Jump to content
Oficijalni partneri

Reprezentacija SFRJ


Милош
 Share

Recommended Posts


  • Group:  Members
  • Content Count:  1,498
  • Reputation:   14
  • Achievement Points:  0
  • Solved Content:  0
  • Joined:  03/06/2011
  • Status:  Offline
  • Birthday:  07/15/2011

Reprezentacija Srbije se nije kvalifikovala na Evropsko prvenstvo u Poljskoj i Ukrajini 2012. godine, Hrvatska, Bosna i Hercegovina i Crna Gora će put do sajma najboljih evropskih selekcija tražiti putem baraža, dok su Makedonci i Slovenci zajedno sa nama rekli zbogom prvenstvu Starog kontinenta još u kvalifikacijama.

 

Lako može da se dogodi da stara Jugoslavija ima tri predstavnika sledeće godine, ali isto tako može da se desi i da bude bez ijednog u Poljskoj i Ukrajini.

 

Mnogi i danas veruju da se država nije raspala da bi reprezentativni fudbal osvojio ili barem zabeležio dobar plasman na nekom Mondijalu ili EP. SPORTAL.RS je pokušao da napravi kako bi izgledala reprezentacija

 

bivše nam države sa igračima koji sada reprezentuju nacionalne timove. Kako to i dolikuje nekadašnjim JUgoslovenima odlučili smo se da postava bude ultra ofanzivna i da uglavnom na sredini "caruju" pravi predstavnici nekadašnjih "evropskih Brazilaca", maestralni tehničari, koji jednim potezom mogu da reše meč.

 

 

 

 

 

 

Samir Handanović - Najmanja dilema je kod golmana. Momak poreklom iz Bosne koji brani boje Slovenije je svakako neprikosnoven na golu. Standardno odlična forma u Udinezeu kao i na golu Slovenaca lagano je donela mesto Handanoviću u ovom timu. Srbija, ali ni Hrvatska ne mogu da se pohvale čuvarima mreže, jer ni Bojan Jorgačević, ni Vedran Runje i Stipe Pletikosa ne uspevaju da obranama oduševe navijače "orlova" i "vatrenih". Jedini koji bi možda mogao da se nađe kao rezerva Handanoviću je golman Crne Gore Mladen Božović, ali zbog manjka kvaliteta mađarske lige ništa više od klupe ne sledi golmanu Videotona.

handan.jpg

 

 

 

 

 

Darijo Srna - Momak iz Metkovića je među najboljim desnim bekovima sveta. Mančester siti i Čelsi su ga ranije želeli u svojim redovima, međutim, gazda Šahtjora u kojem je Srna kapiten Rinat Ahmetov nije neko ko se tako lako odriče kapitena tima i momka koji mu je doneo pet titula šampiona, tri kupa, isto toliko Superkupova, kao i trofej Kupa UEFA 2009. godine.

SRNA1.jpg

 

 

 

 

 

 

Nemanja Vidić - Kapitenska traka Mančester junajteda dovoljno govori. Kada ser Aleks Ferguson odluči da je Vidić najbolji fudbaler kojeg ima, ko smo mi da mu protivrečimo. Možda u reprezentaciji Užičanin do sada i nije pokazao zbog čega ga smatraju najboljim defanzivcem Premijer lige, ali svake srede i subote u dresu Junajteda on demonstrira kvalitet koji ukoliko uskoro prebaci i na reprezentaciju možemo da se nadamo Vidiću kakav je potreban "orlovima".

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Branislav Ivanović - Štoper, desni bek...jednostavno snaga Čelsija! Nikada se Bane nije štedeo ni u reprezentaciji i retko kada je neko imao primedbu na učinak bivšeg fudbalera OFK Beogradai ruske Lokomotive. Doći do "Stamford Bridža" i izboriti se za mesto u postavi pored silnih zvezda koje nose opremu "plavaca" dovoljan je razlog zbog kojeg Ivanović čvrsto drži poziciju centralnog beka u našoj postavi.

ivanovicbeta1.jpg

 

 

 

 

Aleksandar Kolarov - Bez konkurencije na levom beku. Odličan kod prekida, probojan po levoj strani, aktivan u napadačkim akcijama, jednostavno moderan levi bek, kakvih je malo na prostorima bivše Jugoslavije. U Mančester sitiju mu je bilo potrebno vremena da se uklopi, a sada ROberto Manćini uprkos čestim rotacijama igrača ima veliko poverenje u Srbina. U Sloveniji je na poslednjem meču kvalifikacija pokazao nešto što i nismo tako često imali prilike da vidimo kada su naši reprezentativci u pitanju, a to je nemački mentalitet, odnosno borbu do poslednjeg atoma bez pomišljanja na "izgubljenu loptu".

kolarov.jpg

 

Luka Modrić - Ser Aleks Ferguson ga je želeo u prethodnom prelaznom roku, ali Hari Rednap se odlučio da ne proda jednog od najkreativnijih igrača u Premijer ligi. Sjajan pregled igre, kao i lakoća koju poseduje svrstava Modrića među najbolje fudbalere iz bivše Jugoslavije trenutno. Sigurno je da će već u junu Hari morati da položi oružje i prihvati neku od ponuda Čelsija, Junajteda ili možda i klubova iz Španije.

modric2.jpg

 

 

 

Zvjezdan Misimović - Da je bilo malo više pameti Srbija ne bi sada plakala i tražila kreatora igre. Bio nam je ispred nosa, došao kao dete na pripreme mlade reprezentacije, ali ga selektor, isti onaj koji nije uspeo da nas odvede na EP ocenio kao debelog i tromog. E taj "tromi i debeli" je bio najbolji asistent Bundeslige, a usput je postao i rekorder od aktivnih igrača po broju nastupa u selekciji Bosne i Hercegovine. U klupskoj karijeri je na 358 mečeva postigao 108 golova, dok je za komšije odigrao 63 utakmice i 19 puta bio strelac.

MISKE.jpg

 

 

Miralem Sulejmani - Samo Bog i selektor, pardon..bivši selektor Srbije znaju zašto Miki Mausa nije bilo u reprezentaciji. U Zagrebu je nedavno odveo šest igrača na "rigišpil", a trener Ajaksa i proslavljena legenda svetskog fudbala Frank de Bur se ne boji da mu da slobodu u igri. Pored toga što može da igra u samom špicu Miralem je uspešan i kao ofanzivni vezista.

sulejman.jpg

 

 

Stevan Jovetić - Mnogi su se plašili za njegovo zdravlje posle teške povrede, ali se nekadašnji biser Partizana vratio kao da nije pauzirao nekoliko meseci. Kao čigra na terenu, poseduje dozu jednostavnosti kada je u pitanju gol tako nekarakterističnu igračima koji dolaze sa Balkana.

 

 

Edin Džeko - Verovatno u ovom trenutku najbolji napadač od svih koji dolaze iz bivše nam države. Pravi je naslednik nekih od najboljih fudbalera u istoriji Jugoslavije. Portugalsku decu majke i nekoliko sedmica pred kvalifikacije plaše njegovim imenom, a ukoliko Bosna ode na EP pre svega će morati da se zahvali tandemu Misimović - Džeko!

DzekoFRANCE.jpg

 

 

 

Mirko Vučinić - Grande Mirko. što bi rekli Italijani! Nekada dete Sutjeske iz Nikšića je pre nekoliko godina prosto demolirao Hrvate u baražu mladih reprezentacija, a karijera mu od početka igranja fudbala u Italiji ide samo uzlaznom putanjom. Juve nije štedeo novac da ga dovede ovoga leta, a kao bi i štedeo kada je Vučinić u stanju da savlada bilo kog golmana.

MIRKOVUCINIC2.jpg

 

 

Klupa reprezentacije: Božović, Subotić, Baša, Spahić, Kuzmanović, Pjanić, Stanković, Ibišević, Z. Tošić, Olić. Danko Lazović.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

×
×
  • Create New...