Jump to content

Welcome to Balkan PES BOX
Register now to gain access to all of our features. Once registered and logged in, you will be able to create topics, post replies to existing threads, give reputation to your fellow members, get your own private messenger, post status updates, manage your profile and so much more. This message will be removed once you have signed in.
Login to Account Create an Account
Photo

PES 2013 News Soon !

- - - - -

 • Please log in to reply
127 replies to this topic

#21
Devilish Soldier

Devilish Soldier

  Borča je cela crno bela

 • Members
 • 1,068 posts
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Edited by Devilish Soldier, 30 May 2012 - 07:11 PM.


#22
martin_ramadan

martin_ramadan

  I'm proud Macedonian

 • Members
 • 465 posts
 • LocationMacedonia
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image
Posted Image

#23
Johnny

Johnny

  Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 96 posts
PES 2013 impresije


Nedavno je bila pres-konferencija u Brazilu, gde su bili pozvani predstavnici nekih PES sajtova, kao i ostalih medija kako bi im Konami predstavio PES 2013, dao izjave, saopštenja i odgovore na određena pitanja. Zahvaljujući WENB blogu, u prilici smo da dobijemo eskluzivan materijal od njih tako da prvi put objavljujemo vest u isto vreme kao i ostali portali. U nastavku teksta izdvojili smo delove koji su nas najviše interesovali, a ostatak impresija i info možete pogledati i na www.winningelevenblog.com.

Golmani

Golmani su bili najviše traženi element igre za koji su fanovi zahtevali da bude unapređen, tako da je Konami proveo dosta vremena i napora kako bi ih poboljšao, njihove animacije kao i njihov AI.

Ove godine možemo biti veoma optimistični, golmani su totalno unapređeni počevši od potpuno novih animacija koje će izvoditi u zavisnosti od situacije, odbrana jednom rukom, različite reakcije kod 1 na 1, pri pokušaju loba i td., sad sve to izgleda sveže i novo. Čak i u ovoj ranoj fazi pokreti i opšte ponašanje golmana je daleko ispred onoga iz predhodnim verzijama.

Druga novina je ta da će korisnik imati bolju i bržu kontrolu nad golmanom, što vam može omogućiti brze kontre. Imaćete Power Bar kojim kontrolišete ispucavanje i bacanje lopte, s tim i veću preciznost i kontrolu gde želite da pošaljete loptu.

Igranje odbrane (Response Defending)

Igranje odbare u PES 2011 i PES 2012 je bilo dobro u konceptu, ali u praksi je to izgledalo drugačije, nije funkcionisalo baš najbolje pošto nikad niste znali kada će vaš igrač da napadne loptu. Ove godine postoji dugme da zadate komandu igraču kada želite da napadne, što vam daje veću kontrolu u defanzivnom delu igre i donosi novi nivo veštine kada je u pitanju osvajanje lopte. Naravno i ovo će pratiti nove animacije u zavisnosti od situacije, da li je igrač blizu protivniku ili je više udaljen, kao i njihovog položaja u odnosu jedan na drugog.

Takozvani Response Defending ćete izvoditi tako što dva puta tapnete X (dodavanje) dugme i time ćete biti u mogućnosti da izvedete stojeći start na loptu kad vi to želite, to će vam takođe omogućiti i da napravite taktičke faulove da bi prekinuli igru.

Player ID

Sada je prepoznatljivost dobro poznatih igrača na još većem nivou. Uspeli su da snime i ubace u igru 40 do 50 igrača, da skinu njihove dobro prepoznatljive pokrete i veštine do sitnih detalja. Tako Kaka ne samo da ima svoju jedinstvenu animaciju trčanja, već ima i duže korake kad trči sa loptom.

Player ID nisu samo animacije koje su jedinstvene, već utiče i na igru. Naprimer kao u stvarnom životu Xavi može izvesti oštar okret za 180 stepeni spoljnom ili unutrašnjom stranom kopačke koristeći R2 dugme, tu je jasno da to nije samo lepa animacija već to itekako ima uticaja u igri.

Bližu kontrolu lopte sa R2 će mnogo bolje izvoditi igrači sa visokom dribling ocenom. Tako će Inijesta koji je veoma spretan pri driblingu pomoću R2 imati bližu kontrolu lopte, tako da kad se nađe u tesnom prostoru prebacivaće loptu sa jedne na drugu nogu. To je jedinstvena side step animacija gde Xavi tesno drži loptu između nogu i može da se završi ubrzanjem gde lako beži od protivnika. Onda, Riberi koristi svoju petu pri izvođenju marsejskog ruleta, Neymar može da izvede njegov dribling koji je postao njegov zaštitni znak gde nogu vrti iznad lopte pripremajući se da izvede nastavak driblinga, dok sa druge strane u odbrani ćete moći na razne načine da blokirate udarac, pa čak i na način kao što je to Terry izveo sa svojim supermen bacanjem (slika gore).

WENB impresije nakon igranja PES 2013

Ono što ćete prvo da primetite je novi meni kod biranja ekipa, gde imate model celog igrača na obe strane ekrana, a ne samo gornju polovinu igrača. U sredini je slika obe postave sa tačnim pozicijama na terenu. Sa ovog skrina možete odabrati stadion, formaciju i gameplan. Meni formacije se ne razlikuje nešto od PES 2012, ali mogu se očekivati neke ključne promene do kompetnijeg koda igre.
Ulazak u meč je gotovo isti kao i u PES 2012, sa istim uglovima kamera, ali kad igra počne biće vam jasno da je glavni fokus Konami tima bio gameplay koji daleko odstupa od PES 2012.

Kako lopta ide terenom primetićete da je tempo mnogo sporiji nego u PES 2012, tako da sve izgleda mnogo realnije. Ovo nije samo eskluzivno na način kako lopta putuje, već takođe kako se igrači kreću sa loptom i bez nje. Pozicioniranje igrača je mnogo bolje, kao i kretanje u prostor. Videćete kako se protivnik dobro pozicionira na terenu u zavisnosti kako se igra razvija. Kada kontrolišete loptu, protivnički igrači sredine terena će znati da se postave tako da blokiraju očigledne pasove, pre nego što će da izvrše pritisak na vas.

Prisutan je opet passing bar sistem, ima 3 nivoa koji su mnogo slobodniji nego u PES 2012. Netačni i prejaki pasovi su sad vrlo mogući, ali ste u boljoj mogučnosti da pošaljete lotpu baš tamo gde ste želeli. Stavite pass na 0 i imaćete potpuno manuelno dodavanje, gde kontrolišete i jačinu i pravac. Naravno nemoj da mislite da ocene igrača tu više neće imati nikakav uticaj.

Pri prijemu lopte sad možete koristiti R2 i R3 dugme. Tajming je sad ključan faktor, pogotovo sa R3 kontrolom gde možete da tapnete loptu u vis ispred sebe, naravno to sve prate nove animacije. R2 će vam pomoći da što bolje primirite tešku loptu, gde možete videti gde igrač svojim đonom pokušava da smiri loptu koja poskakuje. Ovaj element igre će itekako da ima smisla i da se razlikuje u zavisnosti od timova i igrača sa različitim skilovima.

Nema više šina po kojima igrači idu, tako da nećete morati da koristite super cancel ne bi li poslali igrača tamo gde želite, već imate totalnu kontrolu nad njim kad se kursorom prebacite na njega. Takođe igrači ne ostaju ukopani na pozicijama sa koje ne možete da ih pomerite ako ne koristite super cancel kao ranije, već morate da budete veoma pribrani kad primate pas ili dugu loptu. Vaš igrač neće automatski da krene na loptu, sve dok mu to ne kažete u suprotnom će da džogira ka njoj. Kod visokih lopti, npr. kod ispucavanje bekovske sami ćete morati da pozicionirate igrača u prostor gde lopta treba da padne. Za ovo će malo trebati vremena da se naviknete ali je ova novina više nego dobrodošla.

Sledeće veliko poboljšanje se vidi u odbrani. Startovanje na loptu se najzad zasniva na ocenama igrača. I dalje su bitni preciznost i tajming pri startovanju, ali na to se sad dodaju i karakretistike igrača kojeg kontrolišete. Igrači poput Pepea i Ramosa su veoma efikanski pri startovanju, dok napadači deluju nezgrapnije u pokušaju da osvoje loptu. Najzad ima mnogo više koristi u kontrolisanju vrhunskog defanzivca.

Nasuprot ovome nalazi se poboljšan sistem driblanja koristeći R2, kojim se mogu izbaciti iz ravnoteže defanzivci sa pravovremenim promenama pravca. Korišćenjem R2 igrač pravi male dodire sa loptom, drži je blizu sebe; tu se vide i neke lepe nove animacije.

Kad pređete tog igrača dolazite u situaciju da šutnete na gol, a šutiranje je doživelo velike promeneu odnosu na PES2012. Verovatno najslabiji element igre uz golmane prošle godine. Najveća novina što se tiče šutiranja u PES2013 je modifikator za manuelno šutiranje, gde držite L2 dok punite šut. Nije stvar samo u tome da imate punu kontrolu gde će lopta da ode, postoji i nagrada za taj rizik, a to je da manuelno šutiranje ima malo dodatne brzine. Njegovo korišćenje daje malo dodatne snage, ali naravno i više šanse da lopta ode preko ili pored gola. Kao i na manualno dodavanje i na šutiranje utiču određene ocene igrača kako bi se sačuvala individualnost. Igrači poput Ronalda i Benzeme imaju tu dodatnu snagu pri šutu i ona se ne gubi pri manuelnom šutiranju.

Na drugoj strani konetrolera je R2 i njegovim pritiskanjem posle popunjavanja šuta dočekaće vas felširana lopta. Za razliku od prethodne godine u PES2013 felširanost je mnogo primetljivija. Lopta ima potpuno drugačiju putanju u odnosu na normalni šut. Šutiranje uopšteno deluje mnogo slobodnije, ne računajući manuelni modifikator. Postoji veća kontrola gde će lopta da ide.

Na drugoj strani šutiranja su golmani, a i tu ima šta da se kaže. Pouzdani, inteligentni i reaguju na vreme. Greške su svedene na minimum i sad se može računati na golmane da odrade svoj posao kako treba. U situacijama 1 na 1 golmani reaguju drukčije svaki put, nema više istrčavanja i bacanja pre vremena, duže ostaju na nogama i reaguju mnogo bolje. Kad uhvate loptu mnogo brže ustaju i spremni su da brže proslede loptu dalje.

Što se tiče grafike, vizuelni deo igre tek treba da napreduje, ali će svakako da ostane blizak prošlogodišnjem. Animacije su sa druge strane mnogo bolje, veliki broj varijacija za dodavanje i šutiranje, a dosta je urađeno i za centriranje. Postoji i dosta ambijentalnih i kontekstnih animacija, npr. za prvi dodir igrača sa loptom postoji nekoliko animacija.

Na kraju igre na čeka uobičajeni prikaz detalja sa utakmice, a posle njega dobijamo sliku koja pokazuje ocene igrača kao i igrača utakmice.
U narednim danima očekujte još novosti…
.............................................................................
Za PES 2014.

http://www.eurogamer...imas-fox-engine

#24
martin_ramadan

martin_ramadan

  I'm proud Macedonian

 • Members
 • 465 posts
 • LocationMacedonia
Najvise me nervira sto su izbacili one fintice na R2 dugme to bi trebalo da vrate.

#25
GROBAR22

GROBAR22

  BPB Super Star

 • VIP clanovi
 • 788 posts

Posted Image

#26
martin_ramadan

martin_ramadan

  I'm proud Macedonian

 • Members
 • 465 posts
 • LocationMacedonia
Evo oficijalni E3 trajler a u toku nedelje se ocekuje jos PES 2013 videa.


#27
Devilish Soldier

Devilish Soldier

  Borča je cela crno bela

 • Members
 • 1,068 posts
"PES 2013 E3 trailer OUT! Watch it now and click LIKE if you can’t wait to play the first demo early this summer! "

http://www.prorevo.d...r-angekuendigt/

Edited by Devilish Soldier, 05 June 2012 - 08:29 PM.


#28
GROBAR22

GROBAR22

  BPB Super Star

 • VIP clanovi
 • 788 posts
mogli su bar na oficialnom treljeru da sakriju odvratne golmave
Posted Image

#29
InoMessi

InoMessi

  Senior Member

 • Members
 • 2,658 posts
http://www.balkanpes...19&d=1338975423

Attached Files#30
dani12o82

dani12o82

  BPB Administrator

 • Administrators
 • 3,844 posts
Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted Image

Posted ImagePosted ImagePosted ImagePosted Image


#31
martin_ramadan

martin_ramadan

  I'm proud Macedonian

 • Members
 • 465 posts
 • LocationMacedonia
Konami je izbacio novi E3 video dug cetri minuta koji prikazuje poboljsane reakcije i animacije golmana, pametnije AI postavljanje, kako se defanzivna linija zapravo pravilno prilagodjava prema polozaju lopte umesto da sve vreme vrsi presing, takodje se vide jedinstvene animacije pojedinih igraca kao sto su Messi, Xavi, Iniesta, Neymar, Kaka, Ibrahimovic i drugih i na kraju Nanijevo radovanje.#32
dani12o82

dani12o82

  BPB Administrator

 • Administrators
 • 3,844 posts
Brate Ronaldo pretrca do Barselone a o Kaki da ne pricam ... on do otadzbine pjeske razguli

#33
martin_ramadan

martin_ramadan

  I'm proud Macedonian

 • Members
 • 465 posts
 • LocationMacedonia
Pa to je namerno napraveno da se vide ti potezi i ID igraca.

#34
dani12o82

dani12o82

  BPB Administrator

 • Administrators
 • 3,844 posts
Ma sve je to ok ali problem nastaje kad i u full-u dobije isto :)

#35
Johnny

Johnny

  Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 96 posts
http://www.prorevo.d....elmodi-online/

http://s7.directuplo...05/bstvndbj.jpg

50 of the world's best player for PES 2013 have been studied in detail and gives a virtual life - they are recognizable by their style of play immediately on the screen.

http://s1.directuplo...05/umcxnjg4.jpg

Three key elements form the basis of PES 2013: PES Full Control, Player ID and AI ProActive. PES with full control, the players complete freedom of movement. This includes the new Dynamic First Touch can decide where the players continue to run the ball or how they accept and adapt the opportunity not only fully manual but also fully manual shooting. Also, ball control and dribbling has improved enormously, the game speed was reduced and adjusted to the real football. With the help of R2/RT the players will also receive access to a variety of control options which allow the users about to leave to cushion the ball in the adoption, to advance quickly, or to shield the ball while until a teammate was free to run.

http://s7.directuplo...05/wr8inbnl.jpg

This high level of control goes back to fully executable manually double passes and a carefully balanced defensive system in which R2/RT and tackle the button can be used to address an attacker. The behavior of the goalkeeper in PES 2013 has been significantly improved. Not only their animations are new: The new AI allows them to better identify risks and respond accordingly. This new, improved behavior and the AI ​​players fall under the keyword ID that ensures that the world's best players in PES 2013 as well as their images act in reality. The top players - including cover star Cristiano Ronaldo - have been recreated to the smallest detail, including their most famous victory poses and gestures.
While these features means that the players behave in a highly individual, ProActive AI ensures that the game is true to life on screen passes, with highlights and quieter phases of construction, as well as a match in reality. The new AI routines ensure ausbalancierteren flow of the game - illogical conditions of previous PES titles have been eliminated. The teams are now better organized, and withdraw, for example, together, to form a strong defensive line. In addition, teams now respond more quickly after a lost ball and run a direct counter-attacks.PES 2013 is a title of high quality playing depth, a variety of other options has been revised to ensure optimum access to the users of this game depth.

Performance Training: The training sessions are a popular part of the PES series, and they are essential to master the game with all its checks and balances. A series of "Walk Thru" instructions allow players a quick introduction to the possibilities of quick passing and shots of the manual. There, they also train their control over other players in the form of improved off-the-ball control or directing the goalkeeper.

Football Life was already introduced in PES 2012 football life - as a screen on the popular Champions League, the Become a Legend mode and the Champions League online. Each of these modes has been honored with a number of changes and innovations. It is now possible, for example, to improve team performance by the players deserve the money they are investing in certain coaches who are working on the weaknesses of the team. Transfers are now even more open, and it is clear to see why such negotiations fail to make a player. The sought-after players require clear commitments to certain conditions, and are reluctant to join a team with many more players compete for one and the same position. This in turn leads straight to the Become a Legend mode, where players receive feedback about how they need to improve personally, to have success in the team.

Online: The Master League Online offers a new ranking system called "Rival ranking". This ranking brings together players who are on a similar level. The PES community is divided in 240 cities around the globe, and players can see if there is a local online players. Thus, leagues are set up and messages and requests for matches can send itself. Is also the myPES synchronization with Facebook again - with even more details. Thus, there are match reports, which also include data on successful passes, ball possession, etc., as well as the best player statistics. All these results can be posted on the Facebook page of the user to show the players what makes a true champion PES.

http://s1.directuplo...05/mw3dtkoj.jpg

"PES 2013 has a number of different elements, but the heart of the title is his realism and game play," said Jon Murphy, PES European Team Leader. "Our supplements in the form of PES Full Control, ProActive AI and player ID set the bar a good bit higher and create a game that is nothing less than a huge step forward for the series. The players move and behave as they should - runs, attacks and defenses are quite simply, as one would expect. For PES fans, these are very special times ... "
......................................#36
Devilish Soldier

Devilish Soldier

  Borča je cela crno bela

 • Members
 • 1,068 posts


#37
Johnny

Johnny

  Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 96 posts


#38
martin_ramadan

martin_ramadan

  I'm proud Macedonian

 • Members
 • 465 posts
 • LocationMacedonia
Prvi demo bice u julu.
Posted Image

#39
dani12o82

dani12o82

  BPB Administrator

 • Administrators
 • 3,844 posts
Taman poslije evropskog prvenstva ave:

#40
Johnny

Johnny

  Member

 • Members
 • PipPipPip
 • 96 posts
PESianity ‏@chaos_PES

Exclusive news, courtesy of @robbyearon & @WENB_US : Copa Libertadores will be part of master league! Translations: @WENBlog and @WENBlog_de
0 user(s) are reading this topic

0 members, 0 guests, 0 anonymous users