtv na Koševu :
  13. PADA ODLUKA hoće li ekipe u BiH imati podršku u gostima Kako će zvanično liga nositi naziv, hoće li utakmicama moći prisustvovati gostujući navijači, znat će se najvjerovatnije sutra Za vikend kreće nova sezona Premijer lige BiH. Kako će zvanično liga nositi naziv, hoće li utakmicama moći prisustvovati gostujući navijači, znat će se najvjerovatnije sutra kada je zakazan sastanak sa predstvnicima svih premijerligaških klubova. „Sutra će u hotelu Park u Vogošći biti održan sastanak sa svim predsjednicima klubova iz Premijer lige BiH. Potom će se održati sjednica Komiteta za normalizaciju. Krajnje je vrijeme da riješimo neke stvari“, kazao je za naš portal, generalni sekretar N/FSBiH, Jasmin Baković. Kao priprema sutrašnjem sastanku na kojem bi se trebale riješiti sporne stvari je današnji seminar oficira za bezbjednost klubova Premije lige. Podsjetimo, liga treba nositi naziv BH Telecom, a svoje nezadovoljstvo su već iskazali predstavnici Širokog Brijega i Željezničara. Odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača donesena je prošle godine nakon izgreda u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu.
  14. Novi gol Ibiševića Ibišević ponovo strijelac za Stuttgart Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević nastavio je sa postizanjem golova za svoj Stuttgart u pripremnim utakmicama pred start nove sezone u Bundesligi. Danas je Stuttgart u pripremnom susretu savladao Munchen 1860 sa 2:1, a Vedo je bio strijelac jednog gola. Lauth je donio prednost Munchenu golom u 31. minuti, da bi potom Vedad ibišević zabio za poravnanje u 44. minuti susreta za rezultat poluvremena od 1:1. Nastavak utakmice donio je i pobjednički gol Stuttgarta. Pobjedu im je donio Cacau golom u 78. minuti utakmice.
  15. Bh. reprezentativac pred transferom Ibričić na korak do Gaziantepspora Bh. reprezentativac Senijad Ibričić, postigao je dogovor sa turskim Gaziantepsporu, javljaju jutros turski mediji. Nakon što je ispao iz Bilićevih kombinacija u Lokomotivu, Ibričićev prelazak u tursku najavljen je još jučer, a kao jedan od zainteresovanih klubova spominjao se i Bešiktaš. Međutim, prema pisanju Gaziantephaberlera, Ibričić je pred potpisom četverogodišnjeg ugovor sa Gaziantepsporom, klubom koji je prošlu sezonu okončao na 10. mjestu turske Superlige. Turski mediji navode da je Gaziantepspor prije dvije godine htio angažovati našeg reprezentativca, no nije tada nije uspio. Također navode da bi se Ibričić danas trebao priključiti svojim novim saigračima.
  16. Novi je font odnsosno brojevi, nema sponzora Vakufske banke ispod broja, bordo linija na rukavima, ... da ne bi dužio evo slike pa ako je neko voljan da odradi na novo ;) Bordo je ostao isti, samo je novi font .. Golmanski : @Adinhz87 ne treba se žuriti sa ubacivanjem Dejana Bandovića, dok ne bude sve dogovoreno, tj. dok zvanično ne potpiše ugovor, jer ima važeći ugovor sa Veležom. Lahko je kasnije ubaciti .. :D
  17. Sarajevo u vrhu svih službenih statistika u Evropskoj ligi Međutim, ono što može radovati pristalice bordo kluba, jeste činjenica da se Sarajevo nalazi u vrhu UEFA statistika FK Sarajevo nalazi se u vrhu svih službenih statistika, prema uefa.com, u Evropskoj ligi. Naime, bordo momčad svoj kvalitet pokazala je u drugom pretkolu, kada je s ukupnih 3:2 eliminisala favorizirani Levski iz Sofije. Ekipa Iliana Ilieva u dva susreta šutirala je svega sedam puta u okvir gola Adija Adilovića, a dobar posao odradila je kompletna odbrana bordo momčadi. Međutim, ono što posebno može radovati pristalice bordo kluba, jeste činjenica da se Sarajevo nalazi u vrhu UEFA statistika, pogotovo u onim ofanzivnim segmentima. Tako je ekipa sa Koševa na diobi trećeg mjesta na listi najefikasnijih ekipa iz dosadašnja dva pretkola Evropske lige, sa čak 12 postignutih golova, koliko je postigao i bjeloruski Gomel. Prvi je holandski Twente sa 15 postignutih pogodaka, dok je švedski Elfsborg drugi na listi, a njegovi igrači 14 puta su tresli protivničke mreže. Kada su u pitanju udarci u okvir gola, izabranici Dragana Jovića i tu su pri vrhu. Napadači bordo tima su šutirali 24 puta precizno, te su i u tom pogledu među deset najboljih ekipa u drugom najprestižnijem klupskom takmičenju u Evropi. Četvrto mjesto Sarajevo dijeli sa MyPa-om na listi ekipa sa najviše izvedenih udaraca iz ugla (28). Na prvom mjestu ubjedljivo je norveški Rosenborg sa 39 kornera, a dalje na listi slijede Elfsborg (32) i Gomel (29). Kada je u pitanju "negativna statistika", igrači Sarajeva napravili su 76 prekršaja, te su u tom pogledu druga ekipa u dosadašnjem toku ovoga takmičenja. Ipak, nije tu bilo mnogo grubosti, pa su bordo momci zaradili devet žutih kartona, te u tom segmentu zauzimaju 17. mjesto.
  18. Odlična vijest za navijače Sarajeva: Adilović brani u dvomeču sa Zetom! Ono što u ovome trenutku vjerovatno najviše zanima navijače Sarajeva jeste pitanje ko će stajati na golu protiv Zete Adi Adilović, golman FK Sarajevo, karijeru će nastaviti u grčkom Panthrakikosu, kako je naš portal ranije danas pisao. Zanimljivo, SCsport.ba došao je do informacije da je budući golman Sarajeva, Dejan Bandović, trebao potpisati za Panthrakikos, no dogovor je pao da Adilović ide u redove novog grčkog prvoligaša, a Bandović put Sarajeva. Ono što u ovome trenutku vjerovatno najviše zanima navijače Sarajeva jeste pitanje ko će stajati na golu protiv Zete, kada bordo ekipa bude tražila prolazak u play-off Evropske lige. "Adilović će braniti u dvomeču sa Zetom", kratko je za SCsport.ba prokomentarisao Dragan Jović, šef Stručnog štaba ekipe sa Koševa. Prvi susret između bh. i crnogorskog predstavnika u okviru trećeg pretkola Evropske lige, na rasporedu je sljedećeg četvrtka i odigrat će se na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović Hase- Koševo". Revanš je na rasporedu sedam dana kasnije u Podgorici, na stadionu pod Goricom.
  19. FK SARAJEVO : Sastav : Dresovi su "isti" kao prošle sezone ima par novina, pa ako šta zatreba nabaviću materijal. I još, da se koristi ovaj grb :
  20. 3:1 ZA BORDO TIM Potop Levskog na Koševu, Sarajevo ide dalje U uzvratnoj utakmici drugog pretkola Evropske lige večeras je na stadionu Asim Ferhatović Hase slavila ekipa Sarajeva sa fantastičnih 3:1. Dvanaesta minuta bila je presudna za vodstvo Sarajeva. Strijelac i junak utakmice je bio Said Husejinović. Samo dvije minute kasnije Sarajevo je imalo prednost od 2:0, a strijelac ovog pogotka bio je Suljić. Sjajnu igru Bordo tima na Koševu prekinuo je rumunski sudija veoma diskutabilnom odlukom nakon što je Tatomirović oborio Ivanova. Levski je iz penala u 32. minuti postigao pogodak, a rezultat je bio 2:1. Strijelac za bugarski tim je bio De Carvalho. Prvo poluvrijeme donijelo je i dva žuta kartona za igrače bh. predstavnika, Suljića u 16. i Hadžića u 17. minuti. U 43. minuti žuti karton je dobio i Marchino u redovima Levskog. Na pauzu se otišlo pri rezultatu 2:1 za Sarajevo, a očigledno je bilo da su navijači i igrači domaćeg tima pomalo bili pod dojmom penala iz 32. minute. Nastavak utakmice donio je ofanzivnu igru Sarajeva, koje je krenulo na sve ili ništa. U 56. minuti Husejinović je promašio stopostotnu priliku, no već nekoliko minuta kasnije se iskupio za to, tačnije u 62. minuti, kada je postigao svoj drugi pogodak na utakmici za uvjerljivo vodstvo Sarajeva od 3:1. U drugom poluvremenu je Levski nekoliko puta zaprijetio golmanu Sarajeva Adiloviću. Gadzev je šutirao u 68. minuti, no Adilović je spriječio ulazak lopte u svoju mrežu. I 72. minuta je bila odlična prilika za Bugare, kada je De Carvalho šutirao glavom, no bezuspješno, lopta je promašila gol. Iako je odavno sve bilo spremno za slavlje na Koševu, igrači Sarajeva nisu posustajali. Još nekoliko puta su zaprijetili golu tima iz Sofije, ali je utakmica završila rezultatom 3:1. Treba napomenuti i to da su navijači Bordo tima večeras pružili fantastičnu podršku svojim miljenicima i tako doprinijeli spektakularnoj pobjedi domaćih predstavnika. Sarajevo u trećem pretkolu Evropske lige čeka crnogorska Zeta.
  21. Sinoć nezaboravna noć na Koševu. To se trebalo doživjeti. Levski potopljen, uz odličnu igru. Dvije riječi koje će opisati sinoćnju utakmicu : SAID HUSEJINOVIĆ
  22. Svaka čast ! Ako šta treba za FK Sarajevo samo javite ...
  23. Odigrana prva "čitava" tekma. Pobjeda nad Njemcima 3:0 :D i to na SuperStar. Ronaldo strašan šut. Za nijansu se razlikuje od 12ke, ali daju se primjetiti novine. Zasad je sve dobro. Samo da ne bude kao dosad da DEMO bude bolji od full verzije...
  24. Da se i ja "tuspasim" pošto me odavno nije bilo.. Nikad neću prežaliti što nismo dobili ove smrdljive Bugare. Budeš bolji tokom čitave tekme, stvaraš šanse i jadovi iz jednog jedinog ozbiljnog napada postignu gol. Fuj. Ako Bog da prolazak ovjeravamo na Koševu i onda "Crna Goro"(nadam se) dolazimo ! Volim te Saraj'vo !
×
×
  • Create New...