Jump to content

Welcome to Balkan PES BOX
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Photo

Pravljenje instalacije za peč pomoću Inno Setup 5 programa

- - - - -

 • Please log in to reply
3 replies to this topic

#1
Nemsho

Nemsho

  Junior Member

 • Members
 • Pip
 • 28 posts
Posted Image

Pravljenje instalacije za peč pomoću Inno Setup 5 programa
by Горан (pes-serbia.com)

- Prvo što ćete da uradite je da napravite novi folder na desktopu i nazovite ga Resources u njemu ćete napraviti još dva foldera jedan nazovite Option File a drugi Patch. (Step1)
- Unutar Option File foldera treba da se nalazi folder KONAMI iz My Documents foldera (Step2) a unutar tog KONAMI foldera treba da bude folder od vašeg peča primera radi uzećemo od defaulta PES-a znači folder Pro Evolution Soccer 2013 (inače njega koristi PESEdit.com peč)
- Unutar Patch foldera ubacićete sve fajlove od peč-a koji se nalaze tamo gde vam je PES instaliran (Step3)
- Sada kada ste podesili foldere Option Files i KONAMI folder startujte Inno Setup (Step4)
- Idite na File > New (Step5) stisnite na Next (Step6)
Application name: Ovde unesite naziv vašeg peča
Application version: Ovde unesite verziju vašeg peča
Application publisher: Ovde unesite autore peča ili autora
Application website: Ovde upišite sajt na kojem je rađen peč
- Kada ste to popunili po vašem izboru stisnite Next (Step7) ovde podesite glavnu putanju peča u našem slučaju C:\Program Files\KONAMI\Pro Evolution Soccer 2013\
- Kada stisnete Next pojaviće vam se sledeći prozor (Step8) ovde je potrebno da odradite sledeće štiklirajte opciju The application doesn't have a main executable file kada to odradite stisnite na Add folder... odaberite foldere Option File i Patch nije bitan redosled kojim ćete ih odabrati.Nakon toga stisnite Next.
- Sada vam se pojavio sledeći prozorčić (Step9) o njemu nema puno da se priča odštiklirajte opciju Allow user to change the Start Menu folder name i stisnite Next.
- Pojavljuje se sledeći prozor (Step10) ako imate spremljen neki tekstualni fajl da želite da se prikaže pre instalacije ili posle instalaciju odaberite ovde ako nemate samo stisnite Next.
- Ovde odaberite jezike (Step11) na kojima želite da instalacija bude moguća ja obično ostavljam Engleski pošto Srpski nema za ovu verziju Inno Setup-a
- Sada glavni deo instalacije (Step12)
Custom compiler output folder: Ovde upišite lokaciju gde želite da se nađe vaša instalacija obično je to desktop
Compiler output base file name: Ovde upišite naziv instalacije
Custom Setup icon file: Ukoliko imate ikonicu za instalaciju odaberite je ovde
Setup password: Ukoliko želite da zaštitite vaš rad upišite password koji ćete morati svima da dajete kako bi instalirali ako ne želite samo ostavite prazno.Kliknite na Next pa onda Finish
- Kada ste stisnuli na Finish pojavilo vam se sledeće (Step13) Inno Setup vas pita da li želite da odmah napravi instalaciju idite na No pošto imamo još dve tri stvari da odradimo.
- Spusite klizač na dole da dođete do [Files] (Step14) na slici je označen deo koji treba da zamenimo ovo samo radite za Option File folder levo od označenog dela lepo piše Option File znači ovaj deo "{app}" treba da zamenimo sa "{userdocs}" to znači da nam KONAMI folder instalira u My Documents.(Step15)
- Ukoliko želite da instalacija napravi prečice na desktopu do peča to ćete odraditi na sledeći način (Step16) ispod Languages ćete kopirati sledeći red [Icons].pes2013.exe i settings.exe zamenite sa vašim nazivima exe fajlova koji se nalaze u folderu Patch takođe zamenite Pro Evolution Soccer 2013 sa nazivom vašeg peča kao i Pro Evolution Soccer 2013 Settings,- Kada ste sve podesili da pokrenete pravljenje instalacije idete na Build > Compile (Step17).Sačekajte da se instalacija napravi (Step18) i fajl ćete naći na Desktopu (Step19)

Ukoliko želite da zamenite sliku sa desne strane tokom instalacije trebate u Photoshopu da editujete dva fajla "WizModernImage.bmp" i "WizModernImage-IS.bmp".

Download programa:
- Mediafire.com

#2
Chicharito

Chicharito

  Banned

 • Banned
 • PipPipPip
 • 106 posts
Nista bez gorana!

#3
Nemsho

Nemsho

  Junior Member

 • Members
 • Pip
 • 28 posts
Svaka mu cast na ovom tutorialu,nadam se da ce posle ovoga mnogo vise patcheva biti preko setup-a nego preko GGS-a,afs explorera i ostalih programa.. :)

Edited by Nemsho, 27 September 2012 - 09:20 PM.


#4
Emir Arapovic

Emir Arapovic

  Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 78 posts
svaka cast za tut
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users