Jump to content
Oficijalni partneri

Krenimo putem slave - Fk Sarajevo


adidas
 Share

Recommended Posts


  • Group:  Members
  • Content Count:  18
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  35
  • Solved Content:  0
  • Joined:  01/17/2012
  • Status:  Offline
  • Device:  Android

1 April .Bilo je to jednog popodneva kad sam sa drustvom gledao tekmu izmedju Crvene zvezde i Partizana.Na poluvremenu tekme vanredne vijesti.Puce prica da se osniva Balkanska liga. Govorim jaranu sosonu " ma koga oni ba *****avaju za 1 april mamicu im ". Zavrsi se tekma 0-0 , i onda smo malo pricali bacali suplje komentarisali tekmu.U neka doba kad su svi otisli kuci, pospremio sam stan i legao spavat. Dok sam lezao zamisljao sam kako bi bilo lijepo voditi Fk. Sarajevo i tako sam zaspao. Sutradan se budim kasno doruckujem palim internet kad imam ba sta vidjeti

Na stranici uefe potvrdjena vijest o Balkanskoj ligi i na svim portalima.

 

52alg0.jpg

 

Grupa 1: Borac Bl., Buducnost pg, Cibalia,Zvezda,Dinamo,Domzale,Hajduk,Maribor,Mogre n ,Partizan,Rad, SArajevo,Split,Vardar,Vojvodina, Zeljo

 

Grupa 2 : Celik,Inter zapr., Javor,Koper,Metalurg,Ofk beograd, olimpija,osijek, rabotnicki , Rijeka, Rudar pljevlje, Slaven belupo, Sloboda tuzla,Sloboda uzice,Spartak subotica, Siroki,Zeta , Zrinjski.

 

Jednostavno u tom trenutku sam ostako zbunjen Morao sam malo na zrak ici da dodjem sebi.Kad sam se vratio iz grada vijest na tv da Fk. Sarajevo ostaje bez trenera.

 

14mdimb.jpg

Odma sam pomislio kako bi bilo dobro voditi Ekipu u ovoj novopecenoj ligi. Kad u po frke dok sam vecerao zvoni tel. Na tel. inace moj dobar prijatelj koji je samnom zajedno polagao za trenersku licencu a trenutno je zaposlen u upravi kluba. Govori mi da dodjem sutra do prostorija kluba da imaju iznenadjenje za mene.Odletio sam odma do samoposluge da uzmem mirisa i licne higijene da se sredim za sutra .

 

Slijedece jutro budim se rano i spremam kad vidim sat mi kasni 20 min Izlazim sjedam u auto i krecem prema klubu.

dcq9eh.jpg

 

Od silne zurbe prema klubu zaustavi me drot i naplati kaznu da brzu voznju. FUJJ !! Mislim u sebi vec je lose krenulo. Napokon i dolazim pred prostorije kluba.

 

6rkj9d.jpg

Ulazim kulerski to cvike ovo ono , pozdravljam se sa drugom koji me zvao i sa celnim ljudima Fk.Sarajevo. Tu smo bacili koju suplju i najednom me preds. kluba Rizvanovic zove u salu za press . wtf ?

invgyh.jpg

 

On je odrzao uvodnu rijec govoreci o planu kluba u daljoj buducnosti i projektu Balkan liga.Dosao je i taj trenutak kad me je novinarima predstavio kao novog trenera fk.Sarajevo. Jednostavno u tom trenutku sam bio u soku Priupitao sam ga dal me *****ava ili ozb. Kad me napokon uvjerio da je to stvarnost predstavljen sam i siroj javnosti.

 

Kerim novi trener FK.Sarajevo !

dfj8k9.jpg

 

Nakon poziranja sa medije usljedio je i moj govor.odma sam rekao novinara da ne zelim suvisna pitanja !

 

1z4zubl.jpg

 

Kerim: Kao prvo neopisiv je ovaj osjecaj znat da ste trener najtrofejnijeg kluba u BIH. Moram se zahvaliti svim ljudima u klubu koji su me podrzali u ovoj ideji da postanem novi sef struke. Znam da je klub trenutno u finansijskoj krizi sa novcem i rez. ali to ce se od ovog trenutka mijenjat. Takodje gosp. Rizvanovic mi je predstavio projekat kluba 2010-2014 i mogu vam slobodno reci da cemo zajednickim snagama uspjet ostvariti to. Isto tako vam mogu i reci da sam sanjao da sam trener ovog kluba ( smijeh u sali ). Mogu obecat vama i pred kamerama i svim navijacima kluba koji su Najbolju ovoj nam drzavi Hordama Zla da cemo kao kolektvi ucniti sve da Sarajevo vratimo na stari kolosjek.Takodje osvrnut cu se i na ovu ligu. Neke od timova sam imao prilike i gledat kao Crvenu zvezdu koju jako pustujem kao i navijace, Partizan , i dr. timove i mogu vam reci da sam upoznat sa nekima.Zato cemo uciniti sve da ostvarimo st bolje rezultate. Zahvalio bi se jos jednom celnicima a sad mojim kolegama na ukazanom povjerenju.

 

u tim trenutcima dok je presica trajala ispred prostorija kluba se cula vika , galama izasli smo na prozore kad nevidjen prizor. Oko 1000 vatrenih pristalica Hordi je parolom " Krenimo putem slave " pruzilo meni podrsku koju u zivotu necu zaboraviti

 

qrmbsp.jpg

Zato je i ovaj projekat nazvan tako. Moram i reci da su emocije presudile tu pa se i pustila poneka suza . Nakon toga svi se izgrlili i cestitali i pozeljeli uspjesan rad.Rizvanovic me pozvao u hotel na proslavu svega.Ali prije tog u klubu se odrzala i presica povodom potpisivanja ugovora sa " Skoda Auto ". Kad smo dosli u hotel sve je bilo prekrasno uredjeno ambijent na nivou , malo sam i porazgovarao sa igracima i dog. neke kljucne stvari. Festa je trajala do kasno u noc ali ja sam otisao ranije da bi trijezne glave razmislio sta reci igracima na treningu sutra i razraditi dalji plan.Pozdravio sam se sa svima i zaputio se kuci.Mrtav umoran samo sam legao spavat. A mozete i vidjeti neke slike sa proslave.

 

4ef44f172195531.jpg b64f69172195536.jpg f48c41172195549.jpg d11dbe172195556.jpg 40e8a2172195559.jpg

post-1238-142286745507_thumb.jpg

post-1238-14228674551_thumb.jpg

post-1238-142286745511_thumb.jpg

post-1238-142286745512_thumb.jpg

post-1238-142286745513_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  18
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  35
  • Solved Content:  0
  • Joined:  01/17/2012
  • Status:  Offline
  • Device:  Android

07 : 30 jutro , zvoni telefon kad na njemu poruka od predsj. Rizvanovica. Govorim kroz san sta sad levat hoce . Kad sam se razbudio napokon otvorim poruku kad mms poruka. Govori mi da se od mene najmanje ocekuje da se kvalifikujem za evropska takmicenja sa klubom.

24nfewy.jpg

 

Iako u meni izgara zelja da napravim vise sa ekipom ali vrijeme ce svoje pokazat.Doruckujem lagano, i krecem prema klubu da odrzim predstavljanje igracima i da odma pocnemo sa treninzima.Dok sam se vozio prema tamo u glavi sam sastavljao neke kombinacije za trening.

dnkf81.jpg

Predstavio sam se igracima,neke nove sam upoznao i odma u startu sam rekao sta ocekujem od ekipe.Na prozivci sam primjetio 2 igraca koji su mamurni dosli na trening i odma sam to rijesio, poslavsi ih kuci i zatrazio od uprave da se slicne situacije u narednom periodu strozije kaznavaju.Tada su igraci shvatili da samnom nema sale !! Tu smo jos malo popricali, igracima se obratio i direktor Selimovic i Rizvanovic i nakon toga sam zajedno sa igracima otisao na pomocni teren Stadiona Kosevo. Na treningu se pretezno radilo sa loptom , malo igre na 2 gola, brzina, kondicione treninge da vidim ko sta zna i kakva je kontrola lopte. Bio sam pozitivno izenadjen nekim igracima narocito mladjim koji su tek potpisali profesionalni ugovor sa klubom.

ca8dc7172196332.jpg ea3a15172196338.jpg b9dc0b172196361.jpg 04067a172196366.jpg d2b393172196377.jpg b4478e172196384.jpg 0c99b3172196392.jpg 8181be172196396.jpg

 

Takodje moram da istaknem da je ekipa imala i podrsku stotinjak navijaca na treningu pred utakmicu sa Vojvodinom

vnmuy8.jpg

Ekipi sam rekao da cemo na dan imat 2 treninga jer nas ocekuju vrlo bitne utakmice a prva ke domaca protiv ekipe Vojvodine. Nakon jutarnjih treninga slijedili su vecernji. Odlucio sam malo teretane igracima nije na odmet.Angzovao sam i nekoliko trenera za kondiciju i trenera privatnih za teretane.

4cef75172196509.jpg 7aba22172196511.jpg 2d9c25172196518.jpg

Dok je igracima trajao trening ja sam sa jedim od legendi kluba malo pricao sta kako dalje a rijec je o Almiru Turkovic- Zeka.

16ixmds.jpg

Dok sam pricao zazvonio je tel. gdje me rizvanovic pozvao na press konferenciju povodom predstojece utakmice.

x1ixvl.jpg

Novinar: Kako ste zadovoljni ekipom

 

Kerim: Evo vec nekoliko dana sam trener Fk.Sarajeva. Huh sta reci osim pozitivno sam izenadjen zalaganjem ekipe na treningu, radom na istom. posebno su me odusevili neki od mladji koji su tu vec nekoliko mjeseci. Radimo mnogo sa loptom, sa prekidima i malo fizicku spremu popravljamo ekipe.

 

Novinar: Postava pred sutrasnji mec?

 

Kerim: Sto se tice postave igraca pred sutrasnju utakmicu imam nekoliko planova u glavi ali to cu samo znat pred utakmicu na cemu stojim.Sto se tice povreda i umora niko se jos nije pozalio tako da mogu racunati na sve igrace.Ekipa vojvodine na strani vidio sam neke snimke igra oganzivnu igru tako da moramo biti oprezni.

Novinar :Sta ocekujete od utakmice ?

 

Kerim: Prvenstveno ocekujem da sutrasnja utakmica prodje u fer i sportskoj igri i navijanju. Klub je primio dopis od strane Vojvodine da njihovi navijaci dolaze u velikom broju organizovano na Stadion Asim Ferhatovic Hase tako da cemo morat angazovat veliki broj obezbjedjenja da utakmica prodje bez ijednog jedinog incidenta.A sto ocekujem pa normalno ocekujem pobjedu moje ekipe ( smijeh ) a onda ocekujem posteno sudjenje.

 

Novinar : Podrska navijaca?

 

Kerim: Danas smo imali sastanak sa predstavnicima Hordi u vezi sutra i obecali smo im prva 3 boda uz maksimalno zalaganje , a oni nama punu podrsku tokom 90 min. Takodje smo ih zamolili da sutrasnji mec prodje bez ijednog incidenta bez provokacija i slicnog.Dobili smo pozitivan odgovor na to i obecano nam je da su oni tu samo radi Sarajeva.Kako su nam rekli ocekuju da navijaci Vojvodine budu pojacani navijacima iz Banja luke Lesinarima tako da ocekujem veliku podrsku obje navijacke skupine za svoje timove. Bice to lijep dan za utakmicu sutra pa ovim putem pozivam sve simpatizere bordo boje da dodju u sto vecem broju na stadion.

 

Novinar : Vasa prognoza rezultata?

 

Kerim: Pa ocekujem tijesnu utakmicu napadacku sa obe strane i svaka greska bi mogla presuditi. Pa 1-0 za Sarajevo

 

Kad se press konf. zavrsila odrzao sam sa igraciam manji sastanak da se dog. za sutrasnju utakmicu kako bi smo sto spremnije docekali mec.

 

295cpsh.jpg

Nakon toga svi smo otisli kuci na zasluzeni odmor sa mislima na sutrasnju utakmicu.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Administrators
  • Content Count:  4,867
  • Reputation:   494
  • Achievement Points:  30,231
  • Solved Content:  0
  • Joined:  03/06/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/12/1982
  • Device:  Macintosh

Odlicno, samo nastavi, bravo za topik i opis

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  18
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  35
  • Solved Content:  0
  • Joined:  01/17/2012
  • Status:  Offline
  • Device:  Android

Napokon dosao je i taj dan. Citavo jutro i na radiju i na Tv je brujala vijest o 1 mecu sezone izmedju Fk.Sarajevo i Vojvodine. Pozitivna atmosfera se od jutarnjih sati osjecala u gradu. Spremio sam se i lagano krenuo put stadiona gdje sam se trebao sresti sa igracima da odradimo posljednje pripreme pred tekmu.Dolazim pred stadion kad imam sta vidjet, 3 sata pred utakmicu plato ispred stadiona prepun nasih navijacima. Kako sam izlazio iz kola docekan sam ovacijama navijaci su mi prilazili da se slikaju, i neki da mi pozele uspjeh u 1 utakmici.

2e54pao.jpg

Mjere obezbjedjenja ispred stadiona su bile rigorozne i velike.Svaki trenutak se ocekivao dolazak navijaca Vojvodine.Ulazim u prostorije stadiona pozdravljam se sa igracima i ulazimo u svlacionicu da postavim formaciju susreta i pocetnih 11

d51fb6172279506.jpg cca50a172279511.jpg

5 min do susreta igraci izlaze na teren.Taj sam izlazak na teren i ta atmosfera na tribinama je neopisiv osjecaj.Sjeverna tribina ispunjena sa navijacima Fk.Sarajevo , dok juzna navijacima Vojvodine.

 

2z72yw7.jpg VS wrgjgj.jpg

 

ajkvth.jpg

 

1 Utakmica Balkanske lige

2cbu5y.jpg

 

 

Sastavi ekipa

eac432172279791.jpg c844bd172279798.jpg a2bf0d172279805.jpg 638372172279814.jpg

 

Na terenu igraci obje ekipe su izgledali motivisano

3353d3172279858.jpg b8f2e7172279860.jpg

 

1 Poluvrijeme:

Pocetak utakmice prvih 15 min je pocelo u ispitivanju snaga obje ekipe.Vojvodina je imala nesto vise od igre igrala napadacki dok je ekipa Sarajeva se fokusirala na kontra napade.U nekoliko navrata golman Sarajeva je vadio nemoguce lopte i spasavao ekipu od gola.Takav pristup igre u 1 poluvremenu me iznervirao pa sam odmah morao reagovati sa klupe da igraci jednostavno se priberu i pocnu igrat normalno.

zvo47d.jpg

Na srecu moje ekipe do kraja 1 poluvremena je ostalo bilo svega nekoliko minuta a Vojvodina je imala vise od igre. i tako je 1 poluvrijeme zavrseno rezultatom 0-0

 

2 Poluvrijeme

2 poluvrijeme je pocelo boljom igrom mojih momaka , primjetila se razlika u odnosu na 1 poluvrijeme.Poceli smo igrat napadacki fudbal.Promasili smo neke nemoguce sanse, da bi u 60 minuti bio korner sa desne strane i nepaznja odbrane Vojvodine kostala ih je gola i pocela je erupcija odusevljenja na sjevernoj tribini stadiona Kosevo. Do kraja susreta Sarajevo se fokusiralo na odbranu svoga gola jer smo imali minimalnu prednost koju nismo smjeli ispustiti tako lako.Vojvodina je imala nekoliko sansi ali je iskusni golman Adilovic to odlicnim odbranama branio. I tako je susret zavrsio rezultatom 1-0 za moju ekipu.

2mxgb2a.jpg

Na kraju je citav stadion pa i ja cestitao mojim momcima na pobjedi iako je vecinom susreta ekipa Vojvodine bila bolji protivnik.Ali jedna greska je presudila utakmicu. Zahvalili smo se navijacima na fenomenalnoj podrsci tokom 90 min i na tome da je susret prosao bez ijednog jedinog incidenta sto je za svaku pohvalu !

2nbynwn.jpg

2b6e62172280327.jpg 2e85c5172280338.jpg

 

Poslije susreta u svlacionici sam i ja licno cestitao momcima i vec smo se svi zajedno okrenuli slijedecem susretu kojeg igramo u Splitu protiv ekipe Hajduka. A igracima sam dao 1 dan slobodnog i onda nastavljamo sa treninzima kao i dosad.

Klip jedinog gola na susretu

 

[video=youtube;J7KuAbTYByw]http://www.youtube.com/watch?v=J7KuAbTYByw&feature=player_embedded

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  18
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  35
  • Solved Content:  0
  • Joined:  01/17/2012
  • Status:  Offline
  • Device:  Android

Petak u ranim jutarnjim satima smo se zaputili prema slijedecoj lokaciji Split. U autobusu 24 fudbalera i nekoliko clanova uprave zajedno sa predsjednikom Rizvanovicem.Svi su mi igraci bili na raspolaganju.

2dbwbkl.jpg

Punih 6 sati puta i napokon stizemo u grad Split.

dyazrk.jpg

 

Imali smo malo vremena za razgledavanje grada i onda odlazimo da odradimo posljedni trening pred sutrasnju utakmicu.

14x2xol.jpg

Obratio sam se igracima pokusavajuci ih motivisat za sutrasnji mec da odigramo sto bolje i da nastavimo taj niz pobjeda.Neki su se zalili na lakse povrede ali bi trebali biti spremni za mec.Nakon dvosatnog treninga otisli smo u hotel u kojem smo bili smjesteni na zasluzen odmor.

 

35ldk7s.jpg

Subota

 

2a9saat.jpg

 

2 Kolo Balkanske lige

211rqx4.jpg

 

Dosao je i taj dan.Nas prvi mec na strani i to protiv ekipe Hajduka koja ove godine slavi 100 godina postojanja.Nasi navijaci su vec stigli na tribine poljuda i smjesteni u gostujuci sektor.Njih oko 600 je doslo pruziti podrsku Fk.Sarajevo do nove pobjede.Igracima u svlacionici sam rekao da igraju za ove navijace koji su dosli tu radi njih , da daju zadnji atom snage.Mnogo sam razmisljao koga staviti u pocetnih 11 da bi se na kraju opredjelio za ovaj sastav.

Sastavi ekipa

7a292d172425779.jpg 51a6ee172425794.jpg 4b6f70172425814.jpg 69cb15172425835.jpg

 

1 Poluvrijeme utakmice se nema nista puno za izdvojiti.Pocetnih 15 min odmjeravanje snaga da bi se kasnije igralo an obe polovine. Hajduk je imao nesto vise prilika za gol ali Adilovic je iskusno skidao.Sarajevo je napadalo promasilo 2 100% sanse i to nam se u par navrata moglo i osvetit.

2 Poluvrijeme nesto bolja igra obje ekipe.Hajduk je prvih 10 minuta citavo vrijeme igrao na nasoj polovici sto je mene jako nerviralo.I na kraju ta njihova upornost se isplatila u 60 minuti susreta kada je sa desne strane probio igrac Hajduka i centrirao za Sharbinija koji glavom matira Adilovica.

4a3c36172425915.jpg 20979c172425927.jpg

[video=youtube;nMYoJvstNlU]http://www.youtube.com/watch?v=nMYoJvstNlU&feature=player_embedded

Gol 1-0 Ahmad Sharbinni

 

Nakon 5 min moja ekipa se budi i pocinje igrat napadack ian sve ili nista i to nam se isplatilo u 70 min susreta sjajna veza 3 igraca Sarajeva na desnoj strani da bi na kraju Kojasevic centrirao sa desne strane lopta je preletila 1 igraca Sarajeva i dosla do Smigalovica koji glavom u padu matira golamana Hajduka i erupciju odusevljenja na tribini gdje se nalaze nasi navijaci.

d71aa3172426065.jpg 0581db172426076.jpg

 

[video=youtube;PloIvnGxIDM]http://www.youtube.com/watch?v=PloIvnGxIDM&feature=player_embedded

Gol 1-1 Smigalovic

 

Do kraja susreta nije bilo promjene rezultata obe ekipe su se fokusirale na odbranu gola i na kraju susreta je i ostalo Hajduk 1-1 Fk.Sarajevo.

U svlacionicu mi je dosao pred. Rizvanovic i cestitao mi na osvojenom bodu na ovom vrucem gostovanju i pozelio srecu u nastavku sezone.

 

Slijedeca destinacija je na Kosevo dolazi Crvena Zvezda i bice to istinski spektakl.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  18
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  35
  • Solved Content:  0
  • Joined:  01/17/2012
  • Status:  Offline
  • Device:  Android

Svanuo je lijep suncan dan nad Sarajevom. Pripremao sam ekipu citavu sedmicu za predstojeci mec sa Crvenom Zvezdom. imali smo treninge zatvorenog tipa i sto dalje od medija.Svi zajedno smo se samo fokusirali na tu utakmicu i raspolozenje igraca je bilo na visokom nivou.Cak sam ih poslao na opustanje malo od napornih treninga na bazen.Svi su radili po planu jer imam stroziji sistem rada.U taboru smo se svi nadali pobjedi protiv Zvezde.Slike sa treninga i bazena mozete pogledat ovde :

c74279172605952.jpg d333d8172605959.jpg 85f7bc172605965.jpg fcd023172605970.jpg 892c62172605976.jpg 199d59172605981.jpg 5a64c1172605985.jpg 40a59d172605990.jpg a992f8172605994.jpg 0addd9172605998.jpg

 

Dok su se igraci opustali pred. Rizvanovic me zvao u klub da dam izjavu za portal sarajevo-x.com jer smo potipsali dalju saradnju sa njima.

119nk3p.jpg

 

Sarajevo-x : Evo vec ste nekoliko sedmica trener Fk.Sarajevo.Kakvi su vasi dojmovi do sada

 

Kerim: Pa sta reci. Jednostavno san mi je bio voditi ekipu Sarajeva i drago mi je sto su ljudi u upravnom odboru izabrali bas mene za sefa struke.Dojmovi sto se tice svega su samo rijeci hvale.Ljudi u upravi imaju jednu viziju koju treba podrzati da bi stvorili Evropsko Sarajevo, a moram napomenut da imamo odlicne kontakte sa navijacima Hordama Zla i Bordo Prijateljima.Dogovaramo se sto se tice svega.

 

Sarajevo-x : Je su li igraci navikli na vec novog trenera i kakav je vas rezim rada ?

 

Kerim: Mogu vam iskreno reci a mozete i pitati igrace da su svi zadovoljni samnom a i ja sa njima.Jest da sam u pocetku volio malo strozije reagovat ali ja sam takav i u prirodi . Sto se tice treninga i rezima rada treniramo 2 puta na dan.Tu su treninzi sa loptom , kondicioni i treninzi snage.Angazovao sam i kondicionog trenera i pokazalo se dosada kao pun pogodak.Nakon napornih treninga odvedem igrace na zasulzen odmor u neki hotel.

 

Sarajevo-x : Evo vec sutra vas ocekuje to 3 kolo protiv Crvene Zvezde.Vase vidjenje protivnika i ocekivan rezultat ?

 

Kerim: Pa kao prvo ja sam i na pocetku kad sam bio trener rekao da izrazito respektujem ekiupu Zvezde.Pa pogledali smo neke njivoe snimke prijasnjih utakmica i utakmica u ova 2 kola.U glavi vec imam neke taktike i pocetnih 11 ali to cemo sve znati sutra pred pocetak utakmice.Naravno ocekujem veoma otvorenu igru na obe strane i da ce publika uzivati zaista.Iskoristio bih ovu priliku da pozovem navijace oba tima da dodju u sto vecem broju i da podrze ekipe do pobjede. Ocekujem tvrdu utakmicu napadacku a rezultat paaa... 1-0 za nas

 

Sarajevo-x : Zahvaljujem sto ste bili nas gost i zelim vam puno srece u daljem radu

2ytwi8y.jpg

 

 

 

3 Kolo Balkan Lige

 

24pxett.jpg

 

Sastavi ekipa

a64668172606061.jpg 0641f9172606070.jpg ee460a172606080.jpg 08228e172606086.jpg

 

1 Poluvrijeme: Pocetak utakmice je pripao ekipi Sarajeva koja je napadala od prve minute susreta.Zvezda se citavo vrijeme dobro branila i cekala svoju priliku iz kontra napada i nekoliko puta je veoma dobro zaprijetila golmanu Adilovicu.Ali Sarajevo je krunisalo svoju terensku nadmoc i prvo doslo u prednost.Akciju sa desne strane je zapoceo Kojasevic koji je kombinovao sa Belosevicem da bi na kraju preciznim ubacajem pronasao mladog Peljtu koji u 18 minuti matira golmana Zvezde za erupciju odusevljenja na Sjevernoj tribini. Da istaknemo da je i ekipa Zvezde imala svoju podrsku Delija koji su ispunili juznu stranu stadiona Kosevo.Do kraja poluvremena rezultat se nije mijenjao da bi se na odmor otislo sa rezultatom 1-0.

Gol (Peljto) i asistencija Kojasevica

[video=youtube;fxAOdcbDUOc]http://www.youtube.com/watch?v=fxAOdcbDUOc&feature=player_embedded

 

2 Poluvrijeme: Pocelo je prvom sansom gostiju ali sjajni Adilovic brani sve pokusaje gostiju da dodju do poravnanja rezultata.Ekipa Sarajeva se fokusirala na odbranu svoga gola i cuvanje dobrih 1-0 za njih.Zvezda je sve jace stezala obruc oko gola Sarajeva ali nisu uspjevali doci do izgledne prilike za gol.Da bi 5 min do kraja susreta jedna greska na sredini teretna Sarajeva i jedna lopta u psrostor i Kasalica izlazi sam pred golmana domacih i matira ga za 1-1 sto je izazvalo odusevljenje medju Delijama.

 

Trenutak kada Kasalica postize izjednacujuci gol za Zvezdu i erupciju odusevljenja na juznoj tribini.

hv483t.jpg

[video=youtube;PpW43miOqz8]http://www.youtube.com/watch?v=PpW43miOqz8&feature=player_embedded

 

Do kraja susreta rezultat se nije mijenjao i ostalo je konacnih Sarajevo - Zvezda 1-1 .

 

Sta reci osim razocaran sam sto nismo uspjeli odrzat minimalnu prednost jedna greska na sredini nas je kostala 3 boda.Cestitam ekipi Zvezde na osvojenom bodu, a mi se dalje okrecemo slijedecoj utakmici protiv Zeljeznicara na grbavici.

iq9eyv.jpg

 

Ostali rezultati :

kegd5h.jpg

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Administrators
  • Content Count:  4,867
  • Reputation:   494
  • Achievement Points:  30,231
  • Solved Content:  0
  • Joined:  03/06/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/12/1982
  • Device:  Macintosh

Svaka cast za pricu, samo tako nastavi, bravo, ave:

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  18
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  35
  • Solved Content:  0
  • Joined:  01/17/2012
  • Status:  Offline
  • Device:  Android

Nakon 2 uzastopna remija citavo vrijeme sam razmisljao gdje skripi u igri i sta treba na treninzima popraviti.Slijedio nam je mec gradskih rivala Sarajeva i Zeljeznicara.Tako da sam na nekim web stranicama pronasao neke taktike i formacije evropski strucnjaka i rekao sebi zasto da ih ne primjenimo.Imali smo dosta vremena za uigravanje tako da smo poceli od prvog dana maksimalno se angazovat na treninzima.Pretezno se radio sa loptom kratkim pasovima i sutevima na gol. Napokon sam i nasao taktiku koja mi u potpunosti odgovara.igram taktiku 4-2-2-2 za zadnja 4 CB. Na treningu sam primjetio da su igraci jako fokusirani na mec pred Zeljom.Slike sa treninga:

3396c9172858102.jpg dfc159172858106.jpg 095cf4172858112.jpg f56205172858113.jpg

 

Na treningu pred derbi smo i imali podrsku oko 400 navijaca

 

106yrev.jpg

 

 

Napokon je svanuo i taj dan.Atmosfera na ulicama pred derbi vjecitih rivala je vec bila uzarena. Na grbavici vec pristizu navijaci Zeljeznicara i po svemu sudeci ovaj derbi ce biti paklen.Navijaci Sarajeva su vec krenuli organizovano prema grbavici i ocekuje se oko 3000-4000 navijaca u gostujucem sektoru.

qxqlb9.jpg

Navijaci Sarajeva koji lagano u korteu idu prema stadionu Grbavica

82921c172858316.jpg acd2f2172858330.jpg

 

 

Gostujuci sektor je vec bio ispunjen nasim navijacima 10 min pred pocetak utakmice

24v47zq.jpg

 

 

4t7rsm.jpg

 

4 Kolo Balkan Lige

 

11tvgi1.png VS 2iqitet.png

Sastavi Ekipa :

 

856487172859051.jpg e9110c172859058.jpg 86aec2172859066.jpg 291844172859071.jpg

 

1 Poluvrrijeme je proteklo u napadackoj igri obje ekipe.Zeljeznicar je imao nesto vise od igre od Sarajeva i promasio nekoliko zicera.Bio sam vrlo ljut na svoje igrace zalaganjem na terenu.Adilovic je opet briljirao na golu i skinuo je dosta sansi koje sam bar ja vidio u golu.

Napadalo se na obe strane, i opet se ponovila ona ista prica od prije 3 kola da smo masili neke sanse koje su trebale biti gol. Iako smo to radili na treningu i spominjao igracima ocito da sa njima nesto ne stima pa sam u svlacionici na poluvremenu promjenio taktiku koju smo uvjezbavali.Isao sam na sve ili nista.

 

2 Poluvrijeme taktika koju smo isprobavali izgleda da je djelovala.Od pocetka 2 pol. smo stisli ekipu Zeljeznicara zatvorili sve prilaze golu da bi nam se ta terenska inicijativa na kraju isplatila u 58 minuti kad sa lijeve strane ubacuje Smigalovic u peterac da bi prvo Kojasevic pokusao golman Zelje do odbranio, da bi na odbijenu loptu stigao Emir Obuca i zakucao je u gol i to je bilo vodstvo Sarajeva od 1-0.Sjeverna tribina je tada bila u transu nakon vodeceg gola.

 

 

Gol - Emir Obuca 58 minut

[video=youtube;UGXTwgdkr3Y]http://www.youtube.com/watch?v=UGXTwgdkr3Y&feature=player_embedded

 

Nakon gola Sarajevo je smirilo strasti i malo se povuklo dok je Zeljeznicar trazio svoju priliku za poravnavanje rezultata.Napadali su ali sjasjni stoperi Sarajeva su to zaustavljali bez problema.Tada sam uvidio dam imamo strasnu taktiku za buducnost jer skoro svaki napad Zeljeznicara je zaustavljen.Da bi nakon jedne greske na sredini terena igraca Zelje u 90 minuti susreta Stilic dosao do lopte i gurnuo u prostor za mladog Peljtu koji sjajnim udarcem matira golmana Zelje i to bi bilo i konacnih Zeljeznicar - Sarajevo 0-2

 

Gol Peljte

[video=youtube;2xq6m1MiPIk]http://www.youtube.com/watch?v=2xq6m1MiPIk&feature=player_embedded

 

Na kraju susreta sam bio veoma radostan jer ovo mi je najveca i najljepsa pobjeda u mojoj karijeri i zauvijek cu pamtiti ovu pobjedu a i igraci su bili motivisani nakon pobjede i radosni i tu radost podjelili sa navijacima Sarajeva.Slavilo se do kasno u noc.Rizvanovic mi je u svlacionici cestitao na pobjedi nad gradskim rivalom.Slijedeci susret koji nas ocekuje je protiv Maribora u gostima i tu se nadamo pobjedi.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

  • Group:  Members
  • Content Count:  18
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  35
  • Solved Content:  0
  • Joined:  01/17/2012
  • Status:  Offline
  • Device:  Android

zamolio bih administraciju da izbrise ovu temu sutra pocinjem novo al drugi patch samo BIH liga . pozz

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Administrators
  • Content Count:  4,867
  • Reputation:   494
  • Achievement Points:  30,231
  • Solved Content:  0
  • Joined:  03/06/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/12/1982
  • Device:  Macintosh

tema je zakljucana

Link to comment
Share on other sites

Guest
This topic is now closed to further replies.
 Share

×
×
  • Create New...