Jump to content
Oficijalni partneri

NBA


neyzikreyzi
 Share

Recommended Posts


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

Melo ne prašta, Lejkersi vreća za udaranje...

 

Karmelo Entoni se oporavio i ubacio svom Denveru 34 poena, još jedno razočaranje za Brajanta i tim, pobedu odnela Juta...

entoni-velika104788020121210074230.jpg

 

Brukanje se nastavlja. Lejkersi su poraženi još jednom, ovoga puta je pobedu iz El - Eja odnela Juta koja ne može baš da se pohvali rezultatima van svoje dvorane. Gosti iz Solt Lejk Sitija su vodili tokom drugog poluvremena, serija 20 - 8 u poslednjem periodu ih je odvela na +15. Kobi je probao da napravi preokret, najviše zahvaljujući njemu tim se spustio na -5, ali nije bilo povratka.

 

Brajant je završio sa 34 poena, ali i velikim brojem potrošenih lopti, kada je tako Lejkersi obično gube. Veći problem je bio reket, "Džezeri"su imali 20 skokova više, a postigli su i 15 poena više iz kontranapada.

 

Kod pobednika najbolji Milsap sa 24 poena.

 

Karmelo Entoni se vratio na vreme da se suoči sa bivšim timom. Propustio je dva meča, pobedu u Majamiju i poraz u Čikagu, ali za Nagetse je morao da bude spreman. Insistira da nema loših osećanja prema Denveru, ali nije propustio da im ubaci 34 poena. Džejson Kid je dodao 17 u osmoj pobedi Niksa u svojoj dvorani. Nemaju poraz, što je najbolji start u Medison Skver Gardenu od 1992. sezone u kojoj su igrali za prsten.

 

U sudaru najboljeg napada, Oklahome, i najčvršće odbrane, Pejsersa, Tander je bio previše dobar u drugom poluvremenu. Nakon što je Indijana šutirala 60% u u prve dve četvrtine, kouč Bruks je preneo jasnu poruku svom timu, limitirati rivala u napadu. Tako je Oklahoma pokazala da zna i da igra odbranu, Durant je ubacio 27 poena, Kevin Martin 24, a publiku je na noge digla blokada Rasela Vestbruka i to Roju Hibertu koji je mnogo viši od pleja Oklahome.

 

Brendon Dženings i Monta Elis su nadigrali Derona Vilijamsa i Džoa Džonsona, a Milvoki je odneo pobedu iz Bruklina. U sudaru dve strašne bekovske linije blistala je ona Baksa, zajedno su ubacili 50 poena i kontrolisali meč protiv Netsa koji nisu u formi, izgubili su pet u nizu.

 

Stara priča za Kliperse, i treći meč zaredom su im pomogle rezerve predvođene Džamalom Krofordom. Ponovo su igrači sa klupe izneli najveći teret u poslednjoj četvrtini, pa su Klipersi nastavili dobru seriju protiv Toronta. Klupa domaćih je ubacila 25 poena više od rezervista Toronta, to je bila i presuda.

 

Iznenađenje u Arizoni, Orlando je slavio protiv Sansa.

 

Nepoznati Endrju Nikolson je bio tajno oružje, ubacio je 19 poena u poslednjoj četvrtini i naneo Sansima sedmi poraz u nizu. Domaćii su bili bez povređenog Dragića što se itekako odrazilo na igru.

 

Rezultati:

 

Lejkersi - Juta 110:117

Feniks - Orlando 90:98

Njujork - Denver 112:106

Oklahoma - Indijana 104:93

Bruklin - Milvoki 88:97

Klipersi - Toronto 102:83

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

Kidov ujed za srce, propast Lejkersa, kako izgleda anti - reklama?

 

Džejson Kid rastužio nekadašnji klub, Melo Entoni sjajan u rodnom kraju. Lejkersi za ismejavanje, Hornetsi i Vizardsi odigrali najgoru utakmicu u NBA sezoni...

kid104963020121212090009.jpg

 

To što je Melo Entoni ubacio 45 poena se na neki način dalo i očekivati, Netsi će to preživeti, ali trojku Džejsona Kida svog nekadašnjeg vođe kada se rezultat lomio nikako.

 

"Mrzim ga", rekao je u šali Deron Vilijams.

 

Drugi gradski derbi pripao je Niksima, koji su prošlog meseca poraženi u Bruklinu. Sada su odneli pobedu što nije neočekivano iako je rezultat tesan. Naime, od prvog derbija Niksi su dobili sedam od osam mečeva, Netsi svega dve od sedam utakmica.

 

Entoni je naravno imao poseban motiv, rođen je u Bruklinu, pre par sezona je odbio Netse, i iz Kolorada stigao u Medison Skver Garden.

 

Kajri Irving je povratak na parket nakon 11 mečeva proslavio pobedom protiv Lejkersa. Čini se da su gosti dodirnuli dno ovim porazom, bili su bez Neša i Gasola, ali to nije opravdanje.

 

Stara priča, Brajant je ubacio 42 poena, Hauard je dodao 19, uz 20 skokova, ostali su, izuzev Artesta, statirali. Kod Kavsa je Irving odigrao sjajan meč iako smo očekivali da se pojavi malo "zarđao", ubacio je 28 poena i imao 11 asistencija, Si Džej Majls je takođe brojao do 28.

 

Klipersi pišu istoriju, sedmi trijumf u nizu je najduža pobednička serija u poslednjih 20 godina ove ne baš uspešne franšize. Odneli su trijumf iz Čikaga, Grifin je uz 22 poena imao i 10 skokova, Bulsi se se vratili na jedan posed nakon trojke Belinelija u poslednjem minutu, ali je Kris Pol sa pet poena u nizu završio posao.

 

Kako ne bi trebalo da izgleda košarkaška utakmica pokazali su Hornetsi i Vizardsi. U ovim sastavima nema dileme da su to dve najgore ekipe u ligi, slavio je manje slabi Vašington, zahvaljujući Džordanu Krafordu koji je 12 od 26 poena ubacio u poslednjoj četvrtini. Hornetsima nije pomogao ni Entoni Dejvis koji se vratio nakon povrede.

 

Malo brojki, oba tima imala su šut oko 32%, zajedno su probali 35 trojki, pogodili su devet. Videli smo 29 grešaka, Hornetsi su promašili i osam slobodnih bacanja, tri više od rivala.

 

Sam Kraford koji je prelomio meč je šutnuo čak 24 puta, ubacio je 9 lopti, do poslednje četvrtine je njegova igra bila horor.

 

Bilo kako bilo, tim iz prestonice je stigao do treće pobede u 18 mečeva, za promenu na parketu je bio i Veseli i to tri minuta, uhvatio je dve lopte.

 

Denver je bio na -17 u prvoj četvrtini protiv Pistonsa, ali su se pribrali i okrenuli rezultat. Taj Lauson je odigrao odličan meč, ubacio 26 poena, imao 7 asistencija i 5 skokova. Preokret smo videli u drugoj četvrtini koju su Nagetsi dobili sa 31 - 17, posle toga je sve bilo stvar rutine.

 

Rezultati:

 

Čikago - Klipersi 89:94

Nju Orleans - Vašington 70:77

Detroit - Denver 94:101

Bruklin - Njujork 97:100

Klivlend - Lejkersi 100:94

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

NBA: Šampion se osvetio, Peković opet dominirao, Rubio se vratio

 

00088969.jpg

Njujork i Čikago su samo za jedan poen bili bolji od protivnika. Niksi su savladali Klivlend Kavalirse sa 103:102, dok su Bulsi bili bolji od Bruklina sa 83:82. Znatno ubedljiviji bio je šampion Majami, protiv Vašingtona. Hit je kao domaćin deklasirao Vašington sa 102:72 i revanširao se za nedavni poraz. Minesota i Dalas su pitanje pobednika rešili tek u produžetku, a uspešniji su bili Timbervulvsi sa 114:106. Ni San Antonio nije imao milosti prema rivalu, Bostonu, kojeg je pobedio sa 103:88.

 

"Medison Skver Garden" i dalje je neosvojiv u ovoj sezoni. Niksi su ostvarili i desetu pobedu u svojoj "kući", što je najbolji start od sezone 1991/92. Tada su imali skor 11:0, a novi trijumf su ostvarili i bez povređenog Karmela Entonija. Njegov izostanak nadoknadili su Rejmond Felton sa 25 i Tajson Čendler sa 23 poena i deset skokova.

Klivlend je bio blizu produžetaka, ali Anderson Varežao ubacio samo jedno slobodno bacanje. Nije Klivlendu pomogao ni učinak karijere Kajrija Irvinga. Za 39 minuta dao je čak 41 poen (15/25 iz igre, 5/8 za tri) uz po pet dodavanja i skokova, ali kao što je rečeno domaćin je bio bolji za jedan poen. Najbliži po učinku Irvingu bio je Si Džej Majls sa 17 poena.

 

"Tesnu" pobedu ostvario je i Čikago, a vodeći strelac tima bio je Marko Belineli sa 19 poena. Iza njega po učinku su bili Luol Deng sa 17 i Karlos Buzer sa 15 poena. Žoakim Noa je bio jedini u timu sa "dabl dabl" učinkom, od 12 poena i deset skokova. Na terenu "Junajted centra" nije bilo Vladimira Radmanovića. Kada je reč o Netsima, na četiri sekunde do kraja meča gubili su sa 83:79, a poraz je samo ublažio pogotkom za tri poena Deron Vilijams. Upravo je Vilijams bio najefikasniji u timu sa 24 poena, dok je Bruk Lopez ubacio 18 uz deset skokova.

 

Majami se posle poraza od Golden Stejta trgnuo i pobedio Vašington (102:72) koji su u gostima ove sezone trijumfovali samo jednom. Meč je počeo minutom ćutanja za ubijene u školi u Konektikatu, a igrači su na teren izveli i svoju decu. Kada je meč počeo, Hit je potvrdio ulogu favorita i sa "kamatom" se revanširao za poraz od pre desetak dana.

Lebron Džejms je dao 23 poena (8/15 iz igre, 0/3 za tri) i imao deset skokova, dok su Dvejn Vejd i Judonis Haslem ubacili po 13. Kris Boš je dao 12 poena. Samo dvijica košarkaša iz tima Vašingtona dala su više od deset poena, Bredli Bil (19) i Kartije Martin (18). Nekadašnji igrač Partizana Jan Veseli na terenu je bio 16 minuta. Za to vreme imao je učinak od dva poena, dva skoka i jednog dodavanja.

 

Do nove pobede, 12. u sezoni (114:106) Minesotu je (opet) predvodio Nikola Peković. Reprezentativac Crne Gore i bivši centar Partizana i Panatinaikosa je ubacio 21 poen (10/21 iz igre) i imao devet skokova. Ruski košarkaši Aleksej Šved i Andrej Kirilenko su dali 18 odnosno 14 poena i pomenuta trojka je u produžetku dala najviše poena. Samo je Hoze Huan Barea pogodio sa linije slobodnih bacanja. Po 20 poena za Dalas su dali O Džej Mejo i Derik Fišer. U timu Vulvsa opet je bio i Riki Rubio, posle pauze od devet meseci zbog povrede kolena. Za 18 minuta dao je osam poena i imao devet dodavanja.

San Antonio je bio bolji od Bostona (103:88), a vodeći strelci su bili Toni Parker (22p, 8as) i tijago Spliter sa 16 poena. Tim Dankan je ubacio samo pet poena, ali je imao 12 skokova. Geri Nil je dao 20, a možda bi pobeda bila ubedljivija da je na terenu ostao Manu Đinobili. Argentinac je na parketu bio samo četiri minuta, a izašao je zbog povrede. Za to vreme pogodio je jednu trojku. U timu Bostona Pol Pirs i Džejson Teri su dali po 18 poena.

 

Šarlot je ugostio Orlando i zabeležio 11. uzastopni poraz, a rezultat je bio 107:98. Kemba Voker je za Bobketse dao 32 poena, a najefikasniji u timu Orlanda bili su sa po 20 poena Glen Dejvis i Aron Aflalo.

 

Rezultati:

 

Atlanta - Golden Stejt 93:115

Šarlot - Orlando 98:107

Detroit - Indijana 77:88

Majami - Vašington 102:72

Njujork - Klivlend 103:102

Čikago - Bruklin 83:82

Minesota - Dalas 114:106 (produžetak)

Milvoki - LA Klipers 85:111

San Antonio - Boston 103:88

Juta - Memfis 86:99

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

clippersima_17_pobjeda_u_nizu_spursi_slavili_u_dal  lasu_092831_95187_big.jpg

 

NBA liga

Clippersima 17. pobjeda u nizu, Spursi slavili u Dallasu

 

Ekipa Los Angeles Clippersa ublježila je sinoć i svoju 17. pobjedu u nizu, a poražena je ekipa Utah Jazza (96:107). Odlična partija Ala Jeffersona koji je uz 30 ubačenih poena dodao i osam skokova i dvije asistencije nije bila dovoljna gostima protiv odlično raspoloženih Clippersa. Ekipu iz Los Angelesa do trijumfa su nosili Caron Butler sa 29 poena, te Chris Paul sa 19 poena, devet asistencija i pet ukradenih lopti.

San Antonio Spursi slavili su na gostovanju kod Dallas Mavericksa rezultatom 111:86. Tony Parker je sa 21 poenom, pet skokova i osam asistencija bio najefikasniji igrač gostujuće ekipe, a sjajnu partiju su odigrali i Manu Ginobili sa 20 te Tim Duncan sa 18 poena. Kod domaćina Collison je ubacio 18 poena, Brand je dodao 14, a Dirk Nowitzki koji je na terenu proveo 23 minute je ubacio osam poena.

 

Rezultati svih sinoć odigranih susreta:

 

Utah Jazz - Los Angeles Clippers 96:107

San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 111:86

Boston Celtics - Sacramento Kings 96:118

Milwaukee Bucks - Detroit Pistons 94:96

 

[video=youtube;63ue2pVKHD4]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=63ue2pVKHD4

[video=youtube;OTjnt_bipF0]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=OTjnt_bipF0

[video=youtube;ofXu5E8UxzY]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=ofXu5E8UxzY

[video=youtube;XxTgK6rFvoE]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XxTgK6rFvoE

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

vucevic_srusio_shaqov_19_godina_star_rekord_142754  _95242_big.jpg

 

Vučević nadmašio O'Neala

Vučević srušio Shaqov 19 godina star rekord

 

Crnogorski centar i član Orlando Magica Nikola Vučević, srušio je sinoć gotovo 20 godina star rekord po broju skokova ove franšize, a kojeg je držao legendarni Shaquille O'Neal.

Vučević je u porazu od Heata nakon produžetka 112:110 uhvatio čak 29 skokova, te je srušio rekord legendarnog Shaqa koji je 20. novembra 1993. godine protiv New Jersey Netsa imao 28 skokova uz 24 poena i nevjerovatnih 15 blokada.

 

Crnogorac je aktuelnim prvacima uz 29 skokova, ubacio 20 poena, te je imao po dvije blokade i asistencije, tri ukradene lopte.

 

 

[video=youtube;GA2G8dYXlok]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=GA2G8dYXlok

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

bryant_prestari_smo_163447_95297_big.jpg

 

Bryant: Prestari smo!

 

Los Angeles Lakersi doživjeli su sinoć u svom Staples Centru i šesnaesti ovosezonski poraz. Bolja je bila Philadelphija 103:99, a nakon meča prva zvijezda Lakersa Kobe Bryant je izjavio kako je ekipa jednostavno prestara.

"Ovo se dešava zato što smo prestari. Tek moramo shvatiti kako igrati kad nemamo dovoljno energije. Sinoć ste vidjeli prokleto star tim. Bili smo prespori, a sa druge strane smo imali mlad tim koji je imao više energije. Moramo napraviti nešto da promijenimo sadašnje stanje", rekao je Bryant.

 

Iako 34-godišnji Bryant igra na visokom nivou i ove godine ostatak ekipe ga ne prati, te su Lakersi u veoma lošoj formi.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

uhapsen_latrell_sprewell_233051_95323_big.jpg

 

Uhapšen Latrell Sprewell!

 

Nekadašnji NBA košarkaš Latrell Sprewell uhapšen je zbog puštanja preglasne muzike.

Sprewell je uhapšen u ponedjeljak nakon što su susjedi u nekoliko navrata prijavili glasnu muziku u njegovoj kući, što ga je na kraju odvelo u zatvor.

 

Sprewell je nekadašna zvijezda NBA lige koji je svoje najbolje igre pružao u ekipi Golden State Warriorsa, gdje je igrao od 1992. do 1998. godine, a potom je veoma uspješno nastupao za New York Knickse i Minnesotu.

 

Igrao je na četiri ALL-Star susreta, a ostao je upamćen po tome što je 1997. godine dobio suspenziju od 68 utakmica, nakon što je trenera Warriorsa PJ Carlesima pokušao udaviti.

 

Također, ostao je upamćen i po odbijanju trogodišnjeg ugovora sa Minnesotom vrijednog 21 milion dolara, jer kako je tada rekao, sa tako malo novca nije mogao prehraniti djecu.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

mirza_fantastican_u_pobjedi_netsa_nad_kingsima_034  631_95547_big.jpg

 

Naš reprezentativac odlično iskoristio minute

Mirza fantastičan u pobjedi Netsa nad Kingsima

 

Brooklyn Netsi našeg Mirze Teletovića večeras su na svom parketu ugostili Sacramento Kingse. Slavio je Brooklyn, 113:93, uz sjajan nastup našeg reprezentativca.

Naš Mirza Teletović je konačno uhvatio ritam. Bilo je pitanje vremena kada će proraditi, a Kingsima je večeras utrpao 14 poena. Prvih 12 minuta ponudilo je itekako atraktivnu i dobru košarku, a nakon ovog dijela igre Netsi su vodili 36:31.

 

U drugoj četvrtini na scenu je stupio Mirza Teletović. Za nepune četiri minute Mirza je vezao devet poena. Vidjeli smo i odličnu blokadu našeg reprezentativca u prvom poluvremenu, a nastradao je DeMarcus Cousins. Netsi su na odmor otišli sa 18 poena prednosti.

 

[video=youtube;Mz145prQW9c]

 

U nastavku su Netsi bez problema zadržali prednost. U posljednjih 12 minuta domaća ekipa je ušla sa 16 poena viška. Početkom posljednje četvrtine na parketu smo opet vidjeli našeg reprezentativca. DeMarcus Cousins je nastradao i u posljednjoj četvrtini, a Mirza je upisao svoju drugu blokadu.

 

Mirza je u četvrtom periodu igre postigao još pet poena. Ubacio je svoju drugu trojku, a sve nas je počastio i tomahawk zakucavanjem. Teletović je susret završio sa 14 poena, uz šest skokova, dvije blokade, te dvije asistencije. Pet od šest skokova skupio je u fazi napada. Šut iz igre bio mu je bio 5-10. Na terenu je proveo nešto manje od 21 minute.

 

Najefikasniji igrač domaće ekipe, u pobjedi Netsa nad Kingsima 113:93, bio je Williams sa 18 poena, kod gostiju 28 poena postigao je DeMarcus Cousins.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

carlesimo_jako_sam_zadovoljan_mirzinom_igrom_veceras_041843_95548_big.jpg

 

Mirza opravdao povjerenje P. J. Carlesimoa

Carlesimo: Jako sam zadovoljan Mirzinom igrom večeras

 

Brooklyn Netsi su večeras savladali Kingse bez većih problema, a veliki doprinos toj pobjedi dao je Mirza Teletović. Mogao je nakon susreta, trener domaće ekipe P. J. Carlesimo biti jako zadovoljan.

"Mislim da smo odigrali jako dobro. Imali smo težak period utakmica, dosta zgusnut raspored. Dali smo minute igračima na klupi i oni su ih sjajno iskoristili. Postigli su 50 poena kombinovano. Mirza je odigrao zaista odlično. Vezao je dvije sjajne utakmice i to je odlično," rekao je trener Netsa, P. J. Carlesimo.

 

Posebno je trener Brooklyna mogao biti zadovoljan nastupom našeg reprezentativca.

 

"Jako sam ohrabren Mirzinim nastupom. Jako sam zadovoljan njegovom igrom u odbrani. Njegovim blokadama i skokovima. Znali smo da može igrati sjajno u napadu i da može pogađati, ali ono što je zaista ohrabrujuće je igra u odbrani. Volio bih da osim napadčkih skokova poradi i na onim u odbrani. Sjajan je i njegov pristup, iako nije igrao na početku sezone nikada nije pokazivao nezadovoljstvo. Uvijek je radio vrijedno. Naravno da nije bio sretan, ali nikada nije negodovao, marljivo je radio, čekao priliku, koju je na kraju iskoristio," rekao je trener Netsa.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

teletovic_pj_carlesimo_je_bio_korektan_prema_meni_  045517_95549_big.jpg

 

Naš reprezentativac može biti zadovoljan nakon Kingsa

Teletović: P.J. Carlesimo je bio korektan prema meni

 

Odličan nastup pružio je sinoć Mirza Teletović. Postigao je 14 poena, a ono što posebno ohrabruje u igri našeg reprezentativca jeste učinak u odbrani.

Nakon susreta Mirza je rekao kako je trener Netsa P. J. Carlesimo bio izuzetno korektan prema njemu, te da je ubacivanjem Mirze u rotaciju želio dobiti na širini.

 

"Utakmice kao ova mnogo mi pomažu da se naviknem na igru. Pokazuju mi šta je neophodno mojoj igri da bi pomogao ekipi da dođe do pobjede u ovakvim utakmicama. Sada znam koji je moj zadatak na terenu i kako ću ga ostvariti. Na početku sam imao malo poteškoća, Joe je odličan šuter, kao i dosta igrača u ekipi, tako da sam se morao izboriti za svoje mjesto u ekipi. Sve se bolje razumijem sa suigračima i sve je mnogo lakše." rekao je Mirza i nastavio.

 

"P. J. je bio jako korektan prema meni. Rekao mi je da će mi pružiti priliku, iako sam imao loša dva mjeseca iza sebe i da će me ubaciti u rotaciju, te da očekuje mnogo više od mene, da budem uvjeren u svoje mogućnosti kada izađem na parket. Mojim ubacivanjem u rotaciju želi dobiti na širini," riječi su našeg reprezentativca nakon utakmice.

 

Mirza je skupio 14 poena na susretu sa Kingsima, dodao je tom učinku i šest skokova, dvije asistencije, te dvije blokade nad DeMarcusom Cousinsom. Kako je sve to izgledalo pogledajte u videu ispod.

 

[video=youtube;Mz145prQW9c]

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

teletovic_vjerujte_mi_mogu_zakucati_164757_95586_b  ig.jpg

 

Video intervju nakon Kingsa

Teletović: Vjerujte mi, mogu zakucati

 

Reprezentativac Bosne i Hercegovine Mirza Teletović sinoć je protiv Sacramenta odigrao najbolju utakmicu u NBA karijeri.

Teletović je ubacio Kingsima 14 poena, te odigrao odlično i u odbrani, za šta je dobio pohvale američkih medija i trenera P. J. Carlesima.

 

Nakon utakmice, vidno raspoloženi Teletović podijelio je impresije o susretu.

 

"Želio sam svojim ulaskom sa klupe unijeti energije na parketu i mislim da sam u tome i uspio", kazao je Teletović.

 

Novinare je zanimao zašto Teletović nije zakucao u drugoj četvrtini, kada je za to imao priliku.

 

"Vjerujte mi, mogu zakucati", kroz smijeh je poručio reprezentatviac BiH.

 

[video=youtube;2ZNNe5LbaD0]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=2ZNNe5LbaD0

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Biserka Petrović: "Činimo sve da Brooklyn Netsi odigraju utakmicu u Zagrebu"

 

0000000000417540_420_280_cut.jpg

 

Ovog lipnja navršava se 20 godina otkad nas je napustio Dražen Petrović, a njegova majka Biserka pokušava tim povodom u Zagreb dovesti Brooklyn Netse, NBA momčad u kojoj je Dražen odigrao svoje najbolje utakmice.

 

Povodom obilježavanja 20 godina od smrti legendarnog hrvatskog košarkaša Dražena Petrovića, njegova majka Biserka nastoji dovesti NBA momčad u Zagreb. New Jersey Netsi (danas Brooklyn Netsi) su posljednja ekipa u kojoj je Dražen igrao, te bi se mogli na jesen sučeliti s Cibonom.

 

"Na tome se već dugo radi, no nemamo još ništa konkretno. Ja sam rekla da moramo sve napraviti, pa da i u slučaju da ideja propadne budemo mirni", rekla je Biserka Petrović za Večernji list.

 

Ideja je da se utakmica Cibone i Brooklyn Netsa odigra u zagrebačkoj Areni, ali ne u lipnju, već u listopadu jer u to vrijeme bi bilo izglednije da jedna NBA momčad dođe nastupiti u Europu.

 

"Naš problem je što smo mi malo tržište, a oni preferiraju velike zemlje poput Njemačke, Turske, Španjolske, Francuske. Bitno je da smo napravili sve na vrijeme pa nam ne mogu reći da su već napravili svoje planove", dodala je Biserka Petrović.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...

  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

memphis_napravio_break_nuggetsi_ostali_u_igri_0906  15_103934_big.jpg

 

Denver slavio na svom parketu protiv Warriorsa

Memphis napravio break, Nuggetsi ostali u igri

 

Sinoć su u sklopu doigravanja odigrana dva susreta na NBA parketima. Do breaka su stigli košarkaši Memphis Grizzliesa.

Memphis je savladao Clipperse u Staples centru rezultatom 103:93. Tako su Grizzliesi napravili break i imaju priliku u narednom susretu na svom terenu izboriti prolazak u naredni krug. Najefikasniji u redovima gostujuće ekipe bio je Zach Randolph sa 25 postignutih poena, dok je Marc Gasol dodao 21. Kod domaćina 35 poena postigao je Chris Paul.

 

Denver je ostao u igir nakon što je na svom terenu savladao Golden State Warriorse rezultatom 107:100. Lošu šutersku noć kod gostiju je imao Steph Curry koji je postigao 15 poena. Curry je gađao 7-19 iz igre, od toga 1-7 za tri poena. U pobjedničkoj ekipi Iguaodala je postigao 25 poena, dok su po 19 dodali Chandler i Lawson.

 

[video=youtube;f2JaweHqGbI]http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=f2JaweHqGbI

[video=youtube;5gQaj4l1e_A]

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...