Jump to content
Oficijalni partneri

Rajvosa '87

Members
  • Posts

    305
  • Joined

  • Last visited

Reputation

10 Neutral

Converted

  • Location
    Sarajevo, Bosna i Hercegovina
  1. Zvanično: Husejinović do kraja sezone u Sarajevu Nakon što je svoj ugovor produžio defanzivac Ivan Tatomirović, još jedna lijepa vijest za sve navijače FK Sarajevo. Svoj ugovor sa bordo timom produžio je i jedan od najboljih igrača Premijer lige, Said Husejinović koji će na Koševu ostati do kraja sezone. Husejinović je do sada u kvalifikacijama Evropa lige postigao 2 gola te je ubilježio i 3 asistencije, a jedan je od najzaslužnijih za pobjedu njegove ekipe nad bugarskim gigantom, Levskim te prolaz u treće pretkolo Evropa lige
  2. Defanzivac produžio ugovor Tatomirović još tri godine u Sarajevu Defanzivac tima sa Koševa, Ivan Tatomirović produžio je ugovor sa bordo momčadi na još tri godine Dogovor je kako Tatomirović kaže lako postignut pošto je želja za nastavkom saradnje bila obostrana. "To je bilo očekivano. Postoje obostrane želje za suradnju. Lako smo došli do dogovora. Sa čelnicima kluba dogorena je saradnja za naredne tri godine", kazao je Tatomirović dodavši: "Dokazao sam i sebi i klubu da mogu biti od velike pomoći za uspjeh ekipe. Nadam se da ću i dalje igrati ovako i bolje, kako bi napravili još više dobrih rezultata zajedno. Želja mi je da osvojim titulu sa Sarajevom ove sezone". Tatomirović je također istakao kako se ljepo osjeća u Sarajevu. "Moram reći da sam se jako brzo navikao na ovaj grad i osjećam se kao kod kuće. Na meni je samo da radim, kako bi postigao još veće uspjehe".
  3. Stigao na pripreme Gaziantepspora Ibričić se priključio svom novom klubu Kao što smo pisali Senijad Ibričić i njegov sada već bivši klub Lokomotiv iz Moskve, postigli su dogovor sa Gaziantepsporom, a bh. reprezentativac se danas i definitivno priključio svom novom timu. "Jako smo sretni što nam se pridružio, svaki novi transfer je nova nada", kazao je predsjednik Gaziantepspora Omer Čelik, te nastavio: "Uložili smo velike napore u želji da popunimo praznine sa Ibričićem i on sam se najzad pridružio u fudbalskom kampu. Mislim da će nam biti veoma koristan", istakao je Ibričićev novi predsjednik. Bh. reprezentativac će tako karijeru nastaviti u turskoj Superligi, a za njegov transfer, Gaziantepspor je na račun moskovskog Lokomotiva uplatio oko četiri miliona eura.
  4. Evo konvertujete i upload-ujte ako ima nešto boljeg kvaliteta zvuka :
  5. Postignuti dogovori Kotaran i Šodić ostaju u Rudaru Uprava Rudar Prijedora postigla je poslije višednevnih razgovora konačan dogovor sa defanzivcima Nebojšom Šodićem i Goranom Kotaranom, koji će i u narednoj sezoni biti stubovi u odbrani. "Ostankom Kotarana i Šodića odbrana je dobila mnogo. Dobro je što su obojica trenirala i što će Kotaran biti spreman za gostovanje kod Olimpica. Nadam se i da će se Šodić oporaviti od povrede i da će se i on priključiti ekipi", kazao je trener Velimir Stojnić. I Goran Kotaran je bio zadovoljan nakon što je potpisao novi ugovor. "Rudar je moja druga kuća i klub bez kojeg ne mogu. Želim da se sad na pravi način i dobrim igrama odužim upravi i navijačima", reko je Kotaran.
  6. Bandović od danas novi igrač Sarajeva Novi igrač Sarajeva od danas će i zvanično postati vratar Dejan Bandović koji u redove bordo momčadi stiže iz mostarskog Veleža. Kako doznajemo, Bandovićevom klubu, Veležu će na ime obeštećenja pripasti određena suma koja nije poznata, a dogovor je u proteklih par dana postignut na zadovoljstvo svih strana. Mostarci su izašli u susret Sarajevu budući da je Adi Adilović, napustio klub nakon dvomeča sa bugarskim Levskim te je prešao u redove grčke ekipe Panthrakikosa. FK Sarajevo je tim sticajem okolnosti ostao bez iskusnog golmana uoči duela Evropa Lige protiv crnogorske Zete. Podsjetimo, Bandović je tokom svoje karijere pored Veleža nastupao i za Posušje te Široki Brijeg.
  7. Bandović od danas novi igrač Sarajeva Novi igrač Sarajeva od danas će i zvanično postati vratar Dejan Bandović koji u redove bordo momčadi stiže iz mostarskog Veleža. Kako doznajemo, Bandovićevom klubu, Veležu će na ime obeštećenja pripasti određena suma koja nije poznata, a dogovor je u proteklih par dana postignut na zadovoljstvo svih strana. Mostarci su izašli u susret Sarajevu budući da je Adi Adilović, napustio klub nakon dvomeča sa bugarskim Levskim te je prešao u redove grčke ekipe Panthrakikosa. FK Sarajevo je tim sticajem okolnosti ostao bez iskusnog golmana uoči duela Evropa Lige protiv crnogorske Zete. Podsjetimo, Bandović je tokom svoje karijere pored Veleža nastupao i za Posušje te Široki Brijeg.
  8. SVE SPREMNO ZA ZETU Press konferencija pred meč 3. pretkola UEFA EUROPA LEAGUE Bandović brani protiv Zete, Sarajevo želi pobjedu za miran revanš Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović i vezni igrač Ivan Sesar su, na današnjoj izuzetno posjećenoj konferenciji za novinare, rekli da su spremni za utakmicu protiv Zete u okviru 3. pretkola Evropske lige. Istovremeno je stigla informacija da je golman Dejan Bandović prijavljen za ovu utakmicu i stajat će na golu Bordo tima. Trener Jović je rekao kako je Zeta izuzetno kvalitetna ekipa i da je puno kvalitetnija nego što to misli bh. sportska javnost. Travničanin na klupi Sarajeva je rekao da je upoznat sa sutrašnjim protivnikom i da je pregledao četiri evropske utakmice koje je Zeta odigrala ove sezone. "Njihovi rezultati nisu slučajni, imaju izuzetno brze krilne napadače i kreativan vezni red. Ako pogledamo ko nam je mogao biti suparnik, moramo biti zadovoljni žrijebom i preuzimamo ulogu favorita. Atmosfera u ekipi je izuzetna i očekujemo pobjedu koja će nam osigurati miran revanš", rekao je Jović. Pouzdani veznjak Ivan Sesar je rekao da je igračima prijao razgovor sa legendama kluba, održan jučer u prostorijama u Titovoj ulici. Sesar je rekao da su Predrag Pašić, Vahidin Musemić i Fuad Muzorović rekli sadašnjim prvotimcima da im je ovo historijska šansa. "Ne želim da se stvori atmosfera kako igramo protiv amatera, jer je Zeta kvalitetna ekipa. Ako budemo pravi, a nadam se da hoćemo, pobjeda neće doći u pitanje. Navijače nije potrebno pozivati, tribine će sigurno biti pune", rekao je Sesar. Dobra vijest je i registracija Dejana Bandovića za utakmicu protiv Zete. Jović je rekao da ne brine za njega, jer je kvalitetan golman i prethodno je dobro odigrao u evropskim utakmicama. Šef stručnog štaba je dodao da je zadovoljan igrom Radana Šunjevarića i da će sutra najvjerovatnije istrčati istih 11 igrača kao i protiv Levskog. Sesar je dodao da je ovih dana lijepo biti igrač Bordo tima. Istakao je da mu je drago što selektor Safet Sušić prati njegovu i igru Saida Husejinovića. Na pitanje novinara da li se plaši da će nakon evropskih utakmica otići još neki igrači, Jović je rekao da uprava kluba radi sve kako bi zadržala ovu ekipu na okupu i osvojila titulu BiH.
  9. SVE SPREMNO ZA ZETU Press konferencija pred meč 3. pretkola UEFA EUROPA LEAGUE Bandović brani protiv Zete, Sarajevo želi pobjedu za miran revanš Šef stručnog štaba FK Sarajevo Dragan Jović i vezni igrač Ivan Sesar su, na današnjoj izuzetno posjećenoj konferenciji za novinare, rekli da su spremni za utakmicu protiv Zete u okviru 3. pretkola Evropske lige. Istovremeno je stigla informacija da je golman Dejan Bandović prijavljen za ovu utakmicu i stajat će na golu Bordo tima. Trener Jović je rekao kako je Zeta izuzetno kvalitetna ekipa i da je puno kvalitetnija nego što to misli bh. sportska javnost. Travničanin na klupi Sarajeva je rekao da je upoznat sa sutrašnjim protivnikom i da je pregledao četiri evropske utakmice koje je Zeta odigrala ove sezone. "Njihovi rezultati nisu slučajni, imaju izuzetno brze krilne napadače i kreativan vezni red. Ako pogledamo ko nam je mogao biti suparnik, moramo biti zadovoljni žrijebom i preuzimamo ulogu favorita. Atmosfera u ekipi je izuzetna i očekujemo pobjedu koja će nam osigurati miran revanš", rekao je Jović. Pouzdani veznjak Ivan Sesar je rekao da je igračima prijao razgovor sa legendama kluba, održan jučer u prostorijama u Titovoj ulici. Sesar je rekao da su Predrag Pašić, Vahidin Musemić i Fuad Muzorović rekli sadašnjim prvotimcima da im je ovo historijska šansa. "Ne želim da se stvori atmosfera kako igramo protiv amatera, jer je Zeta kvalitetna ekipa. Ako budemo pravi, a nadam se da hoćemo, pobjeda neće doći u pitanje. Navijače nije potrebno pozivati, tribine će sigurno biti pune", rekao je Sesar. Dobra vijest je i registracija Dejana Bandovića za utakmicu protiv Zete. Jović je rekao da ne brine za njega, jer je kvalitetan golman i prethodno je dobro odigrao u evropskim utakmicama. Šef stručnog štaba je dodao da je zadovoljan igrom Radana Šunjevarića i da će sutra najvjerovatnije istrčati istih 11 igrača kao i protiv Levskog. Sesar je dodao da je ovih dana lijepo biti igrač Bordo tima. Istakao je da mu je drago što selektor Safet Sušić prati njegovu i igru Saida Husejinovića. Na pitanje novinara da li se plaši da će nakon evropskih utakmica otići još neki igrači, Jović je rekao da uprava kluba radi sve kako bi zadržala ovu ekipu na okupu i osvojila titulu BiH.
  10. Došlo je do izmjene u sastavu Sarajeva. Golman Adilović je napustio klub, a njegova zamjena će biti Dejan Bandović dosadašnji golman Veleža i ujedno jedan od najboljih golmana PLBiH. Tako da umjesto Adilovića napišite/uvrstite : 34. Dejan Bandović GK Biće sigurno još novih imena u skorije vrijeme ... PS: Ako bude još nekih izmjena u sastavu, javi ću, jer kod nas se transferi često realizuju " 5 do 12 " ..
  11. Klubovi postigli dogovor Pandža prelazi u kijevski Arsenal Bosanskohercegovački reprezentativac i fudbaler Mechelena, Boris Pandža, karijeru će najvjerovatnije nastaviti u Arsenalu, ali ne onom londonskom nego kijevskom. Belgijski mediji jutros su objavili da se naš reprezentativac nalazi na korak do prelaska u Arsenal. Klubovi su prema pisanju belgijskih medija postigli dogovor oko visine odštete, pa je Mechelen dao odobrenje Pandži da krene u razgovore sa ukrajinskim klubom. Podsjetimo, Pandža je u redove Mechela stigao prije dvije godine i to iz splitskog Hajduka, a u karijeri je još nastupao za Široki Brijeg.
  12. Sarajevo - Levski 3:1, 26.7.2012. HORDE ZLA : Prvi dio navijanja : [video=youtube;ElmVaDfJAPU] Drugi dio navijanja : [video=youtube;qeTyMNSxjz8] TIFOtv na Koševu :
  13. PADA ODLUKA hoće li ekipe u BiH imati podršku u gostima Kako će zvanično liga nositi naziv, hoće li utakmicama moći prisustvovati gostujući navijači, znat će se najvjerovatnije sutra Za vikend kreće nova sezona Premijer lige BiH. Kako će zvanično liga nositi naziv, hoće li utakmicama moći prisustvovati gostujući navijači, znat će se najvjerovatnije sutra kada je zakazan sastanak sa predstvnicima svih premijerligaških klubova. „Sutra će u hotelu Park u Vogošći biti održan sastanak sa svim predsjednicima klubova iz Premijer lige BiH. Potom će se održati sjednica Komiteta za normalizaciju. Krajnje je vrijeme da riješimo neke stvari“, kazao je za naš portal, generalni sekretar N/FSBiH, Jasmin Baković. Kao priprema sutrašnjem sastanku na kojem bi se trebale riješiti sporne stvari je današnji seminar oficira za bezbjednost klubova Premije lige. Podsjetimo, liga treba nositi naziv BH Telecom, a svoje nezadovoljstvo su već iskazali predstavnici Širokog Brijega i Željezničara. Odluka o zabrani dolaska gostujućih navijača donesena je prošle godine nakon izgreda u Banjoj Luci, Mostaru i Sarajevu.
  14. Novi gol Ibiševića Ibišević ponovo strijelac za Stuttgart Reprezentativac Bosne i Hercegovine Vedad Ibišević nastavio je sa postizanjem golova za svoj Stuttgart u pripremnim utakmicama pred start nove sezone u Bundesligi. Danas je Stuttgart u pripremnom susretu savladao Munchen 1860 sa 2:1, a Vedo je bio strijelac jednog gola. Lauth je donio prednost Munchenu golom u 31. minuti, da bi potom Vedad ibišević zabio za poravnanje u 44. minuti susreta za rezultat poluvremena od 1:1. Nastavak utakmice donio je i pobjednički gol Stuttgarta. Pobjedu im je donio Cacau golom u 78. minuti utakmice.
×
×
  • Create New...