Jump to content
Oficijalni partneri

Hrvatska Nogometna Liga


Rajvosa '87
 Share

Recommended Posts


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Krstanović nikad nije promašio penal: Neću otkrivati svoj trik

HLADNOKRVAN Bio sam smiren i siguran da ću zabiti, baš zato sam inzistirao da pucam, kaže Ivan, koji je uspio što nije drugim napadačima. Dres će sačuvati...

 

krstanovic-nikad-nije-promasio-penal-necu-otkrivati-svoj-trik-504x335-20121249-20121204232013-f68e5286aa7ca586f6f040d099576729.jpg

 

Roditelji su, naravno, prvi zvali i čestitali, baš mi je krivo što nisu bili na utakmici. Nisu došli jer su mislili da opet neću igrati, govorio je jutro poslije gola u Ligi prvaka Ivan Krstanović (29).

 

Njegov je gol iz penala Dinamo spasio Anderlechtove sudbine. Donio je toliko željeni i iščekivani bod. Krstanović nikad u karijeri nije promašio penal i protiv Kijeva zabio je rutinski, bez ikakvih problema.

 

- Kako sam samo bio smiren i siguran da ću zabiti. Ustao sam i prstom pokazao da ću ja pucati. Pokušao me isprovocirati neki igrač Kijeva. Vikao mi je iza leđa: ‘Krsta, Krsta’, ali nisam se dao smesti. Čak sam prije udarca pogledao suca i pitao: ‘Mogu li pucati?’ - kaže Ivan.

 

Prije utakmice nije vježbao penale.

 

- Svi me pitaju koja je moja tajna, kako to da nikad nisam promašio penal. Pa da im otkrijem, onda to ne bi bila tajna. Neću to otkrivati - rekao je “Popo”, kako ga zovu prijatelji i obitelj.

 

Jučer je dobio mnogo poruka, a neke prijatelje zanimalo je tko je golman koji je bio najbliži tome da mu obrani penal. Tog se Krstanović, uz najbolju volju, nikako nije mogao sjetiti, ali je zato prijateljima odlučno poručio:

 

" Da sam igrao više, vjerujem da bismo zabili i više golova u Ligi prvaka, uvjeren je Krstanović "

 

- Ovaj dres neću nikome darovati. Sačuvat ću ga sebe, i to s guštom.

 

Prošle sezone u šest utakmica Lige prvaka nije dobio ni minutu. Ante Čačić mu je ove sezone u Portu dao samo četiri minute, a Kruno Jurčić ga je uveo kao “džokera” pola sata prije kraja protiv Kijevljana. I to mu je bilo dovoljno da napravi ono što nisu uspjeli Beqiraj, Čop i Rukavina, koji su igrali puno više u Ligi prvaka.

 

- Šteta što sam igrao toliko malo. Vjerujem da bismo, da sam igrao više, zabili i više golova. Samo sam trebao pravu priliku u Ligi prvaka. Dobio sam je i odmah iskoristio - rekao je strijelac jedinog Dinamova gola u skupini ove sezone.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Čačić: Pa hvala ti, Jurčiću, što si me se sjetio, bod me veseli...

Ante Čačić prvih je 45 minuta bio na stadionu, a onda je otišao na toplo. Bilo mu je drago čuti izjavu sadašnjeg trenera Krune Jurčića nakon remija protiv Dinama Kijeva

 

cacic-pa-hvala-ti-jurcicu-sto-si-me-se-sjetio-bod-me-veseli-504x335-20121043-20121023152316-f1dc3d95080fe26e67db4c8f8871921a.jpg

 

Nije zaboravio. Kruno Jurčić se poslije boda protiv imenjaka iz Kijeva zahvalio i bivšem treneru Anti Čačiću. Želio mu je poručiti da je ovo i “njegov” bod.

 

- Naravno da osjećam da je ovaj bod i moj uspjeh. Kruno je iskusan i zna da nije mogao u tjedan dana napraviti čudo. Momčad je pod mojim vodstvom rasla iz utakmice u utakmicu. To se vidjelo, hvala Jurčiću što me se sjetio - rekao nam je jučer Čačić.

 

Bivši trener Dinama “navijao” je i po mećavi.

 

- Na stadionu sam bio prvo poluvrijeme. Smrznuo sam se, pa sam onda otišao doma na toplo - priznaje Čačić koji je čestitao igračima i Kruni.

 

- Poslao sam poruku pomoćniku Damiru Krznaru. On je svima prenio moje čestitke. Znate, baš mi je drago zbog Krune. On je ovo itekako zaslužio. Kad se samo sjetim onog Lyona i svega što je morao proživjeti nakon te utakmice. Nije mu bilo lako i sad je nagrađen - kaže Ante.

 

U svlačionici se bod proslavio pizzama. Došlo je 30 komada, a i pjevalo se. I neka je, igrači su zaslužili malo veselja.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Krstičević o jeseni: 'Ja sam super zadovoljan, ciljeve s početka sezone smo čak i premašili'

 

Mi_o_Krsti_evi____475254S1.jpg

 

Pred sutrašnju utakmicu Hajduka protiv Inter Zaprešića na Poljudu (18 sati), Mišo Krstičević izvijestio je kako su osim Radoševića koji ima tri žuta i Maglice koji je dobio crveni protiv Rijeke, upitni Caktaš koji nije potpuno oporavljen i Lima koji je također dobio udarac. Uz njih već duže vrijeme nema ni Oremuša.

 

- Za mene kao trenera to su sve mehaničke ozljede na koje nemožemo utjecati - rekao je trener bijelih.

 

Hajduk ima četiri uzastopna remija, ali Krstičević ne vidi krizu igre, već samo rezultata.

 

- U Osijeku smo igrali hajdučki, muški i s dosta šansi. U Zelini je poluvrijeme bilo jedno od boljih. Nismo u padu ne igramo lošije, ali rezultati nisu u skladu s igrom.

 

Krstičević ističe kako svi igrači imaju veliku želju igrati pa čak i Portugalac Lima koji nije dovoljno spreman.

 

- Lima upire da igra, Vuković također, to su sve stranci koji imaju puni osjećaj odgovornosti.

 

Što se tiče sutrašnjeg protivnika Krstičević o Interu misli sve najbolje, podsjeća da su Zaprešićani izgubili samo dvije utakmice u gostima i najavljuje veliki respekt prema njima. Trener Hajduka se osvrnuo i na čitavu polusezonu, istaknuvši kako bi s dvije pobjede prije zimske stanke (osim Intera, čeka ih uzvrat protiv Zelina u Kupu) to bilo stvarno dobro ostvarenje.

 

- Kad se sjetimo da samo na početku priprema govorili da bi bili zadovoljni da ne budemo blizu borbe za opstanak onda stvarno moramo biti zadovoljni jer smo taj cilj ostvarili i premašili. Ja sam super zadovoljan - zaključio je Krstičević.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Ćiro: Koji je Jovanović papak, dajte mi pištolj da se objesim

Kaže on meni, oni rade! Pa to je kao da ja opljačkam banku, a policija me upozori da sakrijem lovu jer stižu u raciju, osvrnuo se Ćiro na rad ministra Željka Jovanovića

 

ciro-koji-je-jovanovic-papak-dajte-mi-pistolj-da-se-objesim-504x335-20121145-20121109190227-e7baaea0e32a8f1f3c8faa9f1ce423ea.jpg

 

Legendarni Ćiro Blažević priprema svoj Zagreb za posljednju prvenstvenu utakmicu ove godine. U Kranjčevićevu u petak (16.00) dolazi Istra. Zagreb se bori za ostanak i svaki bod je itekako bitan.

 

- Uh, koliko nam je samo važna ta utakmica. Ako ne pobijedimo, bit će nam teško za Božić, Novu godinu , a bome i u budućnosti. Imam savršene informacije, ali oni imaju dobrog trenera. Bit će doista teško iako smo mi favoriti - najavio je borbu u Kranjčevićevoj Ćiro.

 

Kaže kako ga Igor Pamić i njegova Istra ne mogu ničime iznenaditi.

 

- Ma kakvo iznenađenje?! Vidite kako mi u Zagrebu sve kažemo, navijači moraju sve znati. A iznenađenja su sviranje kur.. Pa svi sve znaju. A Pamić? On me jednom zaje.., a dvaput me ne može nitko zaje... Još dok je bio igrač bio je u nekakvom baru i ja sam ga izbacio iz momčadi. A on mi dođe i kaže: 'Tužan sam, ali ne zbog toga, nego što će mi sad propasti brak. Kad žena čuje da sam bio u baru, mislit će da sam bio s nekom mačkom.' I ja ga vratim u momčad, a znam da me zaje... - prisjetio se Ćiro svog bivšeg igrača, a danas suparnika na klupi.

 

A onda se legendarni trener okrenuo proslavi prvog stoljeća HNS-a.

 

- Kad sam čuo Platinija bilo mi je drago što nitko nije razumio francuski.

 

Platinijeve kritike Vlada je protumačila kao upozorenje HNS-u, a Savez je pak sve svalio na Vladu. No Ćiro nema dvojbi. Krivi su i jedni i drugi.

 

- Jasno je što je Platini rekao. Da Vlada radi slabo, ali i da ima puno kriminala u našem nogometu. On to sve zna. Njega treba shvatiti ozbiljno, vrlo dobro zna koje su čije ovlasti i u sekundi se sve to može riješiti. On nije kao ovi naši koji ti kažu,'sredite papire, dolazimo za mjesec dana'.

 

Na proslavi se susreo i s ministrom Jovanovićem kojeg je toliko puta do sada kritizirao.

 

- Pričao sam s Jovanovićem, bio je vrlo uljudan i kurtoazan prema meni. I onda dođe onaj Skansi i kaže mi da što ga stalno napadam. Kažem ja: 'Dobro, neću više. Evo, super radite. Kažete, sredite papire jer mi dolazimo'. A u pi.. materinu koji su to papci. Kako reče jedan, 'dajte mi pištolj da se objesim'. Kaže on meni, oni rade! Pa to je kao da ja opljačkam banku, a policija me upozori da sakrijem lovu jer stižu u raciju - zaključio je Ćiro u svom neponovljivom stilu.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Zagreb do pobjede nakon dva jedanaesterca, Igor Pamić ironično pljeskao Ćiri!

 

Abdurahimi_540278S1.jpg

 

U prve dvije utakmice 19. kola Prve Max TV lige pobjede su zabilježili domaćini. Lokomotiva je s 1-0 pobijedila Cibaliju, dok je Zagreb s 2-1 bio bolji od Istre

ZAGREB - ISTRA 1961 2-1 (Vojtuš 38-11m, Abdurahimi 86-11m / Roce 12)

 

Zagrebaši su danima uoči dvoboja s Istrom 1961 najavljivali potpunu ofenzivu, pristup koji je već u ranoj fazi utakmice trebao slomiti sve ambicije gostiju. No, Ćirini "ratnici" nisu zaigrali u skladu s najavama, pa su Puljani u uvodnim minutama bili agresivnija i agilnija momčad.

 

Trener Istre 1961 Igor Pamić imao je velike probleme oko slaganja početne. Stoperske pozicije popunili su mu veznjaci Jugović i Jerković (Pamić nije mogao računati na Čaglja, Budicina i Blagojevića), a iako se u službenom zapisniku u početnom sastavu našao Aganović, na travnjaku je od prve minute priliku dobio Bačelić-Grgić.

 

0:1 - Roce

 

Već u prvoj pravoj akciji gosti su poveli. Križman je na desnoj strani izbacio Rocu, koji ulazi u peterac domaćina, lažnjakom se oslobađa svog čuvara, te prizemnim udarcem pogađa ispod Livakovića.

 

Početni pogodak Puljana razbudio je usnule Pjesnike koji su se probudili i krenuli aktivnije prema gostujućem vrataru Radoševiću. Mladi Kolinger prvo je nakon kornera tukao glavom, a minutu kasnije pravu pomutnju u obrani Puljana napravio je Medić. Ipak, na njegovoj povratnoj lopti nije bilo nikoga od njegovih suigrača.

 

1:1 - Vojtuš (11 m)

 

Zagreb je do izjednačenja potpuno zasluženo stigao u 38. minuti. Štrok je ubacio s desne strane, a Sušić u izglednoj situaciji nepropisno zaustavio Vojtuša. Za osječkog suca Burila nije bilo dvojbe, a niti gosti nisu imali nikakvih prigovora. Slovački reprezentativac do 21 godine loptu je mirno poslao u jednu, a vratara Radoševića u drugu stranu.

 

Izjednačujući pogodak razljutio je stratega Puljana Igora Pamića koji je cijelo vrijeme aktivno sudjelovao u vođenju svoje momčadi. Pamić je skakao, gestikulirao svojim igračima, tjerao ih prema naprijed, dok je Ćiro tijekom prvoga dijela uglavnom sjedio na klupi. Očito, da su vremenske neprilike (velika hladnoća) utjecale na Ćirin entuzijazam...

 

Nastavak susreta donio je početne nalete Puljana. Hitronogi Havojić pobjegao je po desnoj strani, no Kolinger i Nadarević zajedničkim su snagama očistili opasnu situaciju pred svojim vratima. Zagrebaši i Puljani u drugom su dijelu više razmišljali o čuvanju jednoga boda nego o pohodu na sva tri. Križman je promrzle navijače zagrijao dalekometnim pokušajem iz 'slobodnjaka', no lopta je završila pored gola.

 

Veliku prigodu za konačnu pobjedu gosti su imali preko Roce, no vratar Livaković fantastičnom je reakcijom spriječio čisti pogodak.

 

2:1 - Abdurahimi (11m)

 

U posljednjim minutama utakmice Zgrablić je prekršajem zaustavio nalet Mitrovića. Sudac Burilo ponovo je pokazao na bijelu točku, ovoga puta uz brojne prosvjede gostiju. A i ironično pljeskanje Igora Pamića prema klupi Zagreba. Siguran realizator najstrože kazne bio je Abdurahimi.

 

LOKOMOTIVA - CIBALIA 1-0 (Antolić 82)

 

Tri puta Tomislav Ivković je kao trener vodio momčadi protiv Cibalije, kluba u kojem je nekad branio, i tri puta izgubio. Jučer je to bila četvrta sreća. Prekrasnim pogotkom Domagoja Antolića iz slobodnog udarca, deset minuta prije kraja, Lokomotiva je svladala Cibaliju i zaključila svoju, uvjerljivo, najuspješniju jesen u samostalnoj Hrvatskoj. Lokosi će Novu godinu dočekati u vrhu ljestvice i kao polufinalist Hrvatskog kupa.

 

Cibalija redovito u posljednje vrijeme igra dobro u glavnom gradu, a i jučer je na terenu, iznimno napaćenom, nakon što su ga Dinamovci iz Zagreba i Kijeva, u utorak dobro razrovali, krenula odlučno. Već u 3. minuti Mladen Bartolović je krenuo u kontranapad, neometan se sjurivši prema vratima domaćina. Bila je to sumnjiva situacija, a akciju je prekinuo pomoćni sudac, signaliziravši zaleđe.

 

Osim Antolića, cijelu utakmicu obilježila su dvojica pojedinaca. Najbolji strijelac Lokomotive i lige, Andrej Kramarić, isticao se promašajima, a vratar Mladen Matković sjajnim obranama. Čuvar mreže Vinkovčana u početnih je pola sata obranio čak šest udaraca domaćina. Prvi već u 4. minuti kada je Marko Pjaca izvrsno proigrao Kramarića, čiji je udarac sa samo pet metara Matković obranio. Pritiskala je Lokomotiva u otvaranju svog suparnika, a Cibalija je strpljivo prijetila iz kontri. U 20. minuti gosti su bili vrlo blizu vodstva. Luka Muženjak se probio po desnoj strani i ubacio na drugu vratnicu, odakle je tukao Tomislav Pavličić. Lopta je išla u mrežu, no na crti ju je Ivan Boras uspio zaustaviti. U istoj minuti još jedan protuudar Vinkovčana, Frane Vitaić je proigrao Petra Filipovića, čiji je udarac sa 20 metara otišao malo pokraj vratnice.

 

Nove bravure Matkovića dogodile su se u 22. minuti. Prvo je skinuo novi pokušaj Kramarića iz blizine, a potom i opasni pokušaj Pjace iz odbijanca. Tri minute kasnije Kramarić je proigrao Pjacu, a Matković je opet bio spreman. Odmah nakon toga vinkovački čuvar mreže izvrsno je reagirao i nakon bombe Mate Maleša sa 25 metara.

 

U nastavku su prvi opasnije priprijetili gosti, Petar Mišić je prošao Borasa i iskosa pucao pokraj vrata. Tri minute kasnije nesreća za goste; Marin Matoš je opalio sa 20 metara, a lopta se od bloka odbila u gredu. Matoš je imao odličnu šansu i u 65. minuti kada mu je, nakon kornera, udarac iz blizine odlično obranio Dominik Picak. Lokomotiva je do tada kontrolirala igru, no ulaskom Tomislava Martinca, Domagoja Pavičića i Maria Šituma, još je pojačala gas i u 82. minuti došlo je do pobjedonosnog pogotka.

 

1:0 - Antolić

 

Sjajan solo prodor Pavičića završen je 20 metara od vrata gostiju, zbog prekršaja. Loptu je namjestio Antolić, prebacio zid i poslao loptu u nebranjeni kut. Sjajan gol za novi trijumf Zagrepčana. Za kraj utakmice Matković je još jednom obranio udarac Kramarića, ponovno iz blizine.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Hajduk pobjedom otišao na zimsku stanku, Milić donio tri boda i drugo mjesto

 

Hajduk_slavlje_540309S1.jpg

 

Hladnoća i bura utjecali su na najmanju ovosezonsku posjetu na Poljudu, ali i potaknuli nogometaše obiju momčadi da u utakmicu uđu u visokom ritmu. Očekivano, Hajduk je u otvaranju utakmice bio poduzetniji, pokušavali su Splićani u ranoj fazi dvoboja doći do prednosti. Prvi pokušaj uputio je Vuković u četvrtoj minuti iz okreta s 17 metara, ali bilo je to preslabo da bi ugrozio sigurnog Santinija. Interov je vratar potom dvaput zaustavio udarce Andrijaševića, najprije u devetoj minuti iz slobodnog udarca iskosa sa 20 metara, a zatim i sa slične pozicije u 16. minuti.

 

Gosti iz Zaprešića uspjeli su izdržati početni nalet Splićana te uspostavili ravnotežu, ali nisu kreirali ozbiljniju opasnost po Blaževića. Nisu ni domaći bili mnogo opasniji, ali ipak su u 33 minuti došli do prednosti. Antonio Milić je natrčao na loptu odbijenu od obrane gostiju i udarcem sa 17 metara svladao Santinija. Lopta je na putu do mreže okrznula Milardovića pa je vratar Intera bio sasvim nemoćan. Zaslužili su Bijeli to vodstvo, iako nisu imali izglednijih prigoda pokazali su više od gostiju iz Zaprešića.

 

Samo minutu nakon gola za udarac se opet izborio Andrijašević, ali Santini je još jednom bio dobro postavljen. Do odlaska na odmor nije bilo većih opasnosti, zabilježili smo samo jednu sitnu pogrešku Blaževića. Ispala mu je već uhvaćena lopta, ali nitko od gostiju to nije kaznio.

 

U nastavak se ušlo s istim postavama, jedina promjena bila je da je počela padati kiša, nošena jakim vjetrom dodatno je pogoršala uvjete za igru. Gosti su drugi dio otvorili sa željom da se vrate u utakmicu, preuzeli su kontrolu nad loptom, a Hajduk je čekao da se otvori prostor za kontranapad. To se dogodilo u 54 minuti kada je Stojanović imao dosta vremena da uputi udarac, ali je previše oklijevao.

 

U nastavku akcije Jozinović je ubacio, a Vukovič efektno petom pokušao svladati Santinija, Interov je vratar još jednom bio siguran. Četiri minute kasnije opet je Stojanović bio u akciji, Santini je odbio njegov oštar ubačaj, a zatim obranio i udarac Bencuna iz neposredne blizine. Gosti su svoju prvu veliku prigodu imali u 59 minuti, Mislav Oršić je izbjegao zaleđe i s 25 metara prebacio istrčalog Blaževića. Siguran pogodak spriječio je kapetan Hajduka Maloča, stigao je loptu pred linijom i izbacio ju u korner.

 

Napadi Intera uglavnom su završavali na tridesetak metara od vrata Blaževića, a Hajdukovi stoperi uspješno su otklanjali sve pokušaje gostujućih napadača. Ono što im je promaklo zaustavio je Blažević, poput pokušaja Oršića u 82 minuti, sasvim iskosa sa lijeve strane.

 

 

HAJDUK - INTER 1-0 (Milić 32)

 

KRAJ UTAKMICE

 

90. minuta - Umjesto da potvrdi pobjedu Hajduka, Bencun je uništio najveću priliku Bijelih u drugom poluvremenu.

 

88. minuta - Ponovno je Blažević na visini zadatak i dvije minute prije kraja spašava svoju momčad.

 

82. minuta - Oršić je na lijevoj strani izbio sam ispred Blaževića, ali mu je vratar Hajduka u ključnom trenutku ušao u šut i zaustavio nalet Zaprešićana.

 

62. minuta - Baklja sa sjeverne tribine je pala na travnjak, a sudac je prekinuo susret te putem službenog spikera upozorio je da će se u slučaju ponavljanja takvog ispada susret prekinuti.

 

58. minuta - Velika šansa za Bencuna. S lijeve strane obećavajuću je loptu pred vrata ubacio Stojanović. Santini je loptu odbio do Banecuna koji je s pet metara pogodoo točno u Santinija.

 

54. minuta - Udarac Vukovića sa desetak metara, iskosa, ali je Santini opet na visini zadatka.

 

34. minuta - Oprobao je opet udarac Anmdrijašević, bio je to snažan i precizan udarac, ali je Santini krajnjim naporom zaustavio loptu.

 

GOOOL 32. minuta - Centaršut Vršajevića stoper Intera Milardović je očistio izbacivši loptu izvan 16-terca, na nju je natrčao Milić čiji je udarac pogodio nesretnog Milardovića i prevario vratara Santinija za vodstvo Hajduka

 

27. minuta - Udarac Sušića lijevom nogom sa 17-18 metara, ali nije to bila teška zadaća za Santinija.

 

19. minuta - Oršić je krenuo prema vratima za dugom loptom i skoro pobjegao Maloči koji ga je ipak sustigao, a opasnost je otklonio Milović.

 

16. minuta - Hajduk ima terensku nadmoć po od kiše kliskom travnjaku, ali ne i prave prilike. Tukao je Andrijašević s ruba kaznenog prostora s lijeve strane, ali točno u Santinija.

 

8. minuta - Andrijašević je iz slobodnog udarca s lijeve strane ubacio prizemnu loptu pred vrata Zaprešićana. Lopta je prošla kroz šumu igrača i skoro iznenadila vratara Santinija. Na njegovu sreću lopta je išla točno po sredini vrata.

 

Loše vrijeme i kraj polusezone krivci su za najmanju posjetu ove sezone na Poljudu, tek oko dvije i pol tisuće gledatelja.

 

Utakmica je počela!

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Osijek i Dinamo otkazani zbog snijega, Zagrepčani neće na put u Slavoniju

 

0000000000425465_420_280_cut.jpg

 

bog obilnog snijega koji je u petak i subotu sasvim zatrpao kopneni dio zemlje, neće se odigrati sve predviđene utakmice 19. kola MAXtv Prve lige, posljednjeg u 2012. godini. Susret Osijeka i Dinama, koji je bio zakazan za nedjelju u 19 sati, otkazan je prije nego je zagrebačka momčad krenula na put, a iako se novi datum odigravanja zasad ne zna, pretpostavlja se da će se to dogoditi tek uoči početka proljetnog dijela prvenstva...

 

Bez obzira što su trebali na teren u nedjelju u osječkom Gradskom vrtu, Osijek i Dinamo su, po svemu sudeći, već odigrali svoju posljednju službenu utakmicu u 2012. godini. Njihov susret u 19. kolu MAXtv Prve lige otkazan je zbog snijega koji je prekrio travnjak Gradskog vrta, ali i zbog obilnih padalina zbog kojih bi Dinamu bio otežan put u Slavoniju.

 

Zagrepčani na taj put neće ni krenuti.

 

"Razgovarali smo s ljudima iz Udruge te kolegama iz Osijeka i zaključili kako nema smisla forsirati. Nama bi bilo praktički nemoguće uopće doći do Osijeka, a ista situacija je i s domaćinima i njihovim travnjakom koji je pun snijega", opisao je Dinamov sportski direktor Zoran Mamić, a prenosi službena web stranica kluba.

 

"S obzirom da su najavili kako se oluja neće smiriti cijeli vikend, onda je otkazivanje utakmice i najlogičnija odluka", nastavio je Mamić, dodajući i riječ-dvije o tome kada bi se otkazani susret mogao odigrati: "Na proljeće tako i tako ima mali broj utakmica pa neće biti teško naći novi termin."

 

 

U Rijeci sve po planu

 

Zbog vremenskih neprilika, pod upitnikom se našla još jedna utakmica 19. kola, u subotnjem večernjem terminu, u 19 sati, kada bi na teren Kantride trebali Rijeka i Slaven Belupo. Kako tvrde iz riječkog kluba, na teren će i izaći, ističući da je Ivan Peraić, povjerenik za suđenje, poslije pregleda travnjaka ustvrdio da su uvjeti dovoljno dobri za igru.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Šimurina odlučio borbeni ogled na Stanovima i doveo Zadar na desetu poziciju

 

0000000000424324_420_280_cut.jpg

 

Nogometaši Zadra minimalnom pobjedom nad Splitom zaključili su jesensku polusezonu i došli do desete pozicije uoči zimske stanke. Za pobjedu je zabio Ivan Šimurina u prvom dijelu, a Splitovcima niti kazneni udarac nije bio dovoljan da dođu do pogotka...

 

Loše vrijeme koje zahvatilo cijelu Hrvatsku nije zaobišlo niti Zadar, ali ovdje je ponajviše problema bilo uzrokovano burom. Zadar i Split su oproštajni ogled što se tiče jesenskog dijela prvenstva odigrali na teškom travnjaku, gdje su borbenom igrom tražili sva tri boda.

 

Dominacija domaćina, ali bez većih prigoda, označila je prvi dio susreta, ali potom su Splitovci imali priliku doći u vodstvo. Prvo je u 20. minuti Hrgović ubacio iz slobodnog udarca, a Rebić neometan s nekoliko metara pucao pored vrata, a potom je taj igrač započeo akciju tri minute kasnije, no Vojnović je s otprilike sedam metara također promašio okvir gola.

 

U 25. minuti iz slobodnog udarca je pokušao Mršić, nije bilo potrebe za intervencijom Vuković, a 12 minuta nakon toga Zadrani su poveli. Po desnoj strani je lijepo prošao Mršić, ubacio u kazneni prostor i pronašao Pericu čiji udarac brani Vuković, no odbijenu loptu u mrežu posprema Ivan Šimurina.

 

Nakon vodstva Zadrani su imali još jednu lijepu prigodu, ali je u 39. minuti lijep udarac glavom Prahića Vuković izvukao iz donjeg kuta svojih vrata. Na predah se otišlo s 1:0, nakon 45 minuta u kojima je teren znatno utjecao na način igre oba sastava.

 

U nastavku je splitski klub krenuo odlučnije po izjednačenje, dok domaćini nisu imali razloga srljati. Gosti nisu imali nekih većih prigoda sve do 63. minute, a tada debitant u seniorskom nogometu Viduka ruši Marčića, a sudac Krečak pokazuje na bijelu točku.

 

Ipak, veliku priliku ne koristi Ante Rebić, već loptu šalje preko gola. U nastavku susreta, kako se bližio kraj, napadi momčadi pod vodstvom Zorana Vulića sve više su bili stihijski, a od nekoliko pokušaja vrijedi izdvojiti odličan udarac Obilinovića s nešto više od dvadeset metara u 83. minuti, kojeg je Ježina krajnjim naporom obranio.

 

Zadrani su tako do kraja zadržali minimalnu prednost i došli do pobjede koja je ih je dovela na desetu poziciju uoči zimske stanke. Crveni, pak, ostaju na 30 osvojenih bodova i trenutno petom mjestu MAXtv Prve lige.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Fluminense o suradnji s Bijelima: 'Šaljemo Hajduku dva igrača, razmjenjivat ćemo i trenere'

 

Fluminense_522089S1.jpg

 

Na službenoj stranici Fluminensea objavljen je tekst o posjetu Krešića i Fiorentinija garniran fotografijom predsjednika kluba Petera Siemena u društvu splitskog dvojca.

 

- Fluminense i Hajduk složili su se u dogovoru o tehničkoj suradnji. Ugovor će obuhvatiti razmjenu profesionalnih sportaša, amatera sportaša i stručnog osoblja oba kluba. Među prvim konkretnim potezima je dogovoreno da dvoje mladih igrača iz Fluminensea ode u Hajduk tijekom sljedeće godine. Osim toga planiran je i kamp za mlade igrače u Splitu idućeg ljeta - rečeno je na web stranici Fluminensea. Menadžer Fluminensea, Marcelo Teixeira, smatra da je Hajduk pravi suradnik preko kojeg bi njegov klub mogao internacionalizirati svoj brand i uz to plasirati igrače na europsko tržište.

 

- Mi ćemo imati priliku provesti tehničke razmjene uključujući igrače i stručnjaka iz naše baze podataka i plasirati igrače u veliki europski nogometni centar, što će za njih biti golemo iskustvo. Uz to primit ćemo igrače i mlade stručnjake iz Hrvatske što će također omogućiti nova znanja i iskustva iz škole europskoga nogometa. Ovo je važan projekt unutar stvaranja još jačeg međunarodnog branda Fluminensea - naglasio je menadžer Teixeira.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

Tonel: Kad me bilo tko u Portugalu bude pitao za Dinamo, toplo ću preporučiti Zagreb

 

Snijeg je već počeo padati, polako se i primao za umjetnu travu. Nisu baš uvjeti za trening, opasno je, noga lakše može proklizati. Ali, Tonel je navukao kapu na glavu, nije se izmotavao, odradio je tih zadnjih sat vremena u Dinamu kao da je tek došao i kao da se nekome mora dokazati. Jednu je loptu primio na desetak metara od gola, pucao nisko i pogodio desni kut mreže Dinamove nade Mikulića.

 

Otrčao je zatim još nekoliko krugova, pozdravio se trenerom Igorom Cvitanovićem i dečkima, ušao u svoju Škodu i ubrzo napustio Maksimir. Bila je to zadnja večer u Dinamu Portugalca Tonela, koji je u dvije i pol godine ovdje postao jedan od najboljih Dinamovih stranaca uopće. No, dogodilo se tako, zbog suspenzije nakon sukoba s trenerom Čačićem, svoje je zadnje treninge odradio s juniorima. Bio je profesionalan do kraja, nema se što prigovoriti.

 

- Iza mene su prelijepe dvije i pol godine, iz Zagreba stvarno nosim lijepe uspomene, moja misija ovdje je završena. Zadnji mjesec nije bio dobar, to je činjenica, nisam zaslužio to što mi se dogodilo. Međutim, to ne može pokvariti sve ono dobro što sam ovdje proživio, ja Dinamo nikad neću vezati samo uz jednu osobu i taj jedan negativan trenutak - kazao je Tonel, srdačno se pozdravljajući s onima koji su još izlazili s terena.

 

Sjećamo se kada je došao, onako odjednom je osvanuo na Dinamovoj internetskoj stranici. U danima kad je klub bio u raskoraku, pogođen ispadanjem od Šerifa u Europi, u potrazi za trenerom. Stigao je Vahid Halilhodžić, u maksimirskim hodnicima sjedio je već i Slovak Kornel Salata, praktički novi Dinamov stoper. Ipak, Slovak je “pušten kući”, a stigao je Portugalac iz Sportinga. Pozdravljen, naravno, većinskim zaključkom javnosti “da išta vrijedi zar bi došao iz Sportinga u Dinamo? Bit će to još jedan Mamićev skupi promašaj.” No, debitirao je na derbiju u Splitu, bio ponajbolji Dinamov igrač, tada je postalo jasno da je Dinamo, ovaj put, dobio pravo pojačanje. Sve kasnije bilo je na tom tragu, Tonel je u dvije i pol godine, uistinu odigrao “hrpu” odličnih utakmica, bio primjer na terenu i izvan njega.

 

- Najbolja i najdraža utakmica? Hm, nije mi ova u Mariboru kad sam zabio gol, kad smo se drugi put plasirali u Ligu prvaka. Ne, meni je najdraža ona u Malmöu, kad smo prvi put ostvarili cilj. Znate, kad sam došao u Dinamo rekao sam gospodinu Mamiću: “Zdravko, ovdje sam da uđemo u Ligu prvaka!” U toj smo utakmici u Malmöu dali sve od sebe, 200 posto i ostvarili taj cilj. Mogu reći da sam u Dinamu napravio posao, osvojio sam svoja prva dva naslova prvaka, igrao dvaput u Ligi prvaka. Sretan sam, stvarno ću ove dvije i pol godine pamtiti cijeli život. Svima svaka čast, od oružara, suigrača, medija, ljudi koji vode klub, običnih ljudi na cesti... Nikad nisam čuo nijednu ružnu riječ.

 

Ipak, za ostanak i produljenje ugovora šanse nije bilo. Umiješala se “viša sila”.

 

- Odlazim najviše zbog obitelji, moji nisu ovdje bili sretni kao ja, nisu se tako dobro prilagodili. Imam troje djece, oni i supruga pate za Portugalom, tamo je naš dom. Obiteljski sam čovjek, obitelj je glavni razlog odlaska.

 

Znači li to da će i karijeru nastaviti u Portugalu, zna li već ime novoga kluba?

 

- Ne znam još, nisam ništa odlučio. Imam nekoliko ponuda, slobodan sam igrač, sve ovisi samo o meni. Međutim, kažem, u ovom trenutku obitelj mi je glavna preokupacija, želim malo uživati sa svojima, ne bih više volio da smo razdvojeni, htio bih da smo zajedno, a to možemo biti samo u Portugalu. Ali, profesionalac sam i znam da posao ne pita za emocije, vidjet ćemo što će donijeti budućnost.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

Vulić: Zadar je više želio pobjedu

 

Posljednju ovosezonsku utakmicu nogometaši Zadra odlučili su u svoju korist te uzeli vrlo vrijedne bodove. Prigovora na takav ishod nije imao ni gostujući trener Zoran Vulić...

 

Pogotkom Ivana Šimurine Zadrani su protiv Splita osvojili tri boda te preskočili Cibaliju i Zagreb za nešto mirniji "zimski san", makar ih na proljeće čeka grčevita bitka za opstanak.

 

"Ovo je pobjeda igrača, koji su ostavili srce na terenu", naglasio je trener zadarske momčadi, Ferdo Milin.

 

Pobjeda nad Splitom izvrstan je motiv za nastavak natjecanja, pogotovo uz prisjećanje na pobjedu nad Dinamom u Maksimiru u Kupu.

 

"U samo mjesec i pol dana pobijedili smo prvu i po meni drugu momčad prvenstva. To pokazuje da u momčadi imamo dobar materijal, samo s njime treba raditi. Prema riječima Tomislava Ivića, samo rad donosi radost, i rad na treningu će nam se vratiti na utakmicama. Već sada se vraća", izjavio je.

 

Split je najveću priliku za izjednačenje imao u 63. minuti, kada je mladi Ante Rebić pucao s bijele točke, no poslao je loptu preko gola.

 

"Odredili smo trojicu izvođača - Rebića, Vojnovića i Hrgovića, a pucati je trebao onaj koji se osjeća bolje. Ne treba raditi priču oko toga, Rebić je pokazao hrabrost, a sve ostalo moja je odgovornost", izjavio je trener Splita Zoran Vulić.

 

"Zadru čestitam na pobjedi. Mi smo solidno otvorili utakmicu, imali i dvije šanse, ali Zadar je poslije postignutog pogotka bio bolji i više želio pobjedu. Osim toga, bolje je reagirao na teškom terenu, igrajući na duge lopte. Zadranima želim sreću i ostanak u ligi", dodao je.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Pamić bijesan na suce: 'Ovo nije slučajno, i igrači Zagreba su mi rekli da im je neugodno'

 

pamic_igor_karlova_381275S1.jpg

 

Poraz u Zagrebu izazvao je veliki gnjev trenera Istre 1961 Igora Pamića. U subotu smo ga nazvali i pitali, kad se smirio, je li i dalje uzrok bijesa gubitak bod(ov)a zbog jedanaesteraca i suđenja...

 

- O jedanaestercima neka svi sude nakon snimke u emisiji HNL-a. Mene je suđenje ogorčilo jer je od prvog trena bilo protiv nas i mučno mi je bilo jer sam prepoznao namjeru...

 

Istina je da ste imali vodstvo i još par šansi za povećanje vodstva?

 

- Istina je, ali kakve veze to ima nekorektnim odlukama sudaca? Ne treba mi alibi, neće biti ništa ni od naše kuknjave, ali čovjek poludi kad odlično odigraš i nadvladaš probleme i protivnika, a opet te nešto zaustavi do uspjeha.

 

Ovo vam je četvrti gostujući poraz u nizu, bilo je slabih partija i pada forme?

 

- Otkako smo pobijedili u Splitu Hajduk 20. listopada ne možemo izvući bod. Ako smo protiv Dinama i Intera zasluženo poraženi, protiv Splita izgubili u 4. minuti sučeve nadoknade, onda u Zagrebu u petak definitivno nismo zaslužili poraz. Mojim igračima svaka čast za nastup u Kranjčevićevoj. Unatoč svim problemima i odsustvima bili su odlični. Po igri su zaslužili najmanje bod.

 

Svatko tko izgubi, još i na penale, ima pravo se ljutiti?

 

- Onaj tko je gledao utakmicu i barem malo razumije nogomet, shvatio je da su penali zadnji pokazatelj muke koja nas je snašla. I neki domaći igrači su mi kazali da im je neugodno. Neću o imenima da im ne zamjere, ti su dečki pošteno odigrali svoje i krajnje su fer tipovi!

 

Burilo vam je sudio s Lokomotivom u Zagrebu, tada vam je poništen regularan gol kod 0:0?

 

- Mahao mu je pomoćnik ofsajd tri metra prije nego je naš igrač ušao u priliku... On je pak i tamo dosudio jedanaesterac i to direktno iz korner akcije. OK, ako se drži taj kriterij i na drugoj strani, ali nije tako, jer bi suci onda morali suditi 15 jedanaesteraca po utakmici.

 

Prozivate suce kao i drugi vaši kolege tijekom jeseni, kojima se doduše glas utihnuo nakon što drugi budu zakinuti. Vi ste svi treneri veliki licemjeri!

 

- Slažem se. Nisam svetac u ponašanju, ali nisu ni ostali treneri koji licemjerno govore o moralu samo kad im konvenira. Moja je momčad donedavno bila vodeća u fair-playu, nisu nam sudili 11-erce od 4. kolovoza protiv Dinama u Puli (dva nap. a.) a odjednom frcaju kartoni na sve strane, sviraju nam kontra čudne jedanaesterce, zaustavljaju gol šanse zbog nepostojećih zaleđa. I da budemo na čistu, nije to stav mene ili kluba, to je sve analizirano i na Šuprahinoj “movioli”...

 

Miroslav Blažević, koji se posljednjih tjedana raspričao o devijacijama u HNL-u i HNS-u tvrdi da su penali u Kranjčevićevoj bili čisti kao suza?

 

- A što će reći, da nisu!? Poštujem svog bivšeg trenera koji ima pravo govoriti što misli i što mu paše. Ja više neću šutjeti, taman me to koštalo mjesta! I klub mora reagirati. Mi Istrani smo takvi, uvijek gledamo na stvari tolerantno, kao negdje te zakinu drugdje ti vrate, ljudski je griješiti. No, bojim se da ovo više nije slučajno. Početak je sezone po sudačkim pitanjima bio solidan, ali na kraju, kada je zagustilo na tablici opet sve ide po starom. Čim sam se požalio protiv Lokomotive u Zagrebu zaradio sam tri isključenja...

 

Dva su, protiv Splita i Hajduka, opravdana!

 

- Jesu, ali ako takva pravila vrijede za sve. I drugi “polude” na klupi, ali ne budu isključeni. A ono u Rijeci, kad sam baš bez ikakvog povoda poslan na tribine već u prvom dijelu...?

 

Nemojte nam samo ispredati o teoriji zavjere, da je netko odlučio da Istra 1961 treba ispasti kako bi se Zagreba zadržalo!?

 

- Nema teorije ni zavjere, ali ima praksa u kojoj se Istra 1961 ne snalazi kao drugi u HNL-u. Nije to od ove ili prošle godine, to je sudbina Pule otkako je poznam više od 25 godina. Mi smo mali, daleko od centara moći, svima smo kao simpatični, svi nas tapšaju i hvale atmosferu na stadionu. Valjda zato se lako i na nama otresu.

 

Sad kad ste istresli žuč zbog drugih, pojasnite nam očiti rezultatski podbačaj Istre 1961 ove polusezone, iako je istina da ste na 8. mjestu, koje je jedno od boljih plasmana ovog kluba?

 

- Nema dvojbe da smo rezultatski podbacili i preuzimam odgovornost na sebe. Trener je uvijek prvi krivac.

 

Što kanite dalje?

 

- Čekam da se predsjednik Ščeglov vrati iz Rusije pa ćemo u ponedjeljak i utorak porazgovarati otvoreno o svemu i odlučiti što i kako dalje.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

JESEN ZA PLJESAK Bez novca, bez pojačanja, bez cijele momčadi, a ipak u vrhu!

 

Hajduk_slavlje_540309S1.jpg

 

'Od Hajduka se redovito očekuje da bude najmanje drugi, bez obzira na sve okolnosti koje prate momčad. Činjenica je da nikada nije bilo teško kao prošlog ljeta' - kazao je Mornar

 

Kako je Hajduk odigrao jesen? Ispod ili iznad očekivanja, što je pokazao rezultat Bijelih? Bivši igrači i trener Hajduka analizirali su učinak Krstičevićeve momčadi koja je ostala u uskoj borbi za drugu poziciju. Nešto bolji, reklo bi se “ravnopravniji”, hajdukovci su kvartetu gdje svaki klub do kraja može biti drugi, ali i šesti na ljestvici. Neizvjesno i dramatično, ali ostaje pitanje je li to učinak koji zadovoljava hajdukovce na tribinama.

 

Luka Bonačić želio bi vidjeti Hajduk u europskom izdanju, ali svjestan je svih problema s kojima se suočavaju Bijeli.

 

- Najvažnije je da su eliminirali sve nedaće s početka sezone. Momčad je pokazala žar, borbenost i jedan fanatični odnos prema bijelom dresu. To su sve plusovi, ali Hajduk je s druge strane puno izgubio prodajom Vukušića. To je detalj koji puno govori, jer bez Vukušića je bitno oslabljena realizacija – kazao je Bonačić i nastavio:

 

- Prodaja igrača radi preživljavanja, to je veliki problem. Jer, dolazi se u situaciju da se predugo čeka pravi rezultat. A Hajduk je prevelik da bi se tako dugo čekalo. To vam dođe kao bacanje pijeska u oči. Ako ne mogu u Ligu prvaka, treba se ići na Europsku ligu, ali za tako nešto treba kvaliteta. Momci koji su odigrali jesen dobro su se nametnuli, u mladoj hrvatskoj ligi potvrdili su kvalitetu. Zaslužili su dobru trojku. Rekao bih i tri i pol, jer za naše uvjete su ispunili jesenski cilj.

 

Ivica Mornar, nekoć hitri napadač splitskog kluba, odgledao je kompletnu jesen Bijelih. Nazočio je i euforičnim izdanjima ovoga ljeta i nešto manje glamuroznim utakmicama u završnici polusezone.

 

- Ocjenu uvijek određuje plasman. Od Hajduka se redovito očekuje da bude najmanje drugi, bez obzira na sve okolnosti koje prate momčad. Činjenica je da nikada nije bilo teško kao prošlog ljeta. U sezonu se ušlo bez prave utakmice, igralo se u navlakama i kada se danas toga prisjetim, onda je sve što je napravljeno proteklih mjeseci zaista rezultat vrijedan respekta – kazao je Mornar i dodao “zrno realnosti”:

 

- Ali, ne može se nikada pobjeći od tradicije i ugleda velikog kluba. Zato je letvica očekivanja uvijek visoko postavljena.

 

Jesu li hajdukovci ispunili cilj, jesu li preskočili letvicu?

 

- Ja sam zadovoljan, ali ne u potpunosti. Bitno je ove godine napraviti momčad, profilirati ekipu koja će se sljedeće godine boriti za naslov prvaka. Bilo je jesenas oscilacija u izdanjima, ali kako ne bi bilo kada se momčad borila sa serijom izostanaka. Hajduk ima problema čim mu nedostaju dva-tri igrača, ali tako se događa u Barceloni a kamoli ne bi u Hajduku. Na proljeće vjerujem da će Hajduk krenuti još bolje. Jače i spremnije, da će uzeti drugo mjesto bez većih problema. To bi bio pravi rezultat. Ne, nije to za peticu, jer ocjenu pet zaslužuje samo prvo mjesto – naglasio je Ivica Mornar.

 

Ivan Strinić prije nepune dvije godine napustio je Hajduk otišavši u bogati Dnjipro. U dvije sezone vidio je kako se ulaganja jednom ipak moraju isplatiti. Današnji Hajduk ocjenjuje kao vrlo dobar i nadasve perspektivan.

 

- Nakon iskustva u Dnjipru drukčije gledam na Hajduk. Iz ukrajinske perspektive ovo što su Bijeli uradili tijekom jesenske polusezone izgleda kao malo čudo. Bez novca, bez ikakvih sredstava i pojačanja ostali su u ravnopravnoj borbi za drugu poziciju. Odličan rezultat za hrvatski okvir, jer što očekivati kada se preko noći promijeni cijela momčad. Dnjipro je godinama ulagao, pa smo se i prošle sezone mučili, a imali smo puno skupih igrača i trener koji je prošao velike stvari u karijeri. Međutim, trebalo je vremena dok se momčad uigra, premda je trener na okupu imao dosta iskusnih nogometaša. Ali, za sve treba vrijeme, a da ne govorim o novcu – ispričao je Strinić ukrajinsko iskustvo prema kojem je rezultat Hajduka u jesenskoj polusezoni zaslužio veliki plus.

 

- Hajduk je pokazao koliko potencijala ima klub i kada se nalazi u teškoj situaciji. Krstičević radi rudarski posao, a igrači pokazuju veliku želju. Nekoć je bilo lakše igrati u Hajduku, ali svako vrijeme nosi svoje izazove.

 

Igor Musa danas živi u Mostaru. Nekadašnja “osmica” Bijelih, igrač koji je na Poljudu proslavio naslov prvaka 2001. godine, ovako vidi situaciju:

 

- Dobro je da je Hajduk u borbi za ulogu doprvaka. Ali, ne valja što je Dinamo postao svijet za sebe, što Hajduk ne može doći u poziciju da ozbiljno zaprijeti Modrima. Godinama se gubi taj rivalitet, a s druge strane Hajduk je dobio prijetnju u Rijeci, Belupu i ostalim konkurentima za drugu poziciju. Ima na Poljudu dobrih poteza, gledali smo i lijepih utakmica tijekom jeseni, ali kada se spusti zator na polusezonu onda ipak ostaje puno problema.

 

Je li perspektiva svijetla ili tamna, najlakše je tako postaviti pitanje da se ne ulazi u “ilozofske rasprave”

 

- Hajduk ima budućnost, to se potvrdilo ove jeseni, ali pitanje je hoće li tu budućnost znati iskoristiti – zaključio je Musa.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

Pedro Morales: Platili su ga 2 milijuna eura, a danas ga nitko ne želi

 

Moralesu u siječnju sljedeće godine istječe posudba, a ugovor s Modrima mu traje do ljeta. U Maksimiru ne računaju na njega, a isto tako ne mogu ga prodati

 

Pedro Morales potpisao je petogodišnji ugovor s Dinamom u lipnju 2008. godine. Sezonu prije no što će doći u Dinamo bio je drugi strijelac čileanske lige sa 13 postignutih golova. Tadašnji trener Dinama Branko Ivanković najavio je Moralesa kao zamjenu za Luku Modrića.

 

- Posjedujem neke kvalitete Kake i Cristiana Ronalda - kazao je za sebe Morales pri dolasku u Dinamo.

 

Prvu sezonu u Dinamu nije odigrao nezaboravno, ali je zato u sezoni 2009/10., do tragičnog potresa koji je u veljači 2010. godine pogodio Čile, bio najbolji igrač i najbolji strijelac Dinama. Nakon toga više nikad nije bio onaj "stari". Za Modre je odigrao 60 utakmica i postigao je 24 pogotka. Znao je podvaliti loptu i izmamiti pljesak tribina, ali "nestajao" je s terena nakon sat vremena igre, bio je primjer nogometaša kojeg moderni nogomet ne trpi.

 

Ostao je zapamćen i po tome što je Dinamo koštao 2 milijuna eura, što je za vrijeme jednog boravka u Čileu dobio "svinjsku gripu", za vrijeme drugoga u rodnom je kraju liječio leđa, a između ostalog tražio je klub koji ga želi otkupiti od Dinama. Nije ga našao, ali je u siječnju ove godine ipak uspio odmagliti iz Maksimira na posudbu u Universidad, klub iz kojeg je došao u Dinamo.

 

Usput je kazao da se morao odreći velikog dijela novca koji je zarađivao u Dinamu, a špekuliralo se da zarađuje 650.000 eura godišnje.

 

- Od novca mi je važnije da sam sretan, a sretan sam u Universidadu, povratak u Čile nema cijenu. S Dinamom sam sve osvojio, bio sam nemotiviran i bilo mi je dosadno.

 

Za Moralesa smo nakon toga prvi put čuli kad je njegov zemljak Bryan Carrasco stigao u Zagreb. Kazao je kako Morales ne igra za Universidad jer je ozlijeđen. Pedro je za svoj čileanski klub nastupio 15 puta (645 minuta), postigao je 1 pogodak i upisao 3 asistencije. Još jedna godina je propala. Moralesu u siječnju sljedeće godine istječe posudba, a ugovor s Modrima mu traje do lipnja 2013. godine. U Maksimiru sasvim logično ne računaju na njega. Isto tako teško da će ga nekome prodati jer već gotovo tri godine ne igra ozbiljan nogomet. Hoće li ga još šest mjeseci ostaviti na posudbi u Universidadu? Ili će ga njegov klub za neki sitni novac otkupiti od Modrih? Ili će ga se Dinamo jednostavno odreći i pustiti da karijeru nastavi gdje god želi, bez eura odštete?

 

To se još ne zna, ali svakako je zanimljivo da mu je na Transfermarktu tržišna cijena još uvijek relativno visoka i iznosi 875 tisuća eura.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

U finišu popravljen dojam zadarske jeseni

 

Najave uoči sezone još jednom su se pokazale točnima u slučaju zadarskog nogometnog prvoligaša. Borba za ostanak još jednom je bila realnost Zadrana, a zahvaljujući odličnom završetku polusezone proljetni dio prvenstva dočekat će u mnogo boljoj situaciji nego što se to u jednom trenutku činilo...

 

Najave, ali i osvrti učinka zadarskog prvoligaša već duže vrijeme su vrlo slični. Prognoze o borbi za ostanak uglavnom se pokažu točnima, pa su se tako pokazale i ove sezone kad je pola lige u strahu od pada u niži ranga natjecanja. Također, uz puno oscilacija Zadrani su ponovno došli u poziciju s koje se vrlo lako može i gore i dolje, a ocjena polusezone uvelike ovisi količini optimizma kod promatrača.

 

Već je pomalo i izlizano naglašavanje na Zadru kao domaćinskoj ekipi, ne toliko iz razloga jer su Stanovi ove sezone neosvojiva utvrda, nego više iz razloga što je domaći učinak znatno bolji od gostujućeg. Još jednom je psihološka barijera prilikom napuštanja poznatog terena učinila svoje i odnijela bodove koji bi vjerojatno garantirali izlazak iz opasne zone.

 

U jednom trenutku Zadrani su izgledali podosta izgubljeno, kad su nakon prvih devet kola kraj svog imena imali upisana četiri boda, bez ijedne pobjede. Kulminacija neuspjeha bio je uvjerljiv domaći poraz od Intera, koji je utjecao i na promjenu trenera. Dalibor Zebić je svoje mjesto prepustio pet godina mlađem Milinu, nakon čega je krenuo uspon, igrom i rezultatima.

 

Novi trener je proveo malo "čišćenje" svlačionice i uz neke preinake posložio momčad sposobnu izboriti se za bodove. Vrhunac polusezone nije se dogodio u MAXtv Prvoj ligi, već u Kupu, kad su na krilima Perice i Ivančića Zadrani potpisali jednu od ljepših sportskih priča u tom natjecanju izbacivanjem Dinama nakon produžetaka i prethodnog zaostatka od dva pogotka. Donijelo im je to prijeko potrebno samopouzdanje, bilo je svojevrsni "okidač" za znatno bolje izvedbe.

 

Uz malo sreće moglo se i do polufinala Kupa, ali ono je izmaklo u posljednjim trenucima koprivničkog uzvrata. Kako bilo, pozornost je nakon toga u potpunosti bačena na prvenstvo i s deset osvojenih bodova u posljednjih pet susreta pobjeglo se sa začelja, na kojem su se Zadrani izmjenjivali sa Zagrebom, i došlo do desete pozicije. Ipak, samo bod prednosti pred Cibalijom i Zagrebom bolje objašnjava stanje stvari na dnu tablice.

 

Politika kluba, dijelom i zbog financijske situacije, i ove je godine bila usmjerena na igrače iz zadarskog podneblja, a kostur momčadi, sazdane uglavnom od mladih igrača, bio je ove sezone dosta sličan onom lanjskom. Najbolji pokazatelj situacije U Zadru je upravo posljednja odigrana utakmica protiv Splita, kad među 18 igrača u zapisniku samo Prahić nije bio iz zadarskog "bazena".

 

Ispunjeni ciljevi

 

Plasman na desetu poziciju nakon prvog dijela prvenstva teško da je baš u potpunosti ispunilo ciljeve čelnika i struke ovog dalmatinskog kluba. Ipak, izdanjima u završnici polusezone znatno su popravili "startnu poziciju" uoči proljeća i prikazanom igrom napunili se samopouzdanjem.

 

Domaći igrači ponovno su iznijeli najveći dio tereta, a nastavljena je afirmacija mladih snaga. Nekolicina ima dragocjenu polusezonu iskustva više u nogama, svojim igrama i učinkom bljesnuli su Perica i još neki, Begonja se, primjerice, ustalio u izvedbama, dok je svlačionica očišćena od onih koji očito ne mogu nositi ambicije Zadra u nastavku MAXtv Prve lige.

 

Neispunjeni ciljevi

 

Deseta pozicija ujedno je i neispunjen cilj jer i dalje ostavlja pred Zadranima težak zadatak zadržavanja dva kluba iza sebe, odnosno prestizanja još nekog od konkurenata za ispadanje u Drugu ligu. Ipak, i nakon ove polusezone može se reći kako bi sve za Zadar bilo lakše kad bi učinak u gostima bio barem upola na razini onog na Stanovima.

 

Dioba posljednje pozicije s Pjesnicima što se tiče učinka pred svojim navijačima označava staru "boljku" Zadra, od koje se ni ove jeseni nije uspjelo pobjeći. Tri remija uz šest poraza "na strani" premalo su za očuvanje prvoligaškog statusa.

 

Najbolja/najgora utakmica

 

Među četiri pobjede Zadrana dvije se ističu svojom uvjerljivošću. Krajem rujna protiv Zagreba je vraćena nada u bolji nastavak sezone i goste se sa Stanova ispratilo s četiri pogotka u mreži. Također, jednak golgeterski učinak zadarski igrači pokazali su krajem studenog protiv Cibalije, u susretu iz kojeg su izvukli tri bitna boda u misiji dolaska na deseto mjesto prije zimske stanke.

 

Ranije spomenuta pobjeda nad Zagrebom u rujnu došla je samo tjedan dana poslije najgore odigrane utakmice u ovoj polusezoni, na kraju mandata Dalibora Zebića. Inter je "protutnjao" Zadrom i s pet pogodaka u mreži domaćine tada ostavio u jako teškoj situaciji. Može se reći da je tada dotaknuto dno, nakon čega je ipak uslijedio pomak.

 

Igrač polusezone

 

Antonio Mršić i ovaj put je iskočio i jedan je od najzaslužnijih za ovakav učinak Zadrana. S pet pogodaka predvodi ljestvicu klupskih strijelaca u MAXtv Prvoj ligi, a svojom igrom zaslužan je za još mnogo toga dobroga, gledajući asistencije i količinu posla prema naprijed koju odradi u svakom susretu.

 

Pogled u proljeće

 

Tri pobjede i remi u posljednjih pet prvenstvenih susreta omogućili su ipak nešto optimističniji pogled u proljeće u zadarskom nogometnom prvoligašu. Deseta startna pozicija nudi i nadu i brigu, ali ovaj igrački kadar uz pokoje potencijalno pojačanje, odnosno prinovu koja neće biti samo prolaznik, može ispuniti zadane ciljeve.

 

Dakako, treba vidjeti hoće li se ovaj kadar zadržati na okupu jer je nekolicina igrača sigurno zanimljiva i drugim klubovima. Milin će, pak, prvi put povesti ekipu na pripreme i sigurno je da će mu biti na taj način biti lakše prenijeti njegove trenerske ideje. Potencijal i razlog za optimizam postoje, unatoč realnom limitu, ali samo uz pristup kakav je viđen u posljednjih mjesec dana.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

Schifo poručio: 'Zovu me iz Englezi, ali da me želi Dinamo, ne bih ga mogao odbiti!'

 

Hrvatski reprezentativac Gordon Schildenfeld jučer je pio kavu u svom Šibeniku

 

Hladno je, puše bura, ali sam doma i uživam - raspoložen je bio Gordon.

 

Počeo mu je zimski odmor koji baš i neće biti opuštajući. U fazi je pronalaska novog kluba, jer mu je ostanak u moskovskom Dinamu, za kojeg je potpisao ovoga ljeta, postao nemoguća misija. Tako će nakon samo 5 mjeseci boravka u Moskvi (ugovor s Dinamom potpisao 11. srpnja ove godine) otići na drugu destinaciju. Po našim informacijama koje su izašle iz Maksimira, Dinamo je zainteresiran za povratak Schildenfelda, jer traži se vrhunski stoper, a on to svakako jest.

 

- Samo sam pročitao da me se spominjalo u Maksimiru. Međutim, nitko iz Dinama nije me kontaktirao - kazao nam je Schildenfeld.

 

Na pitanje što bi se dogodilo da ga netko iz Maksimira nazove i izrazi želju da dođe na pregovore, odgovara:

 

- Dinamu nikad ne bih mogao kazati - ne! Iz Dinama sam krenuo u svijet, taj klub mi je ostao u sjajnoj uspomeni, sjećam se samo prekrasnih dana. Ukoliko su u Maksimiru zainteresirani, i ako me pozivu na razgovor, naravno da bih otišao.

 

Dodao je i ovo...

 

- Povratak u zagrebački Dinamo uvijek je moguć!

 

Dobro, a kad mislite riješiti svoj status, ima li konkretnih ponuda za vaše usluge?

 

- Ima, naravno da ima, i to me jako veseli. Ponude su iz Grčke, iz Bundeslige, Francuske i Engleske. Naročito je zanimljiva jedna iz Premiershipa. Ne mogu vam kazati o kome se radi, jer su mi u tom engleskom premierligašu kazali da ne izlazim u javnost. Realno, mislim da ću svoj status riješiti u sljedeća dva tjedna.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  94
  • Reputation:   11
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/10/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  01/04/1994

Transfer na pomolu: Rusi žele Vukovića i Caktaša, Hajduku ponuđeno 1.7 milijuna eura

 

Hajduk brzo mijenja lik, današnja utakmica mogla bi biti posljednja za nekolicinu nogometaša, jer - svi su na prodaju!“Bijelima” u ovom prijelaznom roku treba nekoliko milijuna eura da osvježe blagajnu, da zaokruže proračun za 2013. godinu u kojoj moraju vratiti i dva kredita od 30 milijuna kuna.

 

I zato je posebno važna informacija da je u Poljud stigao interes, čak ozbiljna ponuda teška 1,7 milijuna eura za Ivana Vukovića (900) i Miju Caktaša (800) iz – Rusije.

 

U paketu. A Hajduk bi se malo cjenkao. Traži više od dva milijuna, Vukovićev transfer se dijeli 60:40, Caktaševa odšteta cijela pripada Hajduku...

 

Takva su vremena, nema čekanja, Caktaš i Vuković su na odlasku. I ne samo oni. Na primjer Caktaš, pa Josip Radošević i Goran Milović, primjerice, uz Gigu su udarni eksponati u prodajnom izlogu Hajduka, a da se u Poljudu nisu zadržali niti 365 dana.

 

Lani u ova doba, osim Gige, jedva da smo i znali za njih, Caktaš je bio u Dugopolju, Milović “na ledu” u Splita, Radošević u juniorima, a već danas bi ih Hajduk rado prodao i na njima zarađivao za život. U to ime je i ova utakmica kontra Zeline višeznačna, kao kruna naporne jeseni, ali i kao – razlaz.

 

Hajduk se kompletira i mobilizira za Zelinu, ali je to ujedno i “labuđi pjev” za Hajduk u ovakvom sastavu.

 

Za proljeće već su spremni stoper Zoran Nižić, vezni/napadač Antonio Jakoliš, pregledavaju se snimke Brazilaca.

 

Jackpot se očekuje od reprezentativca Radoševića, njegova je cijena najveća (letvica “nemoralne ponude” je stavljena na najmanje četiri milijuna).

 

Za stoperske pozicije skauti iz Turske već otprije pohode utakmice Hajduka, trebali bi biti i popodne u Poljudu. Zelina kao zadnji ples ovog i ovakvog Hajduka. Trojica, četvorica, možda i još više njih proda(va)t će se od Nove godine.

 

Za Caktaša i Vukovića u paketu prva je naznačena ozbiljna ponuda, 1,7 milijuna eura iz Rusije.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Hajduk teškom mukom u polufinalu: Hrabra Zelina gađala grede, Bijele spašavao i Blažević!

 

Maglica_541461S1.jpg

 

Nogometaši Hajduka pobijedili su Zelinu s 2-0 (prva utakmica 1-1) golovima Milića i Andrijaševića i plasirali se u polufinale gdje su još Slaven, Cibalia i Lokomotiva

 

Hajduk je uz mnogo muke i neizvjesnosti pobijedio drugoligaša iz Zeline i prošao u polufinale Kupa. Priča utakmice je da je Hajduk iskoristio dvije od svojih nekoliko prigoda dok že gosti žaliti za prigodama Meseca i dvije pogođene grede dok je rezultat bio "aktivan".

 

Gosti su na samom početku zamalo šokirali malobrojne i promrzle gledatelje na Poljudu, igrala se šesta minuta kada je Mesec prošao po desnoj strani te izašao sam pred Blaževića. Hajdukov vratar mu je krenuo u susret i nekako uspio odbiti udarac, a lopta se od grede odbila u korner. Prigodi gostiju prethodila je kriva procjena Milovića u skoku s Brlečićem, na njegovu sreću Blažević je spasio Bijele.

 

Hajdukovcima je trebalo desetak minuta da povežu konce igre, do prve prigode došli su u 13 minuti kada je Vuković snažno tukao s 18 metara, a Kranjčec loptu odbio ispod same grede. Iz kornera koji je slijedio ubacio je Jozinović, Kranjčec je još jednom odbio loptu, ali samo do Lime. Portugalac je odmah vratio loptu u kazneni prostor, Grgec glavom pokušao spriječiti opasnost, ali je samo uposlio Antonija Milića. Hajdukov veznjak je taj poklon spremno iskoristio, smirio je loptu prsima i iz voleja s desetak metara doveo Hajduk u vodstvo.

 

Prednost je omogućila Hajduku mirniji nastavak utakmice dok je Zelina morala otvorenije krenuti prema Blaževiću. Međutim, sve njihove pokušaje lako je rješavao vezni red Splićana pa se sve važno događalo pred Kranjčecom. Dvije prigode propustio je Maglica, u 21 minuti iz teške je pozicije zahvatio loptu, ali gostujući vratar je pravovremeno istrčao i uhvatio loptu. Deset minuta kasnije vrijedni napadač Hajduka je na rubu kaznenog prostora prevario dvojicu Zelinjana, a zatim je loptu poslao visoko preko vrata.

 

U završnici prvog dijela gosti su ipak došli do još jedne velike prigode , opet je greda spasila Hajduk. S lijeve je strane ubacio Fuček, na drugoj vratnici bio je Brlečić te odmah glavom vratio loptu na prvu vratnicu za Meseca koji je sa samo dva-tri metra pogodio gredu. Obrana Hajduka bila je nemoćna, Blažević već savladan, ali Mesec je promašio ono što se rijetko propušta.

 

Drugi dio opet su prigodom otvorili gosti, Fuček je ostao sam na 13 metara po sredini vrata, ali njegov udarac u posljednji je trenutak blokirao Radošević. Hajduk je odgovorio kontrom nakon kornera Zeline, trojica igrača Bijelih išla su prema jednom gostiju, ali Milić nije uspio progurati loptu do svojih suigrača. Igrala se u tom trenutku 52 minuta, a samo minutu kasnije Zelina je ostala s igračem manje. Fuček se našao u duelu s Jozinovićem, izgubio loptu pa zatim bespotrebno udario Hajdukovog igrača dok je lopta bila daleko od njih dvojice. Bilo je to točno pred pomoćnikom Pericom koji je odmah signalizirao glavnom sucu Krečaku da je Fuček zaslužio crveni karton. S igračem manje gosti su i dalje bili vrlo opasni, u 60 minuti volej Kiša Blažević je odbio u korner, a dvije minute kasnije izvrsnom je reakcijom odbio udarac Meseca glavom sa samo pet metara. Na klupi gostiji svi su se uhvatili za glavu od nevjerice, bila je to još jedna odlična prigoda da šokiraju favorizirani Hajduk.

 

Hajduk je u tim trenucima teško živio, a s tribina su se čuli zvižduci. Ipak, sve brige riješio je Andrijašević u 76 minuti, loptu mu je ostavio Tomaš, a Kranjčec nije mogao zaustaviti snažan udarac sa 17 metara. Do kraja utakmice su Bijeli mogli i povećati prednost, ali rezultat se nije mijenjao pa se Hajduk na najbolji način oprostio od navijača za ovu godinu.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

POVRATAK U MAKSIMIR

Čale je najrealnija opcija za Modre! U Wolfsburgu ne igra, a ni odšteta neće biti velika

 

cale_hrvoje_236791S1.jpg

 

Što se Hrvoja Čale tiče, niti on, vjerojatno, ne bi odbio ponudu Dinama. Ako ga Modri pozovu. Čale je, službeno, igrač Wolfsburga, međutim, nije se tamo baš naigrao, preseljen je u drugu momčad, gdje isto ne igra, a kao razlog spominje se neslaganje s trenerom. Pruži li mu Dinamo ruku povratka, on bi je mogao prihvatiti, pogotovo ako na zimu iz Maksimira ode Luis Ibanez.

 

Niti Wolfsburg, izvjesno je, ne bi tražio neku veliku odštetu, Čalin bi transfer, dođe li do pregovora i Dinamova konkretnog interesa, mogao biti brzo zgotovljen.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

USKOK potvrdio optužnicu: Širić i Djedović primili 30.000 eura za 'pošteno suđenje'

 

siric_uskok_527465S1.jpg

 

ZAGREB - Zagrebački Županijski suda danas je potvrdio optužnicu protiv bivših nogometnih dužnosnika Željka Širića i Stjepana Djedovića koje USKOK tereti za primanje 30.000 eura mita za "korektno" suđenje splitskom nogometnom klubu Hajduk.

 

Širića se, osim toga, tereti i za primanje mita od također optuženog bivšeg tajnika NK Karlovac Nevena Šprajcera s kojim se dogovorio da za 15.000 eura po sezoni tom klubu osigura "pošteno" suđenje.

 

Nitko od optuženika nije došao na današnju sjednicu optužnog vijeća koju je vodila sutkinja istrage Tanja Pavelin Borzić.

 

Djedovićeva obrana zatražila je da se protiv njega izdvoji postupak jer je prije više od pola godine pretrpio moždani udar. Sud će o tome odlučiti naknadu.

 

Optužnicu protiv bivšeg dopredsjednika Hrvatskog nogometnog saveza (HNS) i nogometnog suca Širića, bivšeg člana Komisije nogometnih sudaca Djedovića i Šprajcera koji je jedno vrijeme bio i tajnik Udruge prvoligaša, USKOK je podigao početkom srpnja ove godine nakon osmomjesečne istrage.

 

Širića se tereti da je, kao dopredsjednik HNS-a i predsjednik Komisije nogometnih sudaca Izvršnog odbora HNS-a u dogovoru s Djedovićem od kolovoza do 8. prosinca 2011. u Krapinskim Toplicama, Splitu i Zagrebu od donedavnog direktora Hajduka Hrvoja Maleša zatražio 95.000 eura na ime starih dugovanja.

 

Širić je potom, tvrde u USKOK-u, zatražio i od Hajduka dobio popis nogometnih sudaca koje žele da im sude, ali i popis sudaca koje ne žele, nakon čega su na najvećem broju utakmica klubu sudili oni sa popisa poželjnih sudaca.

 

USKOK tvrdi da je Širić potom od Maleša zatražio da mu do Božića 2011. preda od 20.000 do 30.000 eura kako bi, koristeći svoju funkciju zajedno sa "svojim ljudima" u sudačkoj organizaciji, u nastavku prvenstva Hajduku zauzvrat osigurao "korektno" suđenje. Po dogovoru, Širić i Djedović su 8. prosinca 2011. od Maleša preuzeli 30.000 eura, a Širić mu je tom prilikom obećao "korektno" suđenje i da splitskom klubu neće suditi suci koje klub ne želi.

 

Širića se tereti i da se tijekom sezone Prve hrvatske nogometne lige 2009./2010. dogovorio sa Šprajcerom da će za 15.000 eura po svakoj sezoni NK Karlovcu osigurati "pošteno" suđenje i suce koje klub odabere. Prema dogovoru da mu traženi iznos može isplatiti u više rata, Šprajcer je 31. ožujka 2010. Širiću predao iznos od 3000 eura.

 

Širić i Djedović su na početku istrage u prosincu prošle godine uhićeni te su u istražnom zatvoru proveli tri mjeseca, dok je Šprajcer iza rešetaka bio dva tjedna manje.

 

USKOK je u istrazi saslušao stotinjak svjedoka prije podizanja optužnice koja je svjetlo dana ugledala upravo na dan kada je HNS nakon 14 godina dobio novog čelnika Davora Šukera koji je naslijedio Vlatka Markovića.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Interova mladost dobro gura prema očuvanju prvoligaškog statusa, ostaje žal za propuštenim bodovima

 

0000000000414031_420_280_cut.jpg

 

Iza Intera iz Zaprešića jesenska je polusezona koja u svakom slučaju zaslužuje prolaznu ocjenu. Pod vodstvom Borimira Perkovića Div iz predgrađa ispunio je najveći dio svojih ciljeva, pritom afirmirao veliki broj mladih nogometaša i u velikom broju utakmica igrao prilično dopadljiv nogomet. Ipak, ostaje mu žal zbog mnogo nes(p)retno izgubljenih bodova pa proljeće ne dočekuje spokojan, već mora budno paziti na klubove iz zone ispadanja koji mu kucaju na vrata.

 

Div iz predgrađa jesenski je dio prvenstva okončao kao deveti klub MAXtv Prve lige. Pozicija je to o kojoj u Zaprešiću maštaju i kada je kraj sezone u pitanju i zasigurno neće imati ništa protiv da tu ostanu i nakon 14 proljetnih kola. Ipak, posao za zaprešićki sastav nije ni približno gotov. Tri kluba koja su trenutno u zoni ispadanja vrlo su blizu i čini se kako će proljetna borba za ostanak u društvu najboljih biti prilično žestoka i neizvjesna.

 

Stručni stožer Intera na kraju polusezone može biti prilično zadovoljan učinjenim, a čak više igrom, nego rezultatima i bodovnim učinkom. Svakako najbolji period zaprešićke jesenske polusezone bio je od posljednjeg tjedna kolovoza pa sve do polovice studenog. Žuti su u tom periodu odigrali 11 utakmica, a izgubili samo dvije - na gostovanju u Parku mladeži te na svom terenu od vodećeg Dinama. Taj su period obilježile domaće pobjede nad Rijekom i Istrom, sjajna partija u Zadru te čudesni preokret na Maksimiru kod Lokomotive.

 

Crna razdoblja Interu su se dogodila na početku i na kraju polusezone. U prvih pet kola Žuti su osvojili tek dva boda. U prvom su kolu šokirali Dinamo odigravši na Maksimiru 1:1, a poraz su još jedino izbjegli u Vinkovcima (također 1:1). Bolne poraze Inter je doživio na svom terenu od Lokomotive i Osijeka, te na gostovanju u Puli. Završnica sezone Interu je u posljednja tri kola donijela teška tri protivnika - Rijeku, Split i Hajduk, pa je doživio tri uzastopna poraza i prilično si pokvario poziciju na tablici.

 

Naime, Inter je prije dvoboja s Rijekom na svom terenu ugostio Istru 1961 i slavio s 2:0 te je nakon tog 16. kola držao osmu poziciju s boljom gol-razlikom od Istre, četiri boda više od Cibalije, devet od Zadra i deset od Zagreba. U posljednja tri kola situacija se značajno promijenila pa se sada posljednjih pet klubova nalazi u razmaku od samo četiri boda.

 

Situacija je za Inter mogla biti prilično bolja da je u nekim utakmicama bilo više sreće i spretnosti. Dovoljno je prisjetiti se Šarićevog nerealiziranog kaznenog udarca u sudačkoj nadoknadi utakmice s Hajdukom, dvoboja sa Slaven Belupom u kojem je Inter imao mnogo bolje prilike i dva puta vodio, a susret je završio 2:2, grede Bagarića kod 0:0 u domaćoj utakmici s Cibalijom te pogotka primljenog u 90. minuti utakmice u Osijeku.

 

Da su se te utakmice za Inter odvile kako su mogle, Žuti bi danas imali osam bodova više i na borbu za ostanak gledali bi "s visoka". No, to je nogomet i zasigurno svaki klub može pronaći utakmice u kojima je nezasluženo i nesretno gubio bodove.

 

Što se tiče same momčadi, treneru Borimiru Perkoviću mora se priznati da je odradio vrlo dobar posao. Igračima koji su u momčadi još od prošle sezone odlično je pridodao ovoljetna pojačanja. To se posebno odnosi na Bagarića, Milardovića i Čelikovića koji su odmah postali nositelji igre i sudjelovali na gotovo svim jesenskim utakmicama, a priličan broj minuta dobili su Jurić i Matko. Inter je ove jeseni igrao u svojoj prepoznatljivoj formaciji, na mnogim utakmicama vrlo dopadljivo, a usput je promovirao veliki broj mladih nogometaša.

 

Perkoviću ostaje žal što situacija na tablici nije bolja jer je njegov Inter to igrama vjerojatno i zaslužio, ali nastave li Žuti na poljeće u istom ritmu, za svoje mjesto među deset prvoligaša u idućoj sezoni ne bi trebali strahovati.

Ispunjeni ciljevi

 

Interov cilj u ovoj sezoni je sačuvati prvoligaški status. Budući da trenutno drži deveto mjesto, može se reći kako je nakon jesenskog dijela prvenstva na dobrom putu da taj cilj ostvari. Pod ispunjene ciljeve svakako treba uvrstiti i standardizaciju momčadi. Perković se tijekom jeseni najviše oslanjao na petnaestak igrača koji su na svojim leđima iznijeli najveći teret, a uobičajenu početnu postavu mogli su mu poremetiti tek kartoni i ozljede, kojih je u završnici polusezone bilo mnogo, posebno u obrambenom dijelu momčadi.

 

Važan cilj svakog hrvatskog kluba je afirmacija mladih igrača, a Inter je i taj cilj ispunio. Standardni prvotimci zaprešićkog kluba bili su 19-godišnji Oršić, 20-godišnji Mlinar, 21-godišnji Budimir te 22-godišnjaci Šarić i Plazanić. Redoviti članovi početne postave bili su i 23-godišnjaci Bagarić, Čeliković, Batur i Kramarić pa je sasvim jasno s kakvom je mladosti Perković raspolagao. Sedam nastupa u polusezoni skupio je 17-godišnji Gorgiev, a na utakmici sa Splitom u 18. kolu Inter je predstavio i svoju izrazito mladu nadu. Riječ je o 16-godišnjem Josipu Filipoviću, koji je tom prilikom odigrao svojih prvih 45 seniorskih minuta.

 

Neispunjeni ciljevi

 

Inter može žaliti što na kontu nema više bodova i što nema veću prednost pred desetim klubom na tablici. Kao što je ranije spomenuto, Žuti su u mnogim utakmicama bili na korak do pobjede, a onda su bodove rasipali zbog nespretnosti, nepreciznosti, neiskustva, a ponekad i nedostatka sreće.

 

Još jedna loša stavka Interove jeseni bile su igre na vlastitom stadionu. Perkovićevi su igrači u devet domaćih utakmica doživjeli četiri poraza, a slavili su tek dvaput. Osvojili su devet bodova te su uvjerljivo najslabiji domaćin MAXtv Prve lige.

 

Najbolja/najgora utakmica

 

Svoju najbolju utakmicu jesenskog dijela prvenstva Inter je odigrao u Zadru 22. rujna kada je na tradicionalno teškom gostovanju slavio s čak 5:1 uz hat-trick Budimira. Žuti su odlični bili i na gostovanju kod Lokomotive kada su zaostatak od 2:0 na krilima dvostrukog strijelca Kramarića pretvorili u pobjedu, a valja još izdvojiti i da su dva boda osvojili remijima protiv Dinama i Hajduka.

 

Najlošija predstava Intera dogodila se još 10. kolovoza u četvrtom kolu kada je u Zaprešiću s visokih 3:0 slavio Osijek. Žuti u toj utakmici nisu znali iskoristiti svoje prilike, a njihovu neefikasnost i loše obrambene reakcije Slavonci su kaznili s čak tri pogotka u mreži Santinija. Još jedan vrlo neugodan poraz, također s 3:0, zaprešićki je klub doživio u Kupu od drugoligaša Gorice.

 

Igrač polusezone

 

Prema prikazanom u prvih 19 kola aktualne sezone MAXtv Prve lige, trenutno najveći "dragulj" Perkovićeve svlačionice je Mislav Oršić. Ovaj 19-godišnji Zagrepčanin nastupio je u svih 19 prvenstvenih utakmica (15 puta svih 90 minuta), postigao je pet golova i upisao dvije asistencije. Može se pohvaliti kako je zabio i Dinamu i Hajduku, ali nije se istaknuo isključivo svojim golovima. Najčešće je igrao na poziciji lijevog krila i na velikom broju utakmica upravo je on bio najveća prijetnja protivničkim obranama. Svojim odličnim prodorima izluđivao je suparničke braniče, a nikako se ne smije zaboraviti i njegov obrambeni angažman u utakmicama u kojima je Inter bio podređena momčad.

 

Bilo bi nepravedno ne spomenuti u ovoj rubrici Antu Budimira, strijelca pet golova koji se svojim igrama izborio za poziv u selekciju MAXtv Prve lige, zatim kapetana Tomislava Šarića koji se također pet puta upisao u strijelce (tri puta s bijele točke) i još četiri puta asistirao, te svakako Krševana Santinija, vratara koji je sjajno čuvao svoju mrežu i ulijevao veliko samopouzdanje Interovoj obrani.

 

Pogled u proljeće

 

Što se tiče kadrovske križaljke, u Zaprešiću ne treba očekivati veliki broj novih lica. Interu bi dobro došlo pojačanje na stoperskim pozicijama jer je zbog ozljeda i kartona na toj poziciji bilo velikih problema ove jeseni, dok su ostale pozicije vrlo dobro pokrivene i ne bude li iznenadnih odlazaka, prinove neće biti potrebne.

 

Inter je ove jeseni pokazao kako njegova mlada momčad svakako pripada prvoligaškom društvu. Vrlo dobro se nosio i s najboljim hrvatskim klubovima, ali proljeće ne može čekati spokojan. U preostalih 14 kola mora potvrditi svoju trenutnu poziciju na tablici, a već će u prva tri proljetna kola na svom terenu dočekati Zadar i Zagreb, izravne konkurente u borbi za spas. Te bi utakmice u velikoj mjeri mogle odrediti Interovo proljeće.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Ćiro Blažević napustio klupu Zagreba: 'Ne mogu me dva puta zajebat na istu foru'

 

_iro_Bla_evi__542811S1.jpg

 

Ćiro Blažević napustio je projekt ''spašavanja NK Zagreb''! Nakon svega pet utakmica provedenih na Zagrebovoj klupi (pobjede protiv Dinama i Istre 1961, remi sa Cibalijom te porazi od Hajduka i Slaven Belupa) Blažević je abdicirao. Razlog je vrlo prozaičan. ''Trener svih trenera'' ne želi raditi besplatno!

 

- Teško mi je. Vratio sam se u Kranjčevićevu pun entuzijazma. Zanemario činjenicu da su me prošli puta zajebali za 200.000 eura. Iznova sam uspostavio idiličan odnos s predsjednikom Medićem i posve sam siguran da bih sa Zagrebom napravio velike stvari. Mladost Zagrebove momčadi i mene je pomlađivala - sa sjetom u glasu Ćiro je pojašnjavao svoju odluku.

 

Nikada Blažević nije krio da se u Kranjčevićevu vratio ''političkim vezama''.

 

- Nije nikakva tajna da me Bandić doveo u Zagreb. No, on je i isključivi krivac što odlazim na ovakav način. Sve smo se dogovorili unaprijed. Nakon utakmice s Hajdukom (u petak, 9. studenog - op. a.) rekao mi je: lovu ćeš dobiti u nedjelju! Sine, izračunaj koliko je od tada prošlo nedjelja. Pa, ne mogu me dvaput zajebat na istu foru. Znam da u ovoj priči ja najviše pušim, ali ne mogu protiv sebe. Nije to nikakva ucjena. Ne mogu protiv sebe, kazao je Ćiro za Slobodnu Dalmaciju .

 

Blažević je odluku priopćio predsjedniku Zagreba, Draženu Mediću.

 

- Ne znam što bih rekao. Ne mogu vjerovati da Ćiro više nije trener. Samo je on mogao voditi ovu Zagrebovu momčad - zdvojno je konstatirao Medić.

 

No, klub iz Kranjčevićeve barem će ući u Guinnessovu knjigu rekorda. U 19 odigranih kola Zagreb je ''potrošio'' već petoricu trenera ( Dražen Besek, Mario Cvitanović, Luka Bonačić, Dražen Madunović, Ćiro Blažević). A do kraja natjecanja još je 14 utakmica...

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

Andabak: 'Nisam toliko bogat da si priuštim skupu igračku kao što je Hajduk'

 

Andabak_526382S1.jpg

 

Moj ulazak u Hajduk nije bio motiviran time da ću na brzinu vratiti novac. Svjesni smo bili toga i na startu i danas - rekao ej Andabak, najveći mali dioničar Hajduka

 

Jako Andabak ulaže u brojne poslove, a ozbiljan novac ubrizgao je i u Hajduk. Sad, kad gleda s distance, je li to bilo neuspješno ili uspješno investiranje?

 

- Ulaganje u sport sigurno ne nosi velike ili bilo kakve prinose, a pogotovo u kratkom roku. Moj ulazak u Hajduk nije bio motiviran time da ću na brzinu vratiti novac. Svjesni smo bili toga i na startu i danas - kazao nam je na Sveticama, na otvaranju polikinike Sv. Katarina.

 

Andabak je sa 14 milijuna kuna najveći mali dioničar kluba i član Nadzornog odbora.

 

- Proračun za 2013. godinu je 42 milijuna kuna za operativne troškove i još 30 trebamo stvoriti da bismo vratili kredit. Nekad je bio 120 milijuna. Smatramo da u "okviru 42" možemo realizirati sve što nam je nužno da poslujemo i kvalitetno radimo, na taj bismo način došli u poziciju da klub privređuje koliko troši. Čak se može dogoditi, a i dogodit će se, da prihodi budu i veći od toga, to će biti u funkciji daljnjeg razvoja, prije svega akumuliranja sredstava kako bi se moglo još više investirati u stvaranje novih igrača.

 

Osim tih 30 milijuna, koliko je još dug Hajduka?

 

- Dvadesetak milijuna i to će biti sanirano u ovoj godini.

 

Prije nekog vremena htjeli ste postati većinski vlasnik?

 

- Nisam. Nikada. Bila je u jednom razdoblju ideja 5-6 najvećih malih dioničara, za to je osnovano i posebno poduzeće, da sudjelujemo u procesu daljnje privatizacije. To se nije dogodilo, teško je usuglasiti sve interese, od vijećnika Grada koji je odlučivao, do gospodarstvenika od kojih su neki došli u poslovne probleme, tako da se priča prilično izmijenila. Ne smatram to nužnim, niti da je to jedini put za uspjeh Hajduka. U ovom trenutku nije aktualno, ali će sigurno u daljnjim vremenima dodatna privatizacija doći ponovno na dnevni red.

 

Moćne nogometne klubove u svijetu vode ekstra bogati ljudi. Ima li itko u Hrvatskoj, vi, ili bilo koji vaš kolega, toliko novca da bi mogao kupiti i upravljati Hajdukom?

 

- Koliko mogu procijeniti mislim da tako nešto u Hrvatskoj ne postoji. Ja sigurno nisam ni blizu toga i ne mogu si priuštiti tako skupu igračku.

Link to comment
Share on other sites


  • Group:  Members
  • Content Count:  165
  • Reputation:   10
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  12/03/2012
  • Status:  Offline
  • Birthday:  10/05/1992

KRIZA U OSIJEKU Klub igračima prijeti selidbom na tribinu, igrači uzvraćaju sudom!

 

Mili_evi__502067S1.jpg

 

Kvartet Kvržić - Miličević - Jugović - Šorša izbjegavaju novu ugovornu obvezu. Motiv je jasan, čekaju ljeto kada će na tržištu moći uživati u statusu slobodnih igrača

 

Gordijski čvor u Gradskom vrtu još uvijek nije raspetljan. Srijeda je donijela odgovore na neka kadrovska pitanja ( Mikulić, Malenica i Pavić potpisali su profi-ugovore do ljeta 2015. godine, nešto ranije ugovornom obvezom vezan je i izuzetno nadareni Pongračić), no još je dosta i onih otvorenih, nimalo nevažnih. Kvartet Kvržić - Miličević - Jugović - Šorša, čini se, ustrajno manevrira izbjegavajući novu ugovornu obvezu. Motiv je jasan, čekaju ljeto kada će na tržištu moći uživati u statusu slobodnih igrača.

 

- Do početka priprema (8. siječnja) nastojat ćemo eliminirate sve upitnike. U zadnjih nekoliko dana vođeni su mnogi pregovori, turbulencije su bile takve da mi glava puca po šavovima. Jedan dan je sve OK, drugi dan nije ništa dobro - kaže Osijekov sportski direktor Miroslav Žitnjak.

 

Mogući su razni scenariji, jedan od njih Žitnjak je nazvao "najcrnjim". A to je onaj prema kojem će igrači koji ne pokažu spremnost na produžetak suradnje tijekom proljetne polusezone preseliti - na tribine!

 

- To je situacija u kojoj svi gube, ali ne bude li išlo drugačije...

 

O tome je ponešto rekao i predsjednik Zdravko Josić:

 

- Zauzeli smo čvrste pregovaračke pozicije od kojih ne kanimo odstupiti niti milimetar. Tko hoće dalje s nama dobro je došao, tko neće nek' mu je sa srećom. NK Osijek napokon mora odgovorno poslovati, nažalost, moram konstatirati da do sada to nije bio slučaj. Jer, da jest, onda se mi danas ne bismo sudarali sa stotinu problema od 30 godina unatrag!

 

Drugim riječima, u Gradskom vrtu prošla su vremena "pijanih bogataša"...

 

- Ugovore moramo smanjivati, tko na to pristane u redu, oni druge sele idu na tribinu. Treća opcija ne postoji.

 

Unatoč nezavidnoj poziciji predsjednik je ovih dana "klasa optimist", ne strahuje od općeg igračkog egzodusa...

 

- Očekujem da ćemo s većinom pronaći zajednički jezik na obostrano zadovoljstvo. Procjenjujem kako će osim jednog, najviše dvojice igrača potpisati nove ugovore - uvjeren je Josić.

 

Jedan od te dvojice gotovo sigurno je Vedran Jugović koji je iskazao posvemašnje razumijevanje za aktualnu klupsku situaciju s financijama. Pozdravio je i zaokret u klupskoj politici smanjivanja ugovora, ali i dodao kako se u toj novoj priči naprosto - ne vidi.

 

- Imam 23 godine i smatram kako je vrijeme za iskorak u karijeri. A potpisivanje smanjenog ugovora za mene bi bio korak unatrag. Na to ne mogu pristati. Najviše bih volio napustiti Osijek već ove zime i da na tome klub nešto zaradi. Klub mi je mnogo dao, smatram da sam dosta i uzvratio. Naposljetku, imao sam i neke pehove s ozljedama koje, međutim, nisam zaradio ni na kakvoj livadi, nego igrajući za NK Osijek s kojim se želim rastati na prijateljski način - podvlači Jugović.

 

Iz kluba prijete tribinama...?

 

- Svjestan sam takve mogućnosti i na nju sam spreman. Samo, u tom slučaju isto tako sam spreman povući i određene poteze s ciljem zaštite svojih prava koje dosad nisam povlačio. A mogao sam, imao sam na njih pravo. Razumijete valjda o čemu pričam...

 

Razumijemo. O Arbitražnom sudu.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

  • Group:  Members
  • Content Count:  1,831
  • Reputation:   16
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  09/01/2011
  • Status:  Offline
  • Device:  Windows

domagoj_vida_u_kijev_zagrepcanima_sest_miliona_eura_160353_95294_big.jpg

 

Vida u Dinamu (K), Zagrepčanima šest miliona eura

 

Zagrebački Dinamo je na samom otvaranu prelaznog roka ostao bez stopera Domagoja Vide koji je prešao u redove Dinama iz Kijeva.

Zdravko Mamić je još jednom pokazao da je veliki majstor za prodaju igrača budući da je na mladom Vidi zaradio šest miliona eura.

 

Vida se nije uspio dokazati u Bayeru iz Leverkusena 2010. godine, a u Dinamo je doveden za čak milion eura.

 

Zagrebačka ekipa nije imala najbolju sezonu u Ligi prvaka, ali je Vida ipak uspio da se istakne, a podsjetimo da je on golom protiv Ludogoreca obezbijedio prolaz Dinama u grupnu fazu Lige prvaka.

 

Vida će u timu iz Kijeva zarađivati oko milion eura godišnje, duplo više nego na Maksimiru.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...